Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης στην πιο παραγωγική σεζόν του!

Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης στην πιο παραγωγική σεζόν του!

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης στην πιο παραγωγική σεζόν του!

bet365

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει φέτος τους καλύτερους της καριέρας του στην ΕΚΟ Basket League, προσθέτοντας ένα ακόμη double-doulbe στο ενεγητικό του.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ «ο Γιώργος Παπαγιάννης έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες μέσα στις ρακέτες, στον σημερινό αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Άρη, φτάνοντας στο “double-double” και επιβεβαιώνοντας ότι διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

*Ο διεθνής σέντερ έφτασε για 2η φορά φέτος σε “double-double” μετά από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Είχε σήμερα 11 πόντους και 12 ριμπάουντ -ατομικό ρεκόρ περιόδου- για να σημειώσει το 8ο “double-double” των “πράσινων”, με το οποίο ανέβηκαν στη 2η θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Ήφαιστο που έχει εννιά, όλα από τον Σον Έβανς.

Ο Παπαγιάννης κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα (είχε 26 βαθμούς στο ranking) μετά το εντός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings -μαζί με τον Μήτογλου- και το εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του αφού οι μέσοι όροι του στους πόντους (10), στα εύστοχα δίποντα (4,3), σε αμυντικά (3,9), επιθετικά (2,1) και βέβαια στα συνολικά ριμπάουντ (6), αλλά και στο ranking (14,8) είναι οι κορυφαίοι της εξαετούς διαδρομής του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Ντεσόν Τόμας ξεπέρασε τα 200 και ο Ταϊρίς Ράις τα 100 ριμπάουντ στην ΕΚΟ Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκτέλεσε από το τρίποντο με 20% (5/25) στη χειρότερη και με διαφορά φετινή επίδοση του, αφού πριν το σημερινό παιχνίδι δεν έπεσε κάτω από το 33,33% (είχε 8/24 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ).

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου αποτελούν για τους “πράσινους” και οι 15 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική τους, αφού είχαν από 16 στα εκτός έδρας ματς με Περιστέρι Winmasters και ΑΕΚ.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ περιορίστηκε στους 14 πόντους στην 4η περίοδο, επίδοση που είναι η χειρότερη του στη φετινή ΕΚΟ Basket League. Είχε από 15 στη 2η και στην 3η περίοδο του εκτός έδρας ματς με το Περιστέρι Winmasters.

*Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετώπισε σήμερα από τον Άρη, είναι και το γεγονός ότι σημείωσε αρνητικές επιδόσεις περιόδου τόσο στο παθητικό μέσα από τη ρακέτα δεχόμενος 48 πόντους -είχε παθητικό 40 πόντων από τον Προμηθέα στην Πάτρα- όσο και από επιθετικά ριμπάουντ δεχόμενος 17 πόντους -είχε παθητικό 16 πόντων στα εκτός έδρας ματς με Λαύριο Megabolt και ΠΑΟΚ.

*Από την άλλη πλευρά, θετικό ρεκόρ περιόδου είναι για τους “πράσινους” το παθητικό των έξι πόντων από λάθη, αφού είχε δεχτεί επτά στα εντός έδρας ματς με ΑΕΚ και Ηρακλή.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα