Η διαφαινόμενη παραμονή Μποχωρίδη είναι μια… καλή είδηση

Η διαφαινόμενη παραμονή Μποχωρίδη είναι μια… καλή είδηση

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η διαφαινόμενη παραμονή Μποχωρίδη είναι μια… καλή είδηση

bet365

Η παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη στις προπονήσεις του Άρη προφανώς έδειξε ότι ήδη βαδίζει στον δρόμο της παραμονής αλλά για να φθάσει σ’ αυτό το σημείο προηγήθηκε ένα 48ώρο έντονων συζητήσεων.

Στη δική τους περίπτωση μάλλον ταιριάζει η ρήση… «αυτοί μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν» γιατί συζητούν επί τουλάχιστον δύο μήνες και σε οριστική συμφωνία δεν έχουν καταλήξει. Κάτι αντίστοιχο έγινε και την περσινή χρονιά καθώς και τότε, η υπόθεση παραμονής του Λευτέρη Μποχωρίδη πέρασε από πολλά κύματα και είναι αλήθεια ότι λίγο έλειψε να γκρεμοτσακιστεί στα βράχια. Στο τέλος επικράτησε το «θέλω» ίσως και το «αγαπώ» κι έτσι βάδισαν χέρι-χέρι.

Αυτό θα γίνει και τώρα, εξάλλου το gazzetta.gr έγραψε ότι το δύσκολο κομμάτι τακτοποιήθηκε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, υπό την έννοια ότι δόθηκαν εγγυήσεις για (μέρος) των οφειλών της ΚΑΕ απέναντί του. Οριστική συμφωνία δεν επήλθε, λογικά όμως κι αυτή βρίσκεται στον… δρόμο. Η παρουσία του 24χρονου γκαρντ στις προπονήσεις ερμηνεύτηκε ως κίνηση καλής θέλησης και δεν είναι ψέματα. Προηγήθηκαν βέβαια συζητήσεις πριν την χθεσινή (19/8) πρώτη (ανεπίσημη) προπόνηση. Αυτές δεν είχαν να κάνουν μόνο με το ζήτημα των εγγυήσεων αλλά και με το περιεχόμενο του συμβολαίου.

Βάσει αυτού που υπέγραψαν πέρυσι, ο παίκτης είχε τη δυνατότητα εξασφάλισης της ελευθερίας του στις 15 Ιουλίου και την ίδια ημερομηνία έστειλε το σχετικό έγγραφο στην ΚΑΕ προκαλώντας την έκπληξη αυτών που δεν το περίμεναν αν και είχαν λάβει σχετικές ειδοποιήσεις. Ωστόσο, για να μείνει ελεύθερος θα έπρεπε να καταβάλλει και το συμφωνηθέν buy out μέχρι σήμερα (20/8). Αυτός ήταν και ο λόγος των συζητήσεων των ανθρώπων του Άρη με τον ατζέντη του αθλητή. Νέο συμβόλαιο δεν υπογράφτηκε, αλλά δόθηκε η δέσμευση ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και παράλληλα δεν καταβληθούν οι εγγυήσεις για τις οφειλές, ο παίκτης θα ανακτήσει το δικαίωμα αποχώρησης. Παράλληλα, ο Μποχωρίδης δεσμεύτηκε για την παρουσία του στην προπόνηση. Επί της ουσίας, είναι προφανές ότι η αποχώρηση δεν βρίσκεται στα πλάνα του παίκτη. Αν ήθελε, θα το είχε κάνει όταν είχε στα χέρια του προτάσεις με περισσότερα χρήματα και παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα