Καστρίτης: «Περιμένω τις εξελίξεις, θέλω να συνεχίσω στον Άρη»

Καστρίτης: «Περιμένω τις εξελίξεις, θέλω να συνεχίσω στον Άρη»

Gazzetta team
Καστρίτης: «Περιμένω τις εξελίξεις, θέλω να συνεχίσω στον Άρη»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για το μέλλον του στον Άρη λέγοντας ότι θα ήθελε να συνεχίσει στους «κίτρινους», ενώ στάθηκε και στην προσπάθεια της Εθνικής U19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κρήτη.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και αρχικά στάθηκε στο αν είναι πιο σημαντικό το αποτέλεσμα για την ομάδα ή η προσωπική εξέλιξη των παικτών σε τέτοια τουρνουά: «Μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα, άρα τα σημαντικότερα είναι τα ομαδικά οφέλη. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες, αλλά το σύνολο να βγάζει υγεία, να βγάζει κάτι όμορφο που ο κόσμος να χαίρεται να βλέπει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τις προπονήσεις και το χτίσιμο τις νοοτροπίας, να προετοιμάσουμε τους παίκτες για τα επόμενα βήματά τους. Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το επίπεδο του τουρνουά. Πρόκειται για ηλικίες που ακόμα και σε ένα παιχνίδι παρουσιάζουν διαφορές στην ψυχολογία. Το σημαντικότερο είναι να δείξουμε ότι χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και παλεύουμε 100% για κάθε στιγμή».

Για το αν υπάρχει πίεση που το Παγκόσμιο διεξάγεται στο Ηράκλειο: «Δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε πίεση. Είναι πολύ ευχάριστο να αγωνίζεσαι μπροστά στους δικούς σου ανθρώπους, δίνει έξτρα κίνητρο και ώθηση. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια του τουρνουά».

Για το ότι είναι σημαντική μια διάκριση: «Όλα τα παιδιά το έχουν καταλάβει. Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη γενιά δεν έχει φέρει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα μέχρι τώρα, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικότερο, παρά μόνο κίνητρο για να δείξουν ότι μπορούν σε ένα ανταγωνιστικό τουρνουά να εμφανίσουν ένα καλό πρόσωπο. Θα έρθουν άλλες 15 ομάδες κορυφαίου επιπέδου, ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή με εξαιρετικό ρόστερ, Σερβία, Ρωσία, Γαλλία… Μιλάμε για Παγκόσμιο πρωτάθλημα που αποτελείται από τους κορυφαίους. Θα είμαστε πολύ τυχεροί και εμείς και ο κόσμος. Θα δούμε παιδιά που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον».

Για το αν είναι καλύτερα για έναν παίκτη να προπονείται σε μεγάλη ομάδα ή να έχει ηγετικό ρόλο σε μια μικρότερη: «Σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ κρίσιμο για έναν παίκτη να βρίσκεται στο παρκέ και να αγωνίζεται. Κάθε παιδί πρέπει να ζει την φυσιολογική του αγωνιστική ηλικία. Όλοι θέλουν να παίζουν. Πολλά παιδιά βρίσκονται δίπλα σε μεγάλους αθλητές και κερδίζουν πάρα πολλά, αλλά μετά από λίγα χρόνια γίνονται πιο ανυπόμονοι και ίσως τους κοστίζουν αυτά τα χρόνια. Πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο, να παίρνουν ευθύνες, να μάθουν να διαχειρίζονται ήττες και νίκες. Όλα αυτά που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Υπάρχουν καλές ομάδες και προπονητές στην Α2 ακόμα και στη Β’ Εθνική. Είναι δεδομένο πως αν δείξουν εκεί ότι αξίζουν θα έρθει το βήμα παραπάνω και θα εξελιχθούν πιο καλά».

Για το αν υστερούν οι Έλληνες μπασκετμπολίστες σε τεχνική κατάρτιση: «Όλα είναι θέμα προπόνησης. Δεν πιστεύω ότι οι Λιθουανοί γεννιούνται πιο έτοιμοι στο σουτ. Υπάρχουν στοιχεία που κάθε χώρα δίνει περισσότερη έμφαση, αλλά είναι άθλημα που στηρίζεται στα βασικά. Πράγματα δουλεύονται καθημερινά με μεγάλη επιμονή. Αν γίνει αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη γίνεις όσο πιο τέλειος μπορείς σε κάθε κομμάτι. Χρειάζεται δουλειά και σε αυτό έχουμε ευθύνη οι προπονητές, αλλά και η επιμονή και δουλειά των παιδιών».

Για τα φιλικά με Σερβία και ΗΠΑ: «Είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία. Δεν είχαν τελειώσει τα σχολεία, πολλά παιδιά έδιναν ενδοσχολικές ή πανελλήνιες εξετάσεις και μείναμε λίγο πίσω. Οι Καράμπελας και Ρογκαβόπουλος είχαν αγώνες για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Τώρα είμαστε όλοι μαζί, έχουμε δυο δυνατά φιλικά μπροστά μας. Είναι σύνηθες οι ομάδες να χτίζονται κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Υπάρχουν τρία ματς ομίλου μέχρι το κρίσιμο χιαστί, στο οποίο θα είμαστε σε βαθμό ετοιμότητας για το καλύτερο δυνατό μπροστά στον κόσμο μας».

Για το αν σκέφτεται το μέλλον του στον πάγκο του Άρη: «Είμαι πολύ συγκεντρωμένος και έχω δώσει όλη μου την ενέργεια στην Εθνική. Δεν υπάρχει κάτι καινούριο, είναι δηλωμένη η επιθυμία μου να συνεχίσω στον Άρη. Πρέπει να συζητήσουμε κάποια θέματα, δεν υπάρχει κάποια πρόοδος. Περιμένουμε τις εξελίξεις στην ομάδα. Όταν προκύψει, θα πάρω την πιο σωστή απόφαση για τη συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Εθνική, είμαι 100% συγκεντρωμένος σε αυτό αυτή τη στιγμή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα