Ο Σαββίδης εγγυήθηκε στο… σημείο μηδέν

Ο Σαββίδης εγγυήθηκε στο… σημείο μηδέν

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Σαββίδης εγγυήθηκε στο… σημείο μηδέν

bet365

Η παρέμβαση της οικογένειας Σαββίδη και η απόφαση πληρωμής των υποχρεώσεων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήρθαν σε μια περίοδο όπου ο Δικέφαλος είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

Αν η περίπτωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρομοιαστεί με αρχαία ελληνική τραγωδία, τότε η οικογένεια Σαββίδη είναι πράγματι ο… Απο μηχανής θεός που δίνει την ευχάριστη νότα ή μάλλον οδηγεί στη λύτρωση. Γιατί η παρέμβασή της ήρθε σε μια στιγμή όπου δεν υπήρχε γυρισμός. Εδώ και πολλές ημέρες, στο εσωτερικό της ομάδας ήταν κοινό μυστικό ότι οι Αμερικανοί (σ. σ. Γκος, Χάτσερ) δεν θα επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη αν δεν λάμβαναν μέρος των οφειλόμενων. Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαίο να επικοινωνήσει μαζί τους ο Γιώργος Σαββίδης και να εγγυηθεί για την πληρωμή τους. Τα εισιτήρια της επιστροφής κλείστηκαν αλλά και οι… βαλίτσες ετοιμάστηκαν μετά το τηλεφώνημα του γιου του Ιβάν Σαββίδη. Όπως επίσης ήταν στα όριά τους και οι Έλληνες παίκτες.

Είναι επίσης αλήθεια ότι οι επιτελείς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ επιδίωξαν τη συνάντηση με την οικογένεια Σαββίδη από την περασμένη εβδομάδα. «Κυνήγησαν» το συγκεκριμένο ραντεβού αλλά κατέστη ανέφικτο. Γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος επίλυσης του προβλήματος, πέραν της οικονομικής παρέμβασης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το 1ο Business Forum ή ακόμη και η πλατφόρμα keeppaokalive μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, είναι αδύνατο ωστόσο να λύσουν το πρόβλημα. Συν τοις άλλοις, στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ γνώριζαν ότι ενδεχόμενη παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη θα οδηγήσει και σε καθεστώς έντονης συσπείρωσης, όπως κι έγινε…

Στη μεταμεσονύχτια συνάντηση της περασμένης Δευτέρας (25/2), οι επιτελείς του μπασκετικού ΠΑΟΚ προεξέχοντος του Μπάνε Πρέλεβιτς ανέλυσαν διεξοδικά τα δεδομένα. Δεν χρειαζόντουσαν πολλές κουβέντες. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε ήδη αναλάβει το βάρος της ευθύνης, σε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος εκτίμησε λανθασμένα την κατάσταση με συνέπεια να εκτροχιαστεί η ΚΑΕ από το οικονομικό πλάνο της. Το μόνο που απέμενε ήταν η αποκατάσταση των σχέσεων. Κι αυτό έγινε. Η οικογένεια Σαββίδη αποφάσισε να καλύψει το σύνολο του προβλήματος μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και δικαίωσε πανηγυρικά, όλους όσοι ισχυρίζονταν ότι (έστω) στο σημείο μηδέν, θα κάνει πολύ έντονη την παρουσία της. Γιατί, επικρατούσε η αίσθηση ότι δεν θα αφήσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ να οδηγεί προς την καταστροφή. Κι αυτό ήταν το λογικό.

Μάλιστα, η ανάληψη των υποχρεώσεων θα συνδυαστεί και με την απόκτηση παίκτη καθώς ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έναν ξένο, εδώ και καιρό ψάχνει στην αγορά έναν φόργουορντ. Είναι προφανές επίσης ότι οριοθετήθηκαν στόχοι. Κάποιοι «ανακοινώθηκαν», όπως η πρόκριση επί της ΑΕΚ στο BCL, άλλοι υπονοήθηκαν. Ενδεχομένως να μην ήταν τυχαία τα post του Γιώργου Σαββίδη τα οποία φωτογράφησαν ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό, αλλά κι αυτό με αποδέκτη τον Αντώνη Κόνιαρη.

Από χθες (26/2), άνοιξε και πάλι ένα θέμα συζήτησης το οποίο βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Δηλαδή, αν η οικογένεια Σαββίδη θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ. Κάθε εκτίμηση είναι ριψοκίνδυνη κι ενδεχομένως να μην είναι της παρούσης. Αν θέλει, είναι δεδομένο ότι μπορεί να το κάνει… χθες. Μη συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που θα δώσει η οικογένεια Σαββίδη, μέχρι στιγμής το ποσό που έχει προσφέρει είναι μεταξύ 2,5 - 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό που επίσης μένει να φανεί στο εγγύς μέλλον, είναι η θέση του Μπάνε Πρέλεβιτς. Το περασμένο καλοκαίρι, είπε δημόσια ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο. Η αλλαγή των δεδομένων και τα όσα αναφέρθηκαν στη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας, ίσως οδηγήσουν σε αλλαγή δεδομένων.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα