Basket League: «Απομακρύνεται» η κεντρική διαχείριση!

Basket League: «Απομακρύνεται» η κεντρική διαχείριση!

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Παναθηναϊκός επανεξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League με την δημόσια τηλεόραση και σκέφτεται να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην Cosmote TV (με την οποία έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο).

H πρόσφατη τοποθέτηση του νέου προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σχετικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας για τη νέα σεζόν, προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά και έδωσε τροφή για έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ δήλωσε ότι αυτό που ξέρει είναι ότι “ο «Εξάστερος» έχει συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι της Cosmote και ότι δεν έχουν γίνει άλλες συζητήσεις”.

Αυτό που υποστήριξε ο Τάκης Τριαντόπουλος, όμως, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή, παραπέμπει σε αλλαγή πλεύσης των πρωταθλητών όσον αφορά το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δηλαδή της συμπόρευσης του «τριφυλλιού» με την ΑΕΚ. Ένα project που είχαν ήδη δουλέψει αρκετά τόσο ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τον διοικητικό ηγέτη της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, το οποίο αποσκοπούσε σε ένα ενιαίο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλες της ομάδες της Basket League, με πάροχο την δημόσια τηλεόραση.

Σε αυτή την βάση, άλλωστε, είχαν κινηθεί έως τώρα, οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ, που με επικεφαλής τον σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Κωστή Ζομπανάκη, είχε κάνει κάποιες πρώτες σχετικές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ΕΡΤ.

Και οι δύο ομάδες, που βάσει συμβολαίου, θα βρίσκονταν υπό την τηλεοπτική ομπρέλα της Cosmote TV και στη νέα σεζόν, συμφώνησαν αρχικά να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που κάνει η διοργανώτρια αρχή, με φόντο ένα ενιαίο τηλεοπτικό πακέτo σε ανοιχτό κανάλι, το οποίο θα επιφέρει περισσότερα χρήματα στο ταμείο του Συνδέσμου και ταυτόχρονα θα αυξήσει και τα έσοδα των μικρότερων ομάδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, για λόγους που έχει να κάνει και με την έλλειψη ρευστότητας (θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει πλέον το πορτοφόλι του Γιαννακόπουλου, ενώ προέχει η μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας), στον Παναθηναϊκό εξετάζεται σοβαρά η παραμονή στο υπάρχον τηλεοπτικό συμβόλαιο όσον αφορά στους αγώνες της Basket League.

Ο βασικότερος λόγος έχει να κάνει με το ότι σε περίπτωση αποχώρησης, οι «πράσινοι» θα πρέπει να επιστρέψουν στην CosmoteTV ένα σεβαστό ποσό (κοντά στις 400.000 Ευρώ), που δεν τους έχει αφαιρεθεί από τα έσοδα της περυσινής σεζόν (παρά την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω πανδημίας). Δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν την «ρήτρα κορονοϊού», για το ύψος της οποίας έχουν συμφωνήσει με το συνδρομητικό κανάλι.

Αντίθετα, σε περίπτωση που επιλέξουν να παραμείνουν στο υπάρχον συμβόλαιο (είναι το επικρατέστερο σενάριο), αυτό το ποσό δεν θα βγει από το ταμείο τους, αλλά θα τους αφαιρεθεί από τα χρήματα που έχουν λαμβάνει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν. Επί αυτού του σχεδίου πρότασης, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη συμφωνήσει με την Cosmote TV για τη νέα σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης ουσιαστικά απομακρύνεται!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα