Παναθηναϊκός: Οι τρεις «δρόμοι» για το μέλλον του Καλαϊτζάκη!

Παναθηναϊκός: Οι τρεις «δρόμοι» για το μέλλον του Καλαϊτζάκη!

Παναθηναϊκός: Οι τρεις «δρόμοι» για το μέλλον του Καλαϊτζάκη!

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον του Έλληνα διεθνή και τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αποτελεί μία τεράστια ελπίδα του ελληνικού μπάσκετ. Ο διεθνής φόργουορντ ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τους αγώνες των «παραθύρων», ανήκει στον Παναθηναϊκό με συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Η περσινή απόφαση των «πράσινων» να τον δανείσουν στην λιθουανική Νεβέζις λειτούργησε ευεργετικά αφού ο νεαρός παίκτης πήρε χρόνο συμμετοχής και εξέλιξε το παιχνίδι του.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πέρυσι το συμβόλαιό του Καλαϊτζάκη με τον Παναθηναϊκό προέβλεπε 100.000 ευρώ.

Η Νεβέζις κάλυψε το 60% κι ο παίκτης χάρισε στους «πράσινους» τις 40.000 ευρώ που απέμεναν. Η φετινή οικονομική σχέση των δύο πλευρών φτάνει τις 120.000 ευρώ και ο 21άχρονος φόργουορντ δεν φαίνεται διατεθειμένος να χαρίσει χρήματα.

Επίσης θεωρεί πως πρέπει να περνάει χρόνο στο παρκέ για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

ΟΙ 3 ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ο Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι κάνει με τον Καλαϊτζάκη.

Ουσιαστικά οι λύσεις που υπάρχουν είναι 2+1 επί της ουσίας.

Πρώτη λύση. Ο Παναθηναϊκός διατηρεί τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με 120.000 ευρώ και αποφασίζει είτε να τον κρατήσει στο ρόστερ του Γιώργου Βόβορα είτε να τον παραχωρήσει με μορφή δανεισμού καλύπτοντας την διαφορά με τον σύλλογο με τον οποίο θα συμφωνήσει.

Δεύτερη λύση. Διακόπτει την συνεργασία και τον αφήνει ελεύθερο. Σε αυτή την περίπτωση θα κερδίσει 120.000 ευρώ, αλλά θα χάσει ένα πολύ σπουδαίο ταλέντο του ελληνικού (και ευρωπαϊκού μπάσκετ). Βέβαια λόγω της επιθυμίας του Καλαϊτζάκη να μπει στην διαδικασία του NBA draft αυτό μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλιώς στα επόμενα χρόνια.

Τρίτη λύση. Να μην αποκτήσει τον Λεωνίδα Κασελάκη με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία και να κρατήσει τον Καλαϊτζάκη στο ρόστερ προσφέροντας μίας σίγουρη θέση στην «δωδεκάδα» και χρόνο συμμετοχής (λογικά αρκετό στην Basket League και περιορισμένο στην Euroleague).

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την υπόθεση του νεαρού Έλληνα διεθνή. Οι «πράσινοι» ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά και αναμένεται να αποφασίσουν πως θα κινηθούν στην περίπτωση του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα