Προμηθέας - Άρης 95-79: Πιο εύκολα δεν γινόταν (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Προμηθέας - Άρης 95-79: Πιο εύκολα δεν γινόταν (vid)

bet365

Ο Προμηθέας πέτυχε την 4η σερί νίκη του στην ΕΚΟ Basketleague καθώς επικράτησε εύκολα (95-79) του Άρη στην Πάτρα, παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είναι στην τελευταία.

Ο Προμηθέας ήταν «καυτός» στην πρώτη περίοδο σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος έκανε το πρώτο ομαδικό φάουλ του έπειτα από 6:30 αγωνιστικά λεπτά και αφού οι γηπεδούχοι είχαν εξασφαλίσει διψήφια διαφορά. Αρχική οι γηπεδούχοι μετέφεραν την μπάλα στο καλάθι και πήραν πολλά από τον Οκτάβιους Έλις, μετά εκτέλεσαν έξω από τα 6.75 (είχαν 5/7 προσπάθειες) και μετά το 14-4 (4’) προηγήθηκαν έως και με +16 (25-9, 8:30) έπειτα από το ξέσπασμα του Λίποβι. Ο Άρης κρατήθηκε στο παιχνίδι χάρη στον Κεν Μπράουν ο οποίος σημείωσε οκτώ πόντους και μείωσε στο τέλος της περιόδου με 30-17.

Η διαφορά έφτασε έως το +17 (34-17), εκεί ο Άρης «χτύπησε» στο ένας εναντίον ενός είτε με τον Μπράουν (σ. σ. έκλεισε με 15 πόντους το πρώτο ημίχρονο), είτε με τον Τζέιλεν Μόρις και μείωσε τη διαφορά έως και στους οκτώ πόντους (41-33, 16’). Ο Προμηθέας απάντησε με 5-0 σερί (46-33) έκανε απόπειρα να ξεφύγει και πάλι στο σκορ, αλλά ο Μίλαν Μιλόσεβιτς φρόντισε ούτως ώστε να μην ξανανοίξει η διαφορά (49-39ημ.).

Ο Προμηθέας άρχισε στο δεύτερο ημίχρονο με 4-0 σερί, για να ακολουθήσουν επτά διαδοχικοί πόντοι του Άρη με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και η μείωση της διαφοράς στα επίπεδα των επτά πόντων (23:30). Εκεί η αντίδραση των Πατρινών ήταν άμεση, άντλησαν ενέργεια και λύσεις στην επίθεση μέσα από την άμυνά τους και η διαφορά επανήλθε στο +15 (61-46) λίγο πριν τα μισά της 3ης περιόδου. Αυτή έκλεισε με σκορ 71-58.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού και στην τελευταία περίοδο. Συνέχισαν να παίρνουν πόντους από τα λάθη του Άρη αλλά και να δίνουν… μπάλες στον Οκτάβιους Έλις. Έτσι η διαφορά παρέμεινε σε υψηλή επίπεδα (75-60 στο 32’ και 84-67 στο 36’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων. Ο Προμηθέας βασίστηκε σε μπάσκετ συνεργασιών, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος στηρίχθηκε σε ατομικά ξεσπάσματα στην επίθεση.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ένα ακόμη ουσιαστικό και «πλούσιο» παιχνίδι από τον Λίποβι. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειξε ότι ήδη έχει προσαρμοστεί στον ρόλο του, ενώ ο Οκτάβιους Έλις τελείωσε τις περισσότερες φάσεις που πήρε.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Δημήτρης Κατσίβελης με καλό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Με εξαίρεση τρία αγωνιστικά λεπτά, ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς ήταν η μόνιμη τρύπα του Άρη στην άμυνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αξιοποίηση των λαθών του Άρη από τον Προμηθέα όπου βάσει στατιστικής οι γηπεδούχοι πήραν 22 πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Προμηθέας δεν έκανε καλή δουλειά στον περιορισμό του Μπράουν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης παραμένει μια ομάδα η οποία δεν παίζει άμυνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Λίποβι (σε φάση αιφνιδιασμού) στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-39, 71-58, 95-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα