Ματσιούλις: «Να σταματήσουν όλα και να μην δίνουν ψεύτικες ελπίδες»

Ματσιούλις: «Να σταματήσουν όλα και να μην δίνουν ψεύτικες ελπίδες»

Gazzetta team
Ματσιούλις: «Να σταματήσουν όλα και να μην δίνουν ψεύτικες ελπίδες»

bet365

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, που έχει επηρεάσει τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ μίλησε στο «15.min.lt» και είπε:

Για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό είπε: «Δεν υπάρχει κάτι τόσο άσχημο που δεν μπορεί να πάει καλύτερα. Πόσο συχνά έχουμε την την ευκαιρία να φάμε και να μείνουμε μαζί με την οικογένειά μας, χωρίς βιασύνη; Διαβάζω και ενημερώνομαι για την κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Περίμενα μέχρι την τελευταία μέρα για την απόφαση της ομάδας. Ενημέρωσα τους ανθρώπους της ότι θα πετούσα για τη Λιθουανία, χωρίς αυτοί να έχουν κάποια ευθύνη. Αν έμενα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο και περίμενα, δεν θα ήμουν χαρούμενος. Οπότε, πήρα αυτή την απόφαση, γιατί, παρότι είμαι παίκτης της ομάδας, είμαι επίσης υπεύθυνος για την οικογένειά μου. Πήρα την ευθύνη της πράξης μου, ανεξαρτήτως των συνεπειών. Η οικογένεια ήταν το πιο σημαντικό».

Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη του αγωνία, όσο έμενε στην Ελλάδα, ανέφερε: «Τα παραδείγματα της Κίνας και της Ιαπωνίας ήταν αυτά που σκέφτηκα πρώτα. Τα πρωταθλήματα εκεί σταμάτησαν για περίπου δύο μήνες. Όταν προέκυψε η πρώτη απόφαση για αναβολή δύο βδομάδων, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα ήταν αυτό το μοναδικό μέτρο πρόληψης. Το να είμαι στην Ελλάδα για δύο μήνες, δίχως να κάνω κάτι, δεν θα με βοηθούσε. Παρότι έχουμε από την ομάδα ό,τι χρειαζόμαστε, όπως και να το κάνουμε, ένας ξένος σε μια χώρα, παραμένει ξένος. Συνεπώς, πήρα την απόφαση να πετάξω για τη Λιθουανία. Εδώ είμαι καλύτερα. Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να ταξιδέψω ήταν το γεγονός πως, από τις 16 Μαρτίου κι έπειτα, η πρόσβαση στη χώρα θα ήταν περιορισμένη. Φτιάξαμε γρήγορα τα πράγματά μας και επιστρέψαμε».

Για το πώς θα λειτουργήσει η ΑΕΚ στο επίπεδο των πληρωμών, σχολίασε: «Περιμένουμε, θα δούμε. Μιλάμε για το θέμα, απλά όπως καταλαβαίνεις όλα είναι υποθετικά. Υπάρχουν πολλά "αν" σε κάθε κουβέντα που γίνεται. Όταν τελειώσει οριστικά η σεζόν, με διακοπή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τότε θα είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί με τις αποζημιώσεις. Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να πληρωθούν οι παίκτες το μισό από το ποσό που απομένει να λάβουν. Κάποιοι έχουν ακόμη τρεις ή τέσσερις μισθούς να πληρωθούν, οπότε νομίζω πως το πιο σωστό είναι να βρεθεί λύση κάπου στη μέση, να πάρουν ενάμιση ή δύο μισθούς. Υπάρχουν, όμως, κι ομάδες που δεν θέλουν να πληρώσουν. Όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση για το θέμα, αλλά θεωρώ πως το πιο δίκαιο είναι να μοιραστεί εξίσου η ζημιά σε όλους. Το πιο δύσκολο απ' όλα είναι για τις ομάδες που στηρίζονται σε έναν χορηγό, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με πολλές ομάδες στην Ελλάδα».

Για το υπόλοιπο της σεζόν, συμπλήρωσε: «Όπως είπε σωστά ο Μάικ Τζέιμς, πρέπει να τελειώσουν όλα και να σταματήσουν να δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Για παράδειγμα, αν το Basketball Champions League συνεχιστεί, πώς θα είναι η Οστάνδη, το πρωτάθλημα της οποίας διεκόπη; Τί θα κάνουν για δύο μήνες; Όπως επίσης, απ' ότι μαθαίνω στην Ισπανία θέλουν επίσης να τελειώσει η σεζόν. Είδαμε ότι στην Κίνα και την Ιαπωνία, που αποφάσισαν να παρατείνουν τη χρονιά, σταμάτησαν πάλι τους αγώνες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα