Πιτίνο: «Α1 χωρίς Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό είναι σαν ΝΒΑ χωρίς Λέικερς ή Ουόριορς»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Α1 χωρίς Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό είναι σαν ΝΒΑ χωρίς Λέικερς ή Ουόριορς»

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε και στην συνέντευξη Τύπου την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League, αποκάλυψε πως επισκέφθηκε τις Ακαδημίες του Προμηθέα, από τις οποίες έμεινε εντυπωσιασμένος και τόνισε πως η Ελλάδα τον σεβάστηκε.

Ο Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε στην Συνέντευξη Τύπου: «Είναι από τα παιχνίδια, που η άμυνα δεν ήταν καλή, γιατί και η αντίπαλη ομάδα έπαιξε καλά. Είδαμε καλές επιθέσεις, από καλά προπονημένες ομάδες, όπως ήταν σήμερα ο Προμηθέας. Προσωπικά, δεν συνηθίζω να διαμαρτύρομαι στους διαιτητές. Ενας παίκτης μας έπεσε κάτω, είπα στον διαιτητή μετά το παιχνίδι ότι "έπεσε, αλλά δεν το είδες", μου είπε ότι αντέδρασα υπερβολικά και εγώ ζήτησα αμέσως συγγνώμη. Γενικά, το ελληνικό μπάσκετ έχει πολύ καλούς διαιτητές. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όταν λείψει κάποια από αυτές τις ομάδες είναι σαν το ΝΒΑ χωρίς τους Λέικερς ή τους Ουόριορς.

Το λέω αυτό ως Αμερικανός επαγγελματίας προπονητής και χωρίς να εκπροσωπώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που μπορεί και να διαφωνήσει μαζί μου. Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των ομάδων πρέπει να υπάρχουν μετά το τέλος της σεζόν και όχι στη διάρκειά της. Το πρόγραμμα του Προμηθέα είναι σε άνοδο. Επισκέφτηκα σήμερα το πρωί το Αθλητικό Κέντρο του Προμηθέα και εντυπωσιάστηκα. Είδα τα γήπεδα, τις Ακαδημίες, είδα τεράστιο ταλέντο και έναν τεράστιο ιδιοκτήτη. Και στο "Τόφαλος" η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, οι προπονητές του Προμηθέα είναι πολύ καλοί».

Για το αν θα συνεχίσει στην Ελλάδα, τόνισε: «Έγραψα ένα βιβλίο που λέγεται "Το Συμβόλαιο μιας Ημέρας". Σε αυτό εξηγώ πολλά πράγματα. Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς. Ήρθα θέτοντας 3 στόχους: Πρώτον, να αναβαθμίσω την κουλτούρα της ομάδας. Πάντως, εδώ θέλω να σημειώσω ότι και ο προκάτοχός μου, Τσάβι Πασκουάλ, είναι εξαιρετικός προπονητής και έκανε πολύ καλή δουλειά . Δεύτερον, ήθελα να αναβαθμίσω το παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε άμυνα και επίθεση. Και τρίτον, ήθελα να κάνουμε νίκες για να μπούμε στα playoffs της Euroleague. Είμαι ευγνώμων και υπερήφανος για την υποδοχή των Ελλήνων, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και όλων. Η Ελλάδα με σεβάστηκε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα έδωσαν όλα, όπως και όλος ο οργανισμός».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα