Ο Μαυροειδής ξεπέρασε τον Τόνι Κόστνερ στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ

Ο Μαυροειδής ξεπέρασε τον Τόνι Κόστνερ στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ

Gazzetta team
Ο Μαυροειδής ξεπέρασε τον Τόνι Κόστνερ στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ

bet365

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, o Δημήτρης Μαυροειδής έφτασε τα 586 ριμπάουντ στην καριέρα του και πλέον φιγουράρει στην 7η θέση της σχετικής λίστας σε ό,τι αφορά τους κορυφαίους ριμπάουντερ της Α1.

Σύμφωνα, λοιπόν με το esake.gr

Ο Μαυροειδής έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, με ένα ξεχωριστό, ατομικό επίτευγμα. Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 586 στην καριέρα του στην ΕΚΟ Basket League και ανέβηκε στην 7η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Τόνι Κόστνερ (584).

Κατά τα άλλα...

*Ένα αξιοσημείωτο ατομικό επίτευγμα άφησε το χθεσινό παιχνίδι και για τον Νίκο Γκίκα. Ο διεθνής γκαρντ με το μοναδικό εύστοχο τρίποντο του (1/3), έφτασε τα 200 σε 164 ματς στην κατηγορία. Μετράει πλέον 200/664 (30,12%).

Γιόνας Ματσιούλις είχε 10 πόντους στην πρώτη περίοδο και συνολικά 12 στο παιχνίδι της Πυλαίας για να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση του, αφού 12 είχε και στην προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Προμηθέα.

*Τη δική του καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος στο φετινό Πρωτάθλημα ισοφάρισε ο κορυφαίος της χθεσινής ΑΕΚ Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Είχε 14 όπως επίσης στο ματς με τον Προμηθέα.

*Σε ομαδικό επίπεδο η ΑΕΚ κράτησε τον αντίπαλο της σε εκτός έδρας παιχνίδι για τρίτη συνεχόμενη φορά κάτω από τους 70. Πριν τους 67 από τον ΠΑΟΚ είχε παθητικό 68 πόντων από τον Ηρακλή και 60 από το Λαύριο Megabolt. Έφτασε στο “διπλό” και στα τρία, χωρίς να χρειαστεί να ξεπεράσει τους 77.

*Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη της “Ένωσης” στο Πρωτάθλημα, σερί που έκανε και στον περσινό πρώτο γύρο από την 5η μέχρι και την 9η αγωνιστική (Χολαργός εντός, Κύμη εκτός, Ήφαιστος εντός, Άρης εκτός και Λαύριο εντός έδρας) πριν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η ομάδα της περασμένης σεζόν έκανε και ένα σερί επτά νικών από τη 16η μέχρι και την 22η αγωνιστική (Ρέθυμνο εντός, Προμηθέας εντός, Χολαργός εκτός, Κύμη εντός, Ήφαιστος εκτός, Άρης εντός, Λαύριο εκτός έδρας) για να σταματήσει το σερί και πάλι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ...

*Με τη μοναδική ασίστ του, ο Απόλλων Τσόχλας έφτασε τις 346 με τον Δικέφαλο στο Πρωτάθλημα και ταυτόγχρονα τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα στην 4η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Ο καλύτερος του χθεσινού ΠΑΟΚ Τζεκουάν Λιούις, με τους 24 πόντους του ξεπέρασε τους 300 σε 26 παρουσίες στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Οι 24 πόντοι είναι η κορυφαία επίδοση του στο φετινό Πρωτάθλημα -είχε 23 κόντρα στον Ήφαιστο- όχι όμως και συνολικά στην κατηγορία καθώς είχε 26 πέρσι με την Κύμη απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική.

*Ο Άαρον Μπεστ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, αφού τόσα είχε και στο Περιστέρι στην 7η αγωνιστική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα