Φλεβαράκης: «Ο δρόμος είναι μεγάλος και δύσκολος για μας»

Gazzetta team
Φλεβαράκης: «Ο δρόμος είναι μεγάλος και δύσκολος για μας»

bet365

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε για τη διαχείριση συναισθημάτων και ενέργειας που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν.

Αρχικά αναφέρθηκε στο θλιβερό δυστύχημα των Τεμπών τονίζοντας ότι… «Ήταν ξεκάθαρο το συναισθηματικό στοιχείο. Είχα ζήσει εκείνο το γεγονός μέσα από τον ΠΑΟΚ. Το ξεκίνημα με τα συνεχόμενα λάθη έπαιξε τον ρόλο του, αλλά τα παιδιά ήθελαν τη νίκη και για τον κόσμο. Το παιχνίδι ήταν από την αρχή ως το τέλος, με ελάχιστα μικρά διαστήματα, όπως το σχεδιάσαμε. Δώσαμε έμφαση στην άμυνα και το κάναμε. Είχαμε και 19 ασίστ ενώ κάναμε λίγα λάθη, τα περισσότερα στο τέλος. Πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ καλύτερη από αυτό που έδειξε. Δεν έχουμε χρόνο για να μένουμε σε αυτά. Πρέπει να παίρνουμε τα θετικά και τα αρνητικά από κάθε παιχνίδι. Για μένα είναι πολύ σημαντικό η Λάρισα να είναι στην κατηγορία».

Ρωτήθηκε για τη διαχείριση της ήττας από τον Άρη. «Τις δύο πρώτες μέρες υπήρξε θυμός και απογοήτευση. Είδαμε τα λάθη μας και τι πρέπει να βελτιώσουμε. Μετά συγκεντρωθήκαμε στον αντίπαλο και κάναμε καλή δουλειά, με συγκέντρωση 40 λεπτών. Έχουμε παιδιά χωρίς εικόνες από το Πρωτάθλημα, γι' αυτό κάθε προπόνηση και κάθε ματς είναι ένα μάθημα. Ο δρόμος είναι όμως μεγάλος και για εμάς θα είναι πιο δύσκολος με την Ευρώπη. Πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε τα συναισθήματα από το ένα παιχνίδι στο άλλο».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στον Άνταμ Σμιθ ο οποίος, όπως στην πρεμιέρα, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. «Υπήρξαν κάποια κομμάτια στο δεύτερο ημίχρονο, που στην άμυνα φύγαμε από τον βασικό στόχο. Στην επίθεση υπήρξε ένα κομμάτι στο οποίο παίχτηκε ελεύθερο. Ο Σμιθ ήταν ασταμάτητος. Θέλουμε να δούμε την ομάδα όταν τα παιχνίδια θα είναι κλειστά. Όταν ένα παιδί έχει αυτόν τον ρυθμό κανείς προπονητής δεν μπορεί να τον σταματήσει. Είναι αλήθεια ότι για κάποια παιδιά το παιχνίδι θυμίζει G League. Ο Νόουλς είχε «νταμπλ-νταμπλ». Είναι χρήσιμος όπως και ο Εγκεκέζε. Δεν μπορεί να είναι όλοι πρωταγωνιστές. Κάποιοι πρέπει να έχουν τον ρόλο του χαμάλη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα