Παναθηναϊκός: «Ημέρα οικογένειας», δοκιμών και... ταχύρρυθμων μαθημάτων!

Παναθηναϊκός: «Ημέρα οικογένειας», δοκιμών και... ταχύρρυθμων μαθημάτων!

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: «Ημέρα οικογένειας», δοκιμών και... ταχύρρυθμων μαθημάτων!

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στο Λαύριο, στέκεται στις πάμπολλες οικογένειες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, τα όσα «δοκίμασε» ο Πιτίνο στο παρκέ, αλλά και την αναγκαιότητα για την άμεση προσαρμογή του Ράουτινς.

Πώς το έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος στον «Ατσίδα» του Γιάννη Δαλιανίδη; «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Και στο ΟΑΚΑ υπήρχε αυτή η «ωραία ατμόσφαιρα» την οποία πρόσεξε όλος ο κόσμος. Οικογένειες, παιδιά και στο σύνολο 5.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην «ημέρα οικογένειας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και δημιούργησαν ένα πραγματικά υπέροχο και άκρως οικογενειακό κλίμα.

Αυτό είναι το πρώτο που κρατάνε στις τάξεις των «πρασίνων» όσον αφορά τον κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αν και ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερος με δεδομένη τη χαμηλή τιμή του εισιτηρίου και ότι αμέσως μετά ακολουθούσε και το παιχνίδι του ποδοσφαίρου με τον Πανιώνιο μερικά μέτρα πιο μακριά. Όμως ακόμα και έτσι, το πρόσημο είναι θετικό και όλοι όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ απόλαυσαν ανά διαστήματα όμορφο μπάσκετ.

Από τη στιγμή που ακολουθεί η «διαβολοβδομάδα» στην EuroLeague ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Ρικ Πιτίνο θα δοκίμασε διάφορα πράγματα, θα πειραματιζόταν και παράλληλα όποιον παίκτη μπορούσε να ξεκουράσει, θα τον ξεκούραζε. Ο «άτυχος» της υπόθεσης που θα έπρεπε να πάρει μπόλικο χρόνο συμμετοχής ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου και αυτό διότι οι ενοχλήσεις του Ουέσλι Τζόνσον ανάγκασαν τον Αμερικανό προπονητή να τον κρατήσει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Τώρα θα μου πείτε χρειάζονταν τα 28 λεπτά του Παπαπέτρου για να νικήσει ο Παναθηναϊκός το (με όλον τον σεβασμό φυσικά) Λαύριο; Φυσικά και όχι. Όμως από την άλλη δεν μπορούσε να παίξει ο Παναθηναϊκός και χωρίς «καθαρό» τριάρι στο ματς.

O 25χρονος φόργουορντ όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά φρόντισε να «γεμίσει» το παρκέ με ενέργεια και να (ξανα)βρει το χέρι του έξω από τα 6.75 μέτρα με 4/5 τρίποντα! Μην ξεχνάτε ότι στα τρία τελευταία ματς της EuroLeague (με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι) είχε 1/12 τρίποντα (8,3%) ενώ στα 15 προηγούμενα είχε μετρήσει 23/52 (44%). Και αυτός ίσως να ήταν ο λόγος που ο Πιτίνο τον κράτησε περισσότερη ώρα στο παρκέ απέναντι στο Λαύριο. Χρειαζόταν αυτοπεποίθηση και έπρεπε να την αποκτήσει ενόψει των «must win» παιχνιδιών που έρχονται στο ΟΑΚΑ με Μπάγερν, Ζάλγκιρις και Βιλερμπάν.

Το ίδιο έκανε και με τον Νίκο Παππά. Μπορεί να ήταν DNP στα δύο προηγούμενα ματς της EuroLeague, εκτός αποστολής στα τρία που είχαν προηγηθεί αλλά και DNP απέναντι στον Πανιώνιο ωστόσο γνωρίζει καλά ότι τον υπολογίζει και θέλει να τον έχει σε ρυθμό και έτοιμο να μπει στο παρκέ και να προσφέρει. Και το έδειξε όταν πέρασε στο ματς με αποτέλεσμα να δώσει την ώθηση για το «πράσινο» ξέσπασμα μέχρι την εύκολη επικράτηση. Τώρα εάν και εφόσον υπάρξει και συνέχεια είναι κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον λόγω και του ότι τα ματς είναι συνεχόμενα. Οι Καλάθης (12') και Τόμας (17') έμειναν πιο πίσω στο rotation, ενώ στα θετικά του αγώνα συμπεριλαμβάνονται φυσικά η «δημιουργία» του Ταϊρίς Ράις, με τον Αμερικανό να μεριμνεί πρώτα για τους άλλους (10 ασίστ) και σχεδόν καθόλου για τον εαυτό του (5 σουτ) και τη νέα πληθωρική εμφάνιση του Μήτογλου ο οποίος είχε και πάλι double double με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ. Μακράν του δεύτερου ο καλύτερος ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού, τόσο όσον αφορά τα αμυντικά, όσο -ίσως και περισσότερο- όσον αφορά τα επιθετικά.

Από εκεί και πέρα είδαμε τον Πιτίνο να χρησιμοποιεί για αρκετό διάστημα του παιχνιδιού άμυνα «ζώνης» ώστε να δει την αντίδραση της ομάδας του στα ριμπάουντ, αλλά και πάλι υπήρξε πρόβλημα. Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ του Λαυρίου έβγαλαν και πάλι προς τα έξω το δεδομένο πρόβλημα του Παναθηναϊκού και αν στην ΕΚΟ Basket League είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας που δεν πρόκειται να στερήσει από τους «πράσινους» μια νίκη, στα ματς της EuroLeague έχουν αποτελέσει την μία αχίλλεια πτέρνα της ομάδας. Η άλλη έχει να κάνει με την άμυνα και δη με την περιφερειακή άμυνα...

Και κάτι τελευταίο που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ο Άντι Ράουτινς κάθισε δίπλα από τον Τζίμη Κουστένη, τον δεύτερο βοηθό του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος του εξηγούσε φάση-φάση, κατοχή-κατοχή, τα plays της ομάδας ώστε να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν! Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Καναδός γκαρντ είχε φτάσει στην Ελλάδα μόλις λίγες ώρες νωρίτερα. Από το αεροδρόμιο βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και από εκεί στον πάγκο για τα πρώτα... ταχύρρυθμα μαθήματα. Απ' ότι φαίνεται είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε να παίζει στη διάρκεια της «διαβολοβδομάδας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...