ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σολοθάμπαλ: «Δεν θα ξεχάσω την κόλαση της Θεσσαλονίκης»

Σολοθάμπαλ: «Δεν θα ξεχάσω την κόλαση της Θεσσαλονίκης»

Σολοθάμπαλ: «Δεν θα ξεχάσω την κόλαση της Θεσσαλονίκης»

Ένας από τους σπουδαιότερους Ισπανούς παίκτες, ο Νάτσο Σολοθάμπαλ, ταξίδεψε στον χρόνο και θυμήθηκε τις θρυλικές μονομαχίες της Μπαρτσελόνα με τον Άρη αλλά και την «κόλαση» του Αλεξανδρείου.

Ο Σολοθάμπαλ ήταν ο ιθύνων νους της Μπαρτσελόνα στα 17 χρόνια παρουσία τους στην ισπανική ομάδα, παραχώρησε συνέντευξη (στην ιστοσελίδα www.laresistenciadelpalau.com)όπου αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πατρίδα του λόγω του κορονοϊού, παράλληλα όμως στάθηκε σε στιγμές από την καριέρα του οι οποίες παραμένουν χαραγμένες στο μυαλό του. Εκεί αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που συναντούσε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο Παλέ. «Η ατμόσφαιρα ήταν κολασμένη. Πετούσαν καρέκλες, νομίσματα έπεφταν στο κεφάλι τους, αλλά σχεδόν πάντα κερδίζαμε στη Θεσσαλονίκη παρότι ο Άρης ήταν μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου με το εκπληκτικό δίδυμο των Γκάλη-Γιαννάκη. Πολλοί από εκείνη την ομάδα τι γινόταν τότε στις κερκίδες».

Ρωτήθηκε επιμέρους για την άμυνά του στον Νίκο Γκάλη και απάντησε ότι… «δεν ήταν εύκολο να σταματήσεις τόσο τον Γκάλη όσο και τον Γιαννάκη γιατί είχαν μεγάλη ατομική ικανότητα, έβλεπαν και διάβαζαν το παιχνίδι. Η προσπάθειά μας εστίαζε στο να μην πάρουν την μπάλα». Ο Σολοθάμπαλ αγωνίστηκε 17 ολόκληρα χρόνια (1975-1992) στην Μπαρτσελόνα και κατέκτησε 19 τίτλους.