Πιτίνο: «Παλεύουμε για τα playoff με τον Παναθηναϊκό, θα προπονήσω την Εθνική Ελλάδας»

Πιτίνο: «Παλεύουμε για τα playoff με τον Παναθηναϊκό, θα προπονήσω την Εθνική Ελλάδας»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Παλεύουμε για τα playoff με τον Παναθηναϊκό, θα προπονήσω την Εθνική Ελλάδας»

bet365

Μπορεί η νέα χρονιά να βρει τον Πιτίνο πίσω στο NCAA, αλλά ο Αμερικανός ξεκαθάρισε ότι αυτήν τη στιγμή τον ενδιαφέρει να μπει στα playoff με τον Παναθηναϊκό και να προπονήσει την Εθνική. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Αντετοκούνμπο!

Ο Αθλητικός Διευθυντής του Iona, Ματ Γκλοβάσκι ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Ρικ Πιτίνο θα είναι ο επόμενος προπονητής του Κολεγίου τη νέα σεζόν!

Ο Αμερικανός, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίτευξη της συμφωνίας, μίλησε στο ESPN για την επιστροφή του στο NCAA, τονίζοντας ότι θα προπονήσει την Εθνική Ελλάδας, ενώ στάθηκε στη μάχη που δίνει ο Παναθηναϊκός για να μπει στα playoff της Euroleague.

Αναφερόμενος στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική είπε: «Είμαστε στην έκτη θέση της Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και παλεύουμε για μια θέση στα πλέι οφ. Κι επίσης, θα προπονήσω την εθνική ομάδα. Αν το ΝΒΑ ολοκληρωθεί στην ώρα του, θα πάρω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα μου».

Για τις συζητήσεις με την Αϊόνα:

«Υπάρχει μια σχέση πριν το Αϊόνα, με τον πρόεδρο του κολλεγίου, τον Σίμους Κάρεϊ. Ήταν ο πρόεδρος του Τρανσιλβάνια, πριν το Αϊόνα, στο Λέξινγκτον του Κεντάκι. Ήρθε σε μερικά παιχνίδια μου, του άφησα εισιτήρια. Έχω μία επιχειρηματική συνεργασία με τον (πρώην σταρ του Κεντάκι), Τζαμάλ Μάσμπερν και τον Ριν Αβέιρ, ο οποίος είναι καλός φίλος με τον Σίμους. Όταν έφυγα από το Λούιβιλ, ο Αβέιρ είπε: «Ο Σίμους σε εκτιμά πολύ ως προπονητή και θα ήταν χαρούμενος να καλέσει οποιοδήποτε κολέγιο για σένα, εφόσον το αιτηθείς». Πραγματικά το εκτίμησα πάρα πολύ, αλλά του είπα ότι είναι πιθανό να μετακομίσω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρώτα μίλησα με τον Αβέιρ, με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι και του είπα 100%. Μετά μίλησα με τον Σίμους στο τηλέφωνο και στη συνέχεια με τον Ματ Γκλοβάσκι (σ.σ. αθλητικός διευθυντής του Αϊόνα).

Για το τι άλλαξε από την τελευταία φορά που προπόνησε ομάδα κολεγίου:

««Εμαθα πολλά πηγαίνοντας στην E. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ εκεί. Ειναι το καλύτερο επιθετικό μπάσκετ που έπαιξα, συμπεριλαμβανομένου του κολεγίου και του ΝΒΑ. Τα καλύτερα επιθετικά συστήματα, η καλύτερη κίνηση της μπάλας, τα καλύτερα κοψίματα στο καλάθι, η καλύτερη πάσα, το καλύτερο σουτ. Δεν έχουν τις άμυνες που έχουμε επειδή η αθλητικότητα δεν είναι τόσο δυνατή, αλλά από την άποψη της μάθησης, έμαθα αρκετά. Το coaching ήταν φανταστικό. Κοούτσαρα εναντίον του Ντιν Σμιθ, του Φρανκ ΜακΓκουάιρ και βάζω αυτούς τους προπονητές, στο ίδιο επίπεδο με όλους τους κορυφαίους. Επιθετικά, με έκανε έναν καλύτερο προπονητή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα