Τζόνσον: «Ο Κόμπι πάντα μου έλεγε, 'άδραξε τη μέρα και τη στιγμή'»

Τζόνσον: «Ο Κόμπι πάντα μου έλεγε, 'άδραξε τη μέρα και τη στιγμή'»

Γιώργος Κούβαρης
Τζόνσον: «Ο Κόμπι πάντα μου έλεγε, 'άδραξε τη μέρα και τη στιγμή'»

bet365

Ο Ουέσλι Τζόνσον είχε υπάρξει συμπαίκτης του Κόμπι Μπράιαντ για δύο χρόνια στους Λος Άντζελες Λέικερς και μιλώντας εμφανώς συγκινημένος στο gazzetta.gr θυμήθηκε τα όσα του έλεγε αλλά και τις συμβουλές που του είχε δώσει...

Μίλαν - Τορίνο με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Απλός κόσμος, απλοί φίλαθλοι σε κάθε γωνιά της Γης, πλημμυρίζουν από συγκίνηση στην είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ. Πολλώ δε μάλλον όλοι όσοι είχαν την τύχη και την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά. Να τον ζήσουν. Να βλέπουν την καθημερινότητά του. Να βρίσκονται στο ίδιο παρκέ με εκείνον. Να προπονούνται μαζί. Να μιλάνε με τις ώρες. Να ανταλλάζουν απόψεις.

Ο Ουέσλι Τζόνσον ήταν ένας από αυτούς... Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε υπάρξει συμπαίκτης με τον τεράστιο Κόμπι την διετία 2013-2015 στους Λέικερς και στο άκουσμα της τραγικής είδησης, ένιωσε να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, εμφανώς συγκινημένος και σκυθρωπός, προσπάθησε να μοιραστεί τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του για αυτήν την τεράστια απώλεια του παγκόσμιου αθλητισμού.

«Είναι λυπηρό. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Πραγματικά σε θρυμματίζει. Δεν θέλεις να το πιστέψεις. Είναι σοκαριστικό. Η σκέψη μου είναι στη Βανέσα και στα κορίτσια. Είναι τραγική κατάσταση...» ήταν οι πρώτες λέξεις που μπόρεσε να ψελλίσει στο gazzetta.gr. Αν και τις περισσότερες φορές τον συναντάς χαμογελαστό και ευδιάθετο, αυτήν την φορά ο Τζόνσον δεν είχε καμία διάθεση: «Μου το είπαν αρχικά μέσω μηνυμάτων, αλλά όπως είπα είναι κάτι που δεν θέλεις να το πιστέψεις. Στη συνέχεια άρχισα να φρικάρω όταν τα μηνύματα έγιναν περισσότερα και πραγματικά ήταν αλήθεια. Είχε συμβεί»

Φέρνοντας στο μυαλό του την διετία στους Λέικερς, ο Τζόνσον είπε ότι «με τον Κόμπι ήμασταν δύο χρόνια συμπαίκτες, αλλά όταν πήγα στο ΝΒΑ ουσιαστικά είχαμε βρεθεί την ίδια περίοδο στο πρωτάθλημα. Μάλιστα είχα κάνει προπονήσεις μαζί του πριν παίξουμε μαζί, οπότε είχαμε αναπτύξει φιλία από πριν. Όμως όταν είσαι συμπαίκτης του, βλέπεις την προετοιμασία που κάνει για το παιχνίδι, όπως επίσης και το πώς προσπαθεί να επανέλθει μετά τους τραυματισμούς. Και είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Βλέπεις τη θέλησή του. Και αυτό ήταν παράδειγμα για μένα. Όχι μόνο όσον αφορά το μπάσκετ, αλλά και στην καθημερινή ζωή μου.»

«H Mamba Mentality είναι κάτι περισσότερο από το μπάσκετ...»

Και μέσα σε αυτό το διάστημα είχε την ευκαιρία να ζήσει πολλές στιγμές μαζί του: «Κάθε στιγμή μαζί του θα την θυμάμαι. Και οι περισσότερες είναι εκτός του παρκέ. Μου έχει μάθει πολλά πράγματα. Από το πώς να προπονείσαι, πώς να αντιμετωπίζεις τα παιχνίδια μέχρι το πώς να παίζεις. Τα πάντα» ανέφερε ο έμπειρος Αμερικανός φόργουορντ και εξήγησε πως «είναι πολύ δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του. Μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να νιώθουν τώρα η Βανέσα και τα κορίτσια. Είμαστε δίπλα τους. Είναι κάτι απαίσιο αυτό που συνέβη και δυστυχώς πρέπει να συμβιβαστούμε όλοι. Όλος ο κόσμος προσεύχεται για αυτούς και γνωρίζουν ότι τους προσέχουμε»

Τι ήταν όμως η Mamba Mentality και τι σήμαινε για εκείνον; «Όλοι έχουν την Mamba Mentality. Την έχει μεταδώσει σε όλους και δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ. Έχει να κάνει με την γενική νοοτροπία, με τη θέληση και με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις τα πράγματα στην καθημερινότητά σου. Είναι κάτι περισσότερο από το μπάσκετ. Σίγουρα πρόκειται για την κληρονομιά του. Ο Κόμπι ήταν πραγματικός θρύλος».

Ποια ήταν όμως η συμβουλή που του έδωσε και την οποία εφαρμόζει κάθε μέρα και σε κάθε στιγμή της ζωής του; «Ο Κόμπι μου είχε πει: 'Άδραξε τη μέρα και άδραξε τη στιγμή! Ειδικά με την οικογένειά σου. Να ζεις την κάθε στιγμή.' Για τον εαυτό μου, να βάζω κάθε μέρα και από μια πρόκληση. Είτε έχει να κάνει με το μπάσκετ, είτε όχι.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα