Γιάνκοβιτς: «Το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι απροστάτευτο»!

Γιάνκοβιτς: «Το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι απροστάτευτο»!

bet365

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, τη σειρά του Χολαργού με την ΑΕΚ, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Ο παίκτης του Χολαργού είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ για τον τραυματισμό του: «Γύρισα το πόδι μου στο 1ο ματς. Είναι λίγες οι ημέρες μεταξύ πρώτου και δεύτερου παιχνιδιού και δεν μπορούσα να παίξω. Ελπίζουμε σε τρίτο και θα δείξει αν παίξω».

Για την εικόνα του Χολαργού στο πρώτο μέρος με την ΑΕΚ: «Παίζουμε όπως παίζαμε κάθε φορά στα εντός έδρας. Προσεγγίσαμε και το σημερινό ματς έτσι. Παίζουμε και χωρίς άγχος, γι΄αυτό είμαστε καλοί στην επίθεση. Είμαστε όμως και καλοί στην άμυνα, γι΄ αυτό και αυτή η διαφορά».

Για το ότι ο Χολαργός ήταν στην οκτάδα: «Είναι μεγάλο επίτευγμα για όλους ξεχωριστά και σήμερα το ευχαριστιόμαστε κι αυτό βγαίνει και στο μπάσκετ. Ο κάθε παίκτης έχει εμπειρία και ποιότητα, γι' αυτό έχουμε φτάσει εδώ. Όλοι μαζί έχουμε δέσει και το επιτελείο είναι εξαιρετικό».

Για την προσωπική του φετινή απόδοση: «Νιώθω καλύτερα από ποτέ προσωπικά. Νομίζω ότι έχω γεμίσει σε όλα τα στατιστικά, μπορώ να βοηθήσω σε επίθεση και άμυνα και μου δόθηκε η ευκαιρία να το αποδείξω».

Για το μέλλον του: «Ελπίζω να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται. Στόχος μου είναι να πάω στο παραπάνω επίπεδο. είτε αυτό είναι η Euroleague, είτε το EuroCup. Έχουμε δύο μήνες ατoμικής δουλειάς και θα δείξει το καλοκαίρι. Όπως κάθε καλοκαίρι, προσπαθώ να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς].

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: «Δεν είναι ωραίο αυτό που γίνεται. Το μπάσκετ σε αυτή τη χώρα είναι απροστάτευτο. Υπάρχει κόσμος που συντηρεί την οικογένειά του από αυτό. Όσοι είναι υπεύθυνοι πρέπει να ασχοληθούν. Πρέπει να δώσουν τροφή σε γονείς να πάνε τα παιδιά τους στο μπάσκετ για να τα προστατέψουν από άλλα άσχημα πράγματα.

Είναι άσχημη η δυσφήμιση που γίνεται στο μπάσκετ και δεν βοηθάει κανέναν. Όσο για την αναδιάρθρωση, δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βρουν παίκτες οι ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει τόση κακή κριτική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα