Λάρισα - Άρης 92-78: Τρομερή η Λάρισα, «εκτέλεσε» τον Άρη! (vid)

Λάρισα - Άρης 92-78: Τρομερή η Λάρισα, «εκτέλεσε» τον Άρη! (vid)

bet365

Η Λάρισα πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στην ΕΚΟ Basket League καθώς επικράτησε του Άρημε 92-78. Σε τρικυμία στην άμυνα οι «κίτρινοι», κυρίαρχοι οι Θεσσαλοί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Οι άμυνες πήγαν περίπατο στο πρώτο δεκάλεπτο στη διάρκεια του οποίου ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού, «χτύπησε» με διαδοχικά pick n’ roll με τελικό αποδέκτη τον Ντραγκίτσεβιτς είτε από μακρινή απόσταση με τον Γκετσεβίτσιους. Η Λάρισα βασίστηκε στη δημιουργία του Σκότι Ρέινολντς και την εκτέλεση του Νώντα Παπαντωνίου ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους σ’ αυτό το διάστημα. Ο Άρης προηγήθηκε με 11-15 (6’) αλλά και με 21-24 στο τέλος της περιόδου όπου Ντραγκίτσεβιτς και Γκετσεβίτσιους είχαν από οκτώ πόντους.

Στη δεύτερη περίοδο, η Λάρισα πήρε πολλά από τον Τερέλ Παρκς χάρη στη δημιουργία του Ρέινολντς. Ο Άρης προηγήθηκε με 21-27 στα πρώτα δευτερόλεπτα για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 16-5 για τους γηπεδούχους (37-32, 16:30). Ο Μπλέικ Χάμιλτον έβαλε και τη δική του σφραγίδα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους (43-38, 18’), ομοίως όμως και οι Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Μίλαν Μιλόσεβιτς (σ. σ. σημείωσε 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο!), καθώς ηγήθηκαν στο 0-7 σερί του Άρη και στο +1 (44-45) στο ημίχρονο.

Ο Άρης άρχισε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκε με 46-50 αλλά ο Σκότι Ρέινολντς έκανε τη διαφορά για τη Λάρισα η οποία αξιοποίησε τα διαδοχικά λάθη του Άρη στην επίθεση και με πόντους στο transition παιχνίδι προηγήθηκε με 57-50 (24’), αλλά και με 68-59, περίπου 2:30 πριν το φινάλε. Η άμυνα του Άρη ήταν επιεικώς τραγική, με σοβαρό πρόβλημα ομοιογένειας και στις επιστροφές. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 71-66.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν σε διαφορά δέκα πόντων (76-66) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Εκεί έχασαν αρχικά τον Νώντα Παπαντωνίου ο οποίος πάτησε στο πόδι του Τάλτον κι έφυγε τραυματίας από το γήπεδο, αλλά επέστρεψε στο 37’. Ο Άρης μείωσε σε 76-71 (37’), σα να μην έφτανε όμως η… τρικυμία του στην άμυνα, έχασε και τη συνέπειά του στην επίθεση. Η Λάρισα ήταν πιο έξυπνη και μετά τη συμπλήρωση επτά λεπτών είχε πλεονέκτημα οκτώ πόντων (85-77) και φρόντισε να δώσει πανηγυρικό τόνο στα τελευταία δύο λεπτά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λάρισα το ήθελε παραπάνω κι όταν χρειάστηκε έπαιξε και άμυνα σε τον Αρη που ήταν μονίμως σε τρικυμία. Επιθετικά, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερους πρωταγωνιστές σε αντίθεση με το μονοδιάστατο παιχνίδι του Άρη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Παπαντωνίου, Ρέινολντς και Παρκς έκαναν πράγματα και θάματα. Τους ακολούθησε ο Μπλεί Χάμιλτον

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπέρχανμέσκελ έβαλε τα μεγάλα σουτ της τελευταίας περιόδου. Δεν έπαιξε η ομάδα γι’ αυτόν, αλλά έπαιξε αυτός για την ομάδα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Άρης δεν πήρε τίποτα από τους Έλληνες παίκτες του, ενώ ο Τάλτον έπαιξε περισσότερο για τα νούμερά του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Λάρισα πήρε 43 πόντους από λάθη αντιπάλου και από τον αιφνιδιασμό.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ακόμη και ερασιτεχνική ομάδα παίζει καλύτερη άμυνα από τον Άρη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χάμιλτον στο transition παιχνίδι της Λάρισας στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-45, 71-66, 92-78

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα