Αγγελόπουλος: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω την ΑΕΚ»

Αγγελόπουλος: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω την ΑΕΚ»

Αγγελόπουλος: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω την ΑΕΚ»

bet365

Στην εκπομπή «Pick & Roll» του Βασίλη Σκουντή στην CosmoteTV φιλοξενήθηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος και μίλησε για διάφορα θέματα: την ΑΕΚ, τους οπαδούς, τον Ηλία Παπαθεοδώρου, τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, την ΕΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ τόνισε πως είναι ευλογημένος που εκπροσωπεί την ΑΕΚ, πως δεν σκέφτηκε ποτέ να την εγκαταλείψει, αλλά όταν το αποφασίσει, θέλει να έχει κάνει τα πάντα για το σύλλογο.

Στόχος του είναι να κάνει την «Βασίλισσα» όνομα στην Ευρώπη, όπως υποστήριξε, και ανέφερε το παράπονο που έχει από τον κόσμο.

Μίλησε για την ημέρα που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θέλησε να φύγει, αλλά τόνισε πως με σωστές κινήσεις μπορεί να μείνει για τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ στάθηκε και στην αποχώρηση των Λούκα Μπάνκι, για τον οποίο... μετάνιωσε, και Χάουαρντ Σαντ-Ρος, τον οποίο δεν θα έδινε για... ψίχουλα.

Τέλος, αποκάλυψε για ποιο λόγο η ΕΟΚ τον έβγαλε από τα... ρούχα του και σχολίασε την απόφαση του Ολυμπιακού να φύγει από το πρωτάθλημα.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος είπε αρχικά: «Έχω κάποια γούρια. Φοράω την ίδια γραβάτα στους τελικούς. Για τρία χρόνια, μία κίτρινη γραβάτα και πήραμε τρεις τίτλους».

Για το πώς ήρθε στην αρχή στην ΑΕΚ, σχολίασε: «Δεν θα ξεχάσω τα λόγια του Αλεξίου, ότι θα πέφταμε στην ΕΣΚΑ, αν δεν ερχόμουν. Τελικά ήρθα. Δεν είχαμε στην αρχή γραφεία και κάναμε τις συναντήσεις σε καφετέρια. Η πρώτη μεγάλη κίνηση, ήταν όταν φέραμε τον Καρλ Ίνγκλις».

Για το «1968» και την προσφυγιά, ο Αγγελόπουλος τόνισε: «Η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ, λαϊκό άθλημα, με το έπος του 1968. Η ΑΕΚ συμβολίζει την προσφυγιά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ΑΕΚ. Τα χρώματα, το σύμβολο. Είμαι ευλογημένος που εκπροσωπώ την ΑΕΚ».

Για τον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου στην Κρήτη, επί του Ολυμπιακού το 2018, πρόσθεσε: «Η στιγμή που με άγγιξε στο τελικό με τον Ολυμπιακό, ήταν πως στην πορεία του τελικού, ενώ στην αρχή τα παιδάκια ήταν με τον Ολυμπιακό, μετά έγιναν ΑΕΚ. Το πιστεύω πως κερδίσαμε αετόπουλα σε αυτό το ματς».

Όσο για τον κόσμο, επισήμανε: «Όλοι έχουν κάνει το καθήκον τους. Μόνο από τον κόσμο έχω παράπονο. Δεν στηρίζει όσο πρέπει. Κάθε χρόνο βέβαια βελτιώνεται, αλλά κακά τα ψέματα, οι ομάδες τρέφονται με τους τίτλους και αυτό το χτίζουμε».

Για την περσινή ομάδα της ΑΕΚ, ο Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε: «Πέρυσι χάσαμε τα πάντα στις τελευταίες επιθέσεις. Πέρυσι η ομάδα ήταν… πισωκίνητη. Αν αντί για τρεις επιθέσεις, είχαμε να παίξουμε τρεις άμυνες στις τελευταίες φάσεις, θα πηγαίναμε ξανά σε τρεις τελικούς. Ωστόσο, ήμασταν ομάδα της άμυνας».

Για τους στόχους της ΑΕΚ και το αν σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει από τη διοίκηση, υπογράμμισε: «Στόχος της ΑΕΚ είναι η καταξίωση. Στόχος μου, είναι να κάνουμε όνομα στην Ευρώπη. Ήδη μας ξέρουν πολλοί. Το μπάσκετ είναι ακριβό… χόμπι. Στην αρχή τα είδα όλα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω. Είμαι παθιασμένος με την ΑΕΚ. Όταν αποχωρήσω, θέλω να έχω κάνει τα πάντα. Έχω σκέψη, όταν φύγω από την ΑΕΚ, να περάσει η ομάδα στα χέρια του κόσμου. Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρείες. Δεν υπάρχει μόνο το συναίσθημα. Αν χάσεις 10.000.000 και πάρεις πρωτάθλημα, ο κόσμος θα σε αγαπάει. Αν κερδίσεις 10.000.000 και είσαι 8ος, δεν θα σε αγαπάει κανείς. Δεν έχω αναζητήσει συμπαίκτες από οικονομικής άποψης, αλλά θα υπάρξουν».

Σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, τόνισε: «Ήδη έχω κάποιες επαφές για το γήπεδο. Είμαστε στη τελική ευθεία. Σε δύο-τρεις εβδομάδες, πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε. Είναι η τελευταία ευκαιρία μας, για να χτίσουμε μπασκετικό κοινό. Ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις. Το στοίχημα είναι να γίνει το γήπεδο ένας προορισμός για τον κόσμο. Με θεματικά πάρκα και άλλα πολλά. Να είναι ένα κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού».

Για τις 17 σερί νίκες της ΑΕΚ στα τελευταία ματς, είπε: «Στην αρχή δεν ήταν ωραία. Μετά από το ματς στο Ρέθυμνο στον πρώτο γύρο, συναντήθηκα με τον Ηλία (σ.σ. Παπαθεοδώρου). Κυριακή ήταν. Ο Ηλίας ήρθε με διάθεση να… φύγει. Εγώ του είπα ότι με σωστές κινήσεις, μπορεί να μείνει για 10 χρόνια. Όταν βρεις τις λύσεις, όλα γίνονται. Ήταν θέμα χρόνου. Πάντα τον θαύμαζα. Γενικά θαύμαζα τη δουλειά του. Πήγα κόντρα στο λαϊκό ρεύμα. Κόντρα στην Original. Στη ζωή μου, δεν μου αρέσει να είμαι συμβατικός. Εκ των υστέρων και η Original έδειξε ωριμότητα και είδε πως θα ήταν λάθος να πάει κόντρα».

Για το ρόστερ της Βασίλισσας συμπλήρωσε: «Είμαι έξι χρόνια στην ΑΕΚ, στον έκτο χρόνο τώρα. Οι περισσότεροι παίκτες μας, έχουν 100 τίτλους συνολικά. Υπάρχουν και οι νεότεροι. Υπάρχει κάτι σαν εκπαίδευση από τους παλιούς, στους νέους. Η ΑΕΚ έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Από το μοντέλα του Γιαννακόπουλου και των Αγγελόπουλων, εγώ είμαι στη μέση. Δεν είναι εύκολο. Εμείς δεν διώχνουμε προπονητές για ψύλλου πήδημα. Μετάνιωσα, αν μπορώ να το πω έτσι, για τον Μπάνκι, γιατί οι συγκυρίες δεν τον βοήθησαν».

Για τον Ντράγκαν και τον Ντούσαν Σάκοτα, δήλωσε: «Είναι θέμα χρόνου να γυρίσει ο Ντράγκαν στην ΑΕΚ. Άλλωστε, ΑΕΚ και Ντράγκαν είναι ένα. Το ίδιο και ο Ντούσαν. Θα κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ».

Για τον Νίκο Μπαμπανικολό και τα παλιά χρόνια της μπασκετικής ΑΕΚ, ανέφερε: «Ο Μπαμπανικολός, μου είχε πει πως στα τέλη του 1950, έπαιζαν μπάσκετ πάνω στο αεροπλανοφόρο των Αμερικανών, με σκοπό να… αρπάξουν καμιά μπάλα. Του είχε πει ο ναύαρχος τότε, πως οι Έλληνες θα πάνε μπροστά στο μπάσκετ. Η πρώτη μπασκετική εικόνα μου, από την ΑΕΚ, είναι οι Μοϊκανοί. Ο Αριδάς, ο Αγιασωτέλης και οι άλλοι».

Για την παραχώρηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εξήγησε: «Εγώ ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιό του, με αύξηση. Έκανα ό,τι μπορούσα. Ο ίδιος ο παίκτης, μού είπε να μην του στερήσω αυτή τη δυνατότητα που είχε και το έκανα. Αλλά πάλι εδώ θα επιστρέψει, στην ΑΕΚ, είμαι σίγουρος. Αλλά δεν θα τον έδινα για… ψίχουλα».

Για την απόκτηση του Νίκου Ζήση, σχολίασε: «Σταθήκαμε τυχεροί. Κινηθήκαμε γρήγορα, μέσα σε 24 ώρες, μετά από τον τραυματισμό του Γκίκα. Έπρεπε να βρούμε κάτι. Ο Ζήσης, το ήθελε πολύ. Μετά ήταν εύκολο. Συνδέσαμε έτσι δύο εποχές».

Για τις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ, ο Αγγελόπουλος υπογράμμισε: «Δεν έχω αποφασίσει ποιον θα στηρίξω. Για τον Βασιλακόπουλο δεν είναι προσωπικό θέμα, αλλά εκπροσωπεί έναν θεσμό, που πρέπει να αναβαθμιστεί. Για το Κύπελλο π.χ., όλα αυτά που έγιναν. Δυστυχώς, στην ΕΟΚ ήταν αρνητικοί σε όλα. Αυτό με… έβγαλε από τα ρούχα μου. Πήραμε δύο διεθνείς τίτλους, κάναμε ένα Final 4 στο BCL, καθόλα χρηματοδοτημένο από εμένα και μας απαξίωσαν εντελώς. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις ένα Final 4 Κυπέλλου, ή έναν τελικό με δύο ομάδες».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Basket League και το θέμα της διαιτησίας, υποστήριξε: «Όλοι συμφωνούσαμε, πως είχε και έχει πρόβλημα η διαιτησία. Απλά δεν μπορείς να ζητάς να αλλάξουν τα πράγματα, λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Μπήκα στη θέση των Αγγελόπουλων, αλλά εγώ θα έμενα στο γήπεδο, μέχρι να έπαιζαν και δύο παίκτες μέσα και ένας. Δεν θα γυρνούσα πλάτη στην ομάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα