Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση» (vid)

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση» (vid)

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι προς πώληση, για 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε πως ψάχνει αγοραστή για την ΚΑΕ.

Αρχικά είπε: «Από αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατομμύρια ευρώ, όπως λάθος δεσμεύτηκα πέρυσι. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει ποτέ στη διαδικασία να αποτιμήσουμε την αξία αυτού του πανίσχυρου brand, της καλύτερης ομάδας που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος.

Αυτοί που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, υπάρχουν στη διάθεσή σας, η αξία της φτάνει στα 75 εκατομμύρια ευρώ, 34 για το σήμα και 75 η συνολική επιχειρηματική αξία. Αλλά δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω, δεν θα αλλάξω ούτε λέξη. 25 είπα και δεν το αλλάζω. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί με ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου και βασισμένη αποκλειστικά και μόνο στα έσοδά της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτοί είναι οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος.

Από σήμερα αυτοί τρέχουν τον Παναθηναϊκό εξ' ολοκλήρου. Εδώ, όμως, θέλω να τονίσω ότι επειδή ένας Γιαννακόπουλος δεν έχει την ανάγκη να τραβήξει την πρίζα ώστε να φανεί περισσότερο επιτυχής επί των ημερών του, αλλά μέχρι και τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για μια σειρά από μέτρα που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό. Σκοπός μου για αυτές τις ενέργειες είναι η απουσία του Γιαννακόπουλου και των χρημάτων που έβαζε στον Παναθηναϊκό, ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη αισθητή. Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, όσο περισσότερο γίνεται».

Έπειτα, συμπλήρωσε για το ποσό των 25 εκατομμυρίων: «Όταν κάποιος συγκρίνει το ποσό που έχει βάλει η οικογένειά μου, μπροστά σε αυτό της πώλησης, ακούγεται πολύ μικρό. Από εκεί και πέρα, συνήθως την τιμή την ορίζει η αγορά. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν θεωρώ ότι είναι ένα μικρό ποσό, ειδικότερα για την Ελλάδα που ζούμε και τις συνθήκες που ζούμε. Ο λόγος που έχιε μπει αυτό το ποσό και θεωρώ ότι είναι και υψηλό, είναι ότι ο άνθρωπος ο οποίος θα έρθει, πραγματικά θα ενδιαφέρεται για το καλό του Παναθηναϊκού, θα έχει σκοπό να κάνει μια επένδυση πολυετή και θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα σκαλοπάτια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν θα ήθελα και δεν πρόκειται να αφήσω ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε χέρια ανθρώπων που βλέπουν τον αθλητισμό και τα σωματεία ως μέσα για άλλες δραστηριότητες και όχι για το καλό του αθλήματος».

Για το αν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής, υποστήριξε: «Δεν έχει χτυπήσει κανένα τηλέφωνο. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί αγοραστής, αν και δεν θα έπρεπε. Το 2011-12 κλήθηκα να αναλάβω. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να κάνω, οπότε είχα οργώσει όλο τον πλανήτη για να μπορέσω να βρω πιθανό αγοραστή. Δεν σας κρύβω ότι είχα φτάσει και μέχρι τη Νιγηρία, είχα κάνει ραντεβού με τον πρόεδρο μπάσκετ της Νιγηρίας, ψάχνοντας να με βοηθήσει να βρω υποψήφιους αγοραστές. Μακάρι να βρεθούν. Η ομάδα, όπως είπα, είναι προς πώληση».

Για το συναισθηματικό τίμημα, πρόσθεσε: «Όλη μου τη ζωή μεγάλωσα μέσα στον Παναθηναϊκό. Από μικρό παιδάκι, άρα σίγουρα είναι κάτι δύσκολο, πόσω μάλλον όταν και η ημερομηνία συμπίπτει με την ημερομηνία εισόδου του πατέρα μου στον Παναθηναϊκό, πριν από 33 χρόνια. Σίγουρα είναι μια ημέρα συναισθηματικής φόρτισης, αλλά θα το ξεπεράσω. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να υπάρχει. Παναθηναϊκός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Στο γήπεδο θα πηγαίνω».

Για το τι θα αγοράσει κάποιος που θα θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Αγοράζει τον πιο πετυχημένο σύλλογο στην Ευρώπη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να βάζει τόσα χρήματα, όσα η οικογένειά μου, γιατί ο Παναθηναϊκός θα έχει πάει σε μια διοργάνωση, η οποία θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει το προϊόν της. Θα μπορέσει να κάνει το προϊόν και το άθλημα να είναι κερδοφόρο, όπως είναι πάρα πολλά άλλα αθλήματα, τα οποία αγαπάει ο κόσμος ανά τον πλανήτη. Αν πάμε στη FIBA, δεν θα χρειαστεί να υπάρξει τέτοια εκταμίευση. Όσο είμαστε στην Euroleague...».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα