Μποχωρίδης: «Είναι μίζερο να παίζεις για τη σωτηρία σου»

Μποχωρίδης: «Είναι μίζερο να παίζεις για τη σωτηρία σου»

Gazzetta team
Μποχωρίδης: «Είναι μίζερο να παίζεις για τη σωτηρία σου»

bet365

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε τον απολογισμό της σεζόν για τον Άρη, αναφέρθηκε στη μιζέρια που εμπεριέχει ο στόχος της παραμονής αλλά και στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι «κίτρινοι» με μεγαλύτερο επαγγελματισμό.

Ο αρχηγός του Άρη μίλησε στον Ρ/Σ Metropolis 95.5 και αρχικά αναφέρθηκε στη χρονιά που ολοκληρώθηκε. «Αφήνει περίεργη γεύση. Ηταν δύσκολη όπως όλες οι τελευταίες σεζόν στον Αρη και φάνηκε από την αρχή. Από την πρώτη μέρα, όταν βρεθήκαμε έξι παίκτες στο γήπεδο, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο, δεν ξέραμε ποιος θα είναι ο γιατρός, πού θα κάνουμε εξετάσεις. Παρόλο αυτά στήθηκε η ομάδα στο τέλος, κερδίσαμε στην πρεμιέρα τον ΠΑΟΚ, εκεί πιστέψαμε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά αλλά ήρθαν οι τραυματισμοί και επανήλθαμε στο να κυνηγάμε τη σωτηρία. Το να παίζεις για τη σωτηρία είναι δυσκολότερο από το να παίζεις για να πάρεις έναν τίτλο. Παίζεις την επιβίωσή σου. Αυτή η κατάσταση έχει κουράσει τους πάντες. Δεν είναι όμορφο να αγωνίζεσαι για να σωθείς. Υπάρχει αυτή η μιζέρια. Η ομάδα λειτούργησε σαν να είναι ερασιτεχνική. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι που θα με κάνει να ελπίζω για το αύριο. Ο Αρης παραμένει μια μεγάλη ομάδα αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει με την οργάνωσή του.

Για το πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος τη δύσκολη κατάσταση: «Για κάθε παίκτη είναι εξαιρετικά δύσκολη. Προσωπικά πήρα τα μαθήματά του από πέρυσι, άρχισα να ζω με τα συγχαρητήρια όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά αλλά και την επιπλέον ευθύνη όταν εξελίσσονται αρνητικά. Πέρυσι τιμωρούσα συνεχώς τον εαυτό μου, φέτος θα έλεγα ότι διαχειρίστηκα καλύτερα την όλη κατάσταση και δεν της επέτρεψα να επηρεάσει τη δουλειά μου».

Για το επίπεδο επιρροής που άσκησε στην ομάδα ο δικός του τραυματισμός: «Είναι εγωιστικό να πω ότι επηρεάστηκε η ομάδα από τον τραυματισμό μου, ωστόσο μη ξεχνάμε ότι η ομάδα έμεινε χωρίς δύο βασικούς γκαρντ. Μαζί με τον Μόρις επιστρέψαμε όταν πια ήμασταν στο 1-6 και ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε με την πλάτη στον τοίχο. Εκτιμώ όμως ότι θα σώζαμε την κατηγορία και το λέω βάσει των εμφανίσεών μας πριν τη διακοπή. Είχαμε στοχεύσει στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Εκ των υστέρων δεν έχει σημασία το τι θα πούμε».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η κατάσταση προσφέρει την ευκαιρία επανεκκίνησης του μπάσκετ σε άλλες βάσεις. «Το Πρωτάθλημα χρειάζεται επανεκκίνηση και μακάρι να το δουν όλοι έτσι και να χτιστεί κάτι από το μηδέν. Χρειάζονται επενδυτές γιατί μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν οι ομάδες. Γενικά στο Πρωτάθλημα μας υπάρχει ένας ερασιτεχνισμός, όλα γίνονται πρόχειρα και αναλόγως του τι μας βολεύει εκείνη την ώρα. Πρέπει να γίνει μια νέα αρχή και να υποστηριχθεί. Βλέπουμε τι γίνεται. Όποιος θέλει πληρώνει, άλλος δεν πληρώνει, μετά ο παίκτης κυνηγάει… δεν υπάρχει οργάνωση και δεν υπάρχει σεβασμός στον αθλητή. Είδατε τι έγινε στον Πανιώνιο. Κάθε παίκτης είχε κάτι να πει. Πέραν του Πανιωνίου που είναι ένας ιστορικός σύλλογος, αυτό έχει αντίκτυπο σ’ όλο το Πρωτάθλημα».

Για το αν μπορεί να υποστηρίξει το ελληνικό στοιχείο τυχόν μείωση του αριθμού των ξένων. «Οι απόψεις διίστανται. Βλέπω ότι κάποιοι λένε ότι υπάρχει μεγάλη δεξαμενή παικτών και από την άλλη ότι έχει υποχωρήσει η παραγωγική διαδικασία. Εγώ λέω ότι η όλη κατάσταση θα πρέπει να δώσει στις ομάδες το έναυσμα να ασχοληθούν πιο σοβαρά και επαγγελματικά με τις ακαδημίες τους. Επίσης, βλέπω με θετικό μάτι τη σκέψη μείωσης του αριθμού των ξένων γιατί σε μια ομάδα πρέπει να κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, από εκεί πρέπει να ξεκινάει».

Σχετικά με το αν θα παραμείνει στον Άρη. «Είναι νωρίς ακόμη, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο Πρωτάθλημα. Ο Άρης είναι η ομάδα μου, προφανώς θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα. Θα δω ποιες θα είναι οι επιλογές μου αλλά και την κατάσταση στην ομάδα και θα αποφασίσω».

Για τις σκέψεις των ανθρώπων του Άρη για επιστροφή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κι αν εμπεριέχει ρίσκο. «Καταρχήν, κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, να έχει δύο αγώνες την εβδομάδα. Μια ομάδα πρέπει να δει αν μπορεί να το κάνει. Χρειάζεται οργάνωση, αντίστοιχη ομάδα η οποία μπορεί να αντέξει δύο αγώνες την εβδομάδα απ’ όλες τις απόψεις. Εφόσον διασφαλιστεί σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, προφανώς θα είναι σημαντικό να παίξει στην Ευρώπη γιατί θα συμβάλλει και στο brand name του συλλόγου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα