Έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για Λούντζη

Έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για Λούντζη

Έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για Λούντζη

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου καταστρώνει τα πλάνα του για την νέα αγωνιστική περίοδο και βλέπει με καλό μάτι την περίπτωση του Μιχάλη Λούντζη.

Η σεζόν 2019-20, τουλάχιστον στην Ελλάδα, έλαβε τέλος για την ΑΕΚ, η οποία έχει σε... εκκρεμότητα το Final 8 του Basketball Champions League, που θα διοργανωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Χωρίς το οικονομικό τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς, μετά την κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, επιθυμία των «κιτρινόμαυρων» είναι να κρατήσουν σε μεγάλο βαθμό την φετινή ομάδα, κάνοντας μόνο κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

Ένας από τους παίκτες που βλέπει με πολύ καλό μάτι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένα παιδί, που έχει δουλέψει μαζί του στις «μικρές» εθνικές, ο Μιχάλης Λούντζης (είχαν κατακτήσει μαζί το Eurobasket U20 στην Κρήτη το 2017), για τον οποίο έχει γίνει μια διερευνητική επαφή σε πρώτη φάση.

Ο 21χρονος γκαρντ, το όνομα του οποίου είχε έρθει και παλαιότερα στο προσκήνιο για την «Βασίλισσα», αγωνίστηκε φέτος στο Λαύριο και άφησε και πάλι εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο Μιχάλης Λούντζης, μετά την ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη τον Απρίλιο του 2019, πρόλαβε να παίξει σε 8 παιχνίδια φέτος με τις «κουκουβάγιες», μέχρι να βάλει «στοπ» στη δράση η νόσος Covid-19, και έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο, στο... κόλπο για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει μπει και ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της την επόμενη χρονιά και φυσικά σταθερός της στόχος της είναι να έχει έναν καλό ελληνικό κορμό και πάλι. Γι' αυτό το λόγο, ο Λούντζης αποτελεί μια καλή λύση και για τον Προμηθέα.

Εφόσον καταλήξει στην ΑΕΚ, θα έχει το πλεονέκτημα να είναι δίπλα στον Νίκο Ζήση και να μάθει πολλά από εκείνον, όπως και από τον Νίκο Γκίκα, με τους οποίους θα δημιουργήσει μια «δυνατή» τριάδα στον «άσσο».

Στη λίστα και ο Γιανίκ Μορέιρα

Το όνομα του Ανγκολέζου σέντερ είχε συζητηθεί πέρυσι για την ΑΕΚ, αλλά τελικά κατέληξε στο Περιστέρι Winmasters. Ο 28χρονος παίκτης ήθελε πολύ να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, ωστόσο, για διάφορους λόγους, πήγε στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 12.5 πόντους και 6.8 ριμπάουντ σε 14 παιχνίδια στην Basket League και 12.9 πόντους και 6.7 ριμπάουντ σε 13 αγώνες στο BCL.

Ο Γιανίκ Μορέιρα έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό τη σεζόν 2018-19 από την θητεία του στον ΠΑΟΚ, όπου και συνεργάστηκε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Θεωρείται ένας εξελίξιμος παίκτης και ένα καλό back up για τον Μάρκους Σλότερ, σε περίπτωση που όλα κυλήσουν καλά με τον Αμερικανό και μείνει, καθώς υπάρχει αυτή η επιθυμία από την ομάδα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα