Τα... τρίποντα ρεκόρ των Λίποβι και Γκρέι!

Gazzetta team
Τα... τρίποντα ρεκόρ των Λίποβι και Γκρέι!

bet365

Οι Ολεξάντρ Λίποβι και Στίβεν Γκρέι θα έχουν έναν λόγο παραπάνω να θυμούνται την αναμέτρηση στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι μεταξύ του Περιστερίου Βίκος Cola και του Προμηθέα Πάτρας.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ «o Ολεξάντερ Λίποβι ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της νίκης του Προμηθέα στο Περιστέρι, συνδυάζοντας την εμφάνιση του με ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Ο Ουκρανός γκαρντ έχοντας 4/6 τρίποντα, ξεπέρασε τα 100 εύστοχα σουτ στην ελληνική Basket League. Μετράει πλέον 101/273, σουτάροντας δηλαδή με 36,99% αρχικά με τα Τρίκαλα BC Aries και την τελευταία διετία με τον Προμηθέα.

Ακόμη σήμερα κόντρα στο Περιστέρι Βίκος Cola..

*Ο Νίκος Γκίκας με τα τρία ριμπάουντ του, έγινε ο 2ος παίκτης στην τριετή ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία που φτάνει τα 200 μετά τον Μο Φαγιέ. Ο διεθνής γκαρντ παράλληλα ξεπέρασε τα 300 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας

*Ο 3ος παίκτης του Προμηθέα μετά τους Φαγιέ και Γκίκα που φτάνει τα 100 εύστοχα δίποντα, έγινε ο Οκτάβιους Έλις που είχε δύο στο σημερινό παιχνίδι.

*Ο Τόνι Μέιερ ξεπέρασε τους 700 και ο Δημήτρης Κατσίβελης τους 600 πόντους καριέρας στην Basket League.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Προμηθέας έφτασε σε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη, παρότι σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα 19 λάθη του. Είχε 16 κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

*Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του φετινού Πρωταθλήματος στο οποίο δεν σημειώθηκε ούτε μία τάπα.

Ο Γκρέι έγραψε ιστορία για το Περιστέρι Βίκος Cola

Ο Στίβεν Γκρέι ήταν ένας διαρκής “πονοκέφαλος” για την άμυνα του Προμηθέα. Οι 31 πόντοι που σημείωσε αποτελούν ρεκόρ καριέρας και αυτή ήταν η 4η “30άρα” του φετινού Πρωταθλήματος, μετά τους 37 του Χάτσερ την προηγούμενη εβδομάδα, τους 32 του Ντέβιον Μπέρι χθες και τους 31 που είχε ο Ντεμάριους Μπολντς στις 20 Οκτωβρίου με την Κύμη.

Η επίδοση αυτή ήρθε με 8/12 τρίποντα ενώ οι υπόλοιποι παίκτες των γηπεδούχων είχαν 2/9. Τα οχτώ εύστοχα τρίποντα του Γκρέι αποτελούν νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού ξεπέρασε την επίδοση των επτά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ματ Ουίλιαμς της Κύμης.

Ο Γκρέι ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της τελευταίας 11 αφού οχτώ εύστοχα τρίποντα είχε πέρσι ο Θαντ ΜακΦάντεν στο παιχνίδι της Κύμης με τον Κολοσσό H Hotels στη Χαλκίδα, πρόπερσι ο Τάιλερ Καλινόσκι στο εντός έδρας ματς του Απόλλωνα Πάτρας με το Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Καρλ Ίνγκλις στο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ με τον Πανελευσινιακό της σεζόν 2014-15, ο Ντιόντε Κρίστμας και ο Μάικλ Τέιλορ τη σεζόν 2011-12 με το Ρέθυμνο και την Καβάλα αντίστοιχα. Για να βρούμε επίδοση μεγαλύτερη της σημερινής του Αμερικανού του Περιστερίου Βίκος Cola θα πρέπει να γυρίσουμε στην 1η Μαρτίου 2008 όταν ο Μπίλι Κις είχε εννιά εύστοχα τρίποντα στο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΛ με την ΑΕΚ.

Το πιο σημαντικό από όλα αυτά, είναι ότι η επίδοση των οχτώ εύστοχων τρίποντων αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το Περιστέρι Βίκος Cola στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος! Ο Γκρέι ξεπέρασε την επίδοση των επτά εύστοχων τρίποντων που είχε ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ στις 6 Απριλίου 2000, σε εντός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη (84-66).

Πέραν του μεγάλου ρεκόρ του Γκρέι...

*Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έφτασε σε δύο σημαντικά επιτεύγματα. Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας της Basket League. Έφτασε τα 1.049 και ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου (1.047).

Ακόμη ο αρχηγός του Περιστερίου με τα δύο κλεψίματα που έκανε, έγινε ο 18ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τα 300. Ξεπέρασε μάλιστα τον Κώστα Τσαρτσαρή (299).

Αυτά στην 356η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με την οποία ανέβηκε στη 18η θέση της αντίστοιχης λίστας της Basket League και στην 33η θέση από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64). Ο Βασιλόπουλος ξεπέρασε τον... προπονητή του (ασίσταντ του Πεδουλάκη) Νίκο Παπανικολόπουλο και έφτασε τον Νίκο Μπάρλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα