Μπάνκι: «Περίμενα διαφορετική πειθαρχία και προσέγγιση» (vid)

Μπάνκι: «Περίμενα διαφορετική πειθαρχία και προσέγγιση» (vid)

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για τη ζόρικη νίκη επί της Κύμης και για τις ατυχίες και τους τραυματισμούς της ΑΕΚ.

Ο Ιταλός προπονητής είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη, σε μια κρίσιμη φάση της σεζόν, λόγω της προσπάθειάς μας στα playoffs του BCL. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί αρκετών παικτών. Στιγμές σαν αυτή, όμως, είναι πολύ σημαντικές, καθώς βγαίνουν παίκτες μπροστά και παίρνουν ευκαιρίες. Η προσέγγιση του αγώνα ήταν κακή, αλλά ο τρόπος που γυρίσαμε το ματς στην δεύτερη περίοδο ήταν εντυπωσιακός. Χάσαμε τον Σαντ-Ρος, ο οποίος τραυματίστηκε, και μίκρυνε κι άλλο το ροτέισιον. Περίμενα άλλη πειθαρχία και καλύτερη προσέγγιση σε τέτοιο ματς. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μια τόσο αθλητική ομάδα, επιτρέψαμε εύκολους πόντους στη ρακέτα, κάτι που είναι ασυνήθιστο για το μπάσκετ που παίζουμε. Τα λάθη πάλι είναι ακόμα ένα μείον για εμάς, αλλά γενικά πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να δούμε πως η νίκη ήταν πολύ σημαντική, και με τόσα τρίποντα. Τώρα είναι ώρα να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επόμενο σημείο - κλειδί της σεζόν (Μπάμπεργκ). Επίσης, έχουμε ακόμα ένα κρίσιμο ματς με τον Ήφαιστο, μετά με την Μπάμπεργκ, ξανά επιστροφή στο πρωτάθλημα και πάλι η Μπάμπεργκ. Είναι πέντε παιχνίδια σε πολύ μικρό διάστημα, μια πολύ μεγάλη πρόκληση ταυτόχρονα. Είμαστε καλή και φιλόδοξη ομάδα, ώστε να ευχαριστηθούμε τις στιγμές μας, παρά τα προβλήματα».

Για την ευκαιρία των παικτών που πήραν χρόνο με την Κύμη: «Γενικά, είμαι ικανοποιημένος από την ομαδική προσπάθεια. Προσπάθησαν για το καλύτερο και στο τέλος δεν θέλω να μιλάω για κάποιον ατομικά, αλλά για την όλη προσπάθεια. Βλέπω τα αρνητικά και τα θετικά. Ο ρόλος συγκεκριμένων είναι η ικανότητα να είναι πανέτοιμοι, για όταν θα πάρουν την ευκαιρία τους».

Αν θα προτιμούσε ένα 76-72, αντί για ένα 96-92: «Σημασία είχε η νίκη, όχι το σκορ. Έδειξε την εικόνα μιας ομάδας που ήθελε να παίξει εκτός ρυθμού. Δεν είναι το στυλ και ο ρυθμός μας. Το σκορ έχει να κάνει με το ρυθμό που προσπάθησε να επιβάλλει η Κύμη».

Το zone press και το 22-0 της ΑΕΚ: «Είναι μέρος του συστήματός μας αμυντικά, το κάναμε σε πολλά παιχνίδια, ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες. Ίσως απόψε ήταν λίγο περίεργα, όπως πήγε το ματς, θες ενέργεια και παίκτες για να το καταφέρουμε. Απόψε χάσαμε και τα δύο».

Για Σαντ-Ρος και Θίοντορ: «Είναι πολύ νωρίς. Ξέρω μόνο ότι είπε ο γιατρός. Ήταν δύσκολο ματς, ήθελε να παίξει, αλλά έπρεπε να προφυλαχθεί. Εγώ σταύρωσα τα χέρια μου για καλή τύχη. Σεβάστηκα την απόφαση του γιατρού και το σώμα του αθλητή. Δίνουν μεγάλη προσπάθεια στο παρκέ κάθε μέρα. Ό,τι έγινε με τον Θίοντορ δεν μας χαρακτηρίζει, ο παίκτης ήθελε να παίξει, η ομάδα τον χρειαζόταν, αλλά το σωστό ήταν να μείνει εκτός, καθώς υπάρχει ρίσκο. Χρειάζεται χρόνο κι αυτός να επανέλθει. Οι παίκτες το κοιτούν καθημερινά, η κατάσταση επανεκτιμάται, για να δούμε πότε θα μπουν ξανά κανονικά σε ρυθμό προπονήσεων. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και μιλάμε για έναν παίκτη που βρήκε γρήγορα ρυθμό, μετά από μεγάλο διάστημα, και τώρα πρέπει να μείνει εκτός ξανά».

Για τα δύσκολα ματς με την Μπάμπεργκ και ότι κανένας παίκτης δεν ξεπέρασε τα 30' αγώνα με την Κύμη: «Η τάση να υποτιμάς ομάδες, για ένα τρόπαιο, είναι συνηθισμένη. Οι παίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά εκεί, σε ιδιαίτερες συνθήκες. Μετά ακολούθησε το ματς με τον Προμηθέα, που όλοι τα πήγαν πολύ καλά. ακολούθησαν οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ και μετά αυτό με τον Χολαργό. Μας λείπει η ενέργεια και η δύναμη, ενώ μας επηρέασε και όσα έγιναν με τον Τζέιμς και τον Σαντ-Ρος. Επίσης, ο Τσαλμπούρης φορτώθηκε γρήγορα με 3 φάουλ. Τώρα είναι ώρα να προετοιμαστούμε κατάλληλα και μιλάμε για ματς που θέλουμε να νικήσουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα