Παναθηναϊκός: Ο Λοτζέσκι ξεπέρασε τον Κόστνερ και έφτασε τον Μίντλετον!

Παναθηναϊκός: Ο Λοτζέσκι ξεπέρασε τον Κόστνερ και έφτασε τον Μίντλετον!

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Ο Λοτζέσκι ξεπέρασε τον Κόστνερ και έφτασε τον Μίντλετον!

bet365

Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στο ρόστερ της Basket League για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και κατάφερε να μπει στο ΤΟΡ-30 των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ «ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στη σύνθεση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Basket League, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά μετά τις 4 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι στο Λαύριο. Με την 134η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, μπήκε στην πρώτη 30άδα των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές.

Ο Αμερικανός που διανύει την 6η σεζόν του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Τόνι Κόστνερ που είχε 133 συμμετοχές παίζοντας για Σπόρτιγκ, ΑΕΚ και Παπάγου και έφτασε στην 30ή θέση της λίστας, τον Ντάριλ Μίντλετον που έκανε και τα 134 παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Κατά τα άλλα...

*Κάνοντας δύο κλεψίματα στα 13:17 που αγωνίστηκε, ο Νικ Καλάθης έφτασε τα 307 στην καριέρα του στην Basket League κι “έπιασε” τον Νέστορα Κόμματο στη 16η θέση της σχετικής λίστας.

*Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε στο σημερινό παιχνίδι, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεπέρασε τα 400 στην κατηγορία.

*Τα 100 εύστοχα δίποντα ξεπέρασε ο Ντίνος Μήτογλου. Είχε σήμερα 4/6 και πλέον μετράει 102/176 (57,95%).

Από την άλλη πλευρά...

*Με την 190ή εμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League (από το 1992-93) τον Γιάννη Γιαννούλη.

*Με τους οχτώ πόντους του στο σημερινό παιχνίδι, ο Αντώνης Κόνιαρης ξεπέρασε τους 400 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Ο ΠΑΟΚ σημείωσε τη χαμηλότερη επιθετική επίδοση του όχι απλά στη σεζόν με τους 51 πόντους, αλλά για τα τελευταία πέντε χρόνια. Η προηγούμενη χαμηλότερη, ήταν εκείνη που σημείωσε στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό H Hotels, στις 19 Ιανουαρίου 2014 μένοντας στους 49 (62-49).

*Αυτή η χαμηλή επίδοση ήταν αποτέλεσμα κυρίως της αδυναμίας του ΠΑΟΚ να βρει σκορ από μέση και κοντινή απόσταση. Μένοντας στα επτά εύστοχα δίποντα, σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού έγινε η πρώτη ομάδα που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν εκείνη των 10 που είχαν ο Πανιώνιος στη 2η, στην 5η αγωνιστική και στην 9η αγωνιστική αλλά και ο Άρης στην 6η.

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την Basket League και το ποσοστό με το οποίο εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι στα δίποντα, έχοντας 26,92% (7/26). Το προηγούμενο ήταν το 27,5% (11/40) που είχε ο Προμηθέας απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ματς του πρώτου γύρου.

*Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε και η αρνητική επίδοση περιόδου, σε πόντους μέσα στη ρακέτα. Ο ΠΑΟΚ είχε 12, δύο λιγότερους από εκείνους που είχαν ο Κολοσσός H Hotels και το Περιστέρι Βίκος Cola στα παιχνίδια τους κόντρα στον Χολαργό για τη 2η και την 3η αγωνιστική.

*Τέσσερις μόνο φορές υπήρξε φέτος ομάδα που δεν πέτυχε ούτε πόντο στον αιφνιδιασμό, στις δύο “δράσης” ήταν ο ΠΑΟΚ που έμεινε σε μηδενική επίδοση όπως και στο ματς της 13ης αγωνιστικής με το Περιστέρι Βίκος Cola. Μοιράζεται το αρνητικό ρεκόρ με τους “κυανοκίτρινους” από τη 10η και τον Ήφαιστο από τη 2η αγωνιστική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα