Μπάνκι: «Δεν πίστευα ότι θα πήγαινε τόσο ψηλά η διαφορά»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπάνκι: «Δεν πίστευα ότι θα πήγαινε τόσο ψηλά η διαφορά»

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι αναφέρθηκε στην έλλειψη επιθετικότητας της ΑΕΚ αλλά και στην καθηλωτική παρουσία των Ουίλιαμ Χάτσερ, Μιλένκο Τέπιτς για τον ΠΑΟΚ.

«Ήταν παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επιθετικός στην άμυνά του και την επέβαλε μαζί με την εμπειρία του στην επίθεση. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για την ομάδα του. Και στην άμυνα αλλά και κυρίως στην επίθεση κάναμε ασυγχώρητα λάθη για αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε να πούμε για το ποσοστό στις χαμένες βολές κι αυτό είναι πρόβλημα. Όσον αφορά τα λάθη που κάναμε που ήταν προϊόν της επιθετικότητας του ΠΑΟΚ και σίγουρα μαζί με τις χαμένες βολές, ο ΠΑΟΚ απέκτησε 7-8 παραπάνω επιθέσεις από εμάς. Θα πρέπει να συγχαρώ τον αντίπαλο προπονητή γιατί μετέφρασε καλύτερα τον τρόπο του παιχνιδιού. Δυστυχώς εμείς δεν μπορέσαμε να μεταφράσουμε ούτε τα σημεία από τα οποία θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Το πρέσινγκ που κάναμε μας βοήθησε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας αλλά μετά από ένα σημείο και μετά μέτρησε η δύναμη του ΠΑΟΚ. Για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις συνέχεια».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχθηκε 90 πόντους παρότι ο Φιλ Γκος βρέθηκε στη χειρότερη (επιθετικά) μέρα του, είπε: «Το σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι ξεκάθαρο. Βρήκαμε μια εμπνευσμένη ομάδα. Με τέτοια ποσοστά που είχε ο Χάτσερ ίσως να μη χρειαζόταν τον Γκος. Ο Τέπιτς επιθετικά έπαιξε ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου. Χωρίς ποτέ να δημιουργεί πρόβλημα στους συμπαίκτες του και όλη η ομάδα του ΠΑΟΚ χτύπησε στα αδύνατα σημεία μας. Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να τους πλησιάσουμε, ξεσπούσαν. Το αμυντικό μας παιχνίδι δεν ήταν προσαρμοσμένο πάνω στον Γκος. Όποιος πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι επικεντρωμένος πάνω στον Γκος κάνει λάθος. Και θα πρέπει επίσης να κάνουμε ένα σχόλιο για την αθλητικότητα του Γκάρετ και τη διαφορά στα ριμπάουντ. Όταν χάνεις τόσα πολλά σουτ δύο πόντων, δεν χρειάζεται να συζητάμε για το τι δεν έκανε ο Γκος. Αναγκαστικά από ένα σημείο και μετά αναγκαστήκαμε να πρεσάρουμε κι εκεί ρισκάρεις να δεχθείς εύκολα καλάθια. Δεν είχαμε επίσης πολλά κλεψίματα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε το rotation και μας κόστισαν τα μις ματς. Η δεινότητα των Χάτσερ, Τέπιτς έκανε τη διαφορά».

Σχετικά με το ότι ο Ξανθόπουλος είχε μόνος του παραπάνω ασίστ απ’ ότι οι υπόλοιποι γκαρντ, απάντησε: «Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του Ξανθόπουλου. Είναι ένας παίκτης ο οποίος δέχεται μια ξεχωριστή συμπεριφορά από τους αντιπάλους του. Η εξυπνάδα του είναι ότι προσπαθεί να καλύψει σημεία στην επίθεση στα οποία υστερεί. Ο ΠΑΟΚ, όταν ήταν μέσα ο Βασίλης, έκανε συγκεκριμένες επιλογές στην επίθεση».

Για το αν νιώθει ανακουφισμένος που τελικώς η ΑΕΚ ηττήθηκε με διαφορά εννιά πόντων από τη στιγμή που αυτή έφτασε έως στο +21, απάντησε: «Δεν μίλησα με την ομάδα για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα γιατί ήταν δύσκολο να βρεις κάποια ίδια σημεία μεταξύ των δύο αγώνων που προηγήθηκαν με τον σημερινό. Και οι δύο ομάδες είναι πλέον διαφορετικές. Προσπάθησα να προετοιμάσω την ομάδα ξεχνώντας ό,τι έγινε στον πρώτο γύρο. Δεν σκέφτηκα ούτε ένα λεπτό το τι μπορεί να γίνει με τη διαφορά, αλλά αυτό μας ανάγκασε εκεί που η διαφορά ήταν στους 21 πόντους, να βρούμε καλύτερη ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Δεν πίστευα ότι θα έφτανε η διαφορά σ’ αυτά τα επίπεδα. Παρότι περιμέναμε τον ΠΑΟΚ πολύ δυνατό ενεργειακά, κυρίως στα πρώτα 20 λεπτά. Ίσως να υπερέβαλα εαυτόν στο φάουλ με τον Χάντερ γιατί ένιωσα ότι ο παίκτης μου πήγαινε να κάνει ένα μεγάλο λάθος. Σ’ εκείνο το σημείο όπου είχαμε χάσει την πιθανότητα να κερδίσουμε, φοβήθηκα ότι με δύο ελεύθερες βολές θα μπορούσαμε να χάσουμε και τη διαφορά. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι χάσαμε στα τελευταία λεπτά αυτό που θέλαμε να κάνουμε στην επίθεση. Παρότι δεν εκτελέσαμε όπως θέλαμε, μειώσαμε τη διαφορά. Αυτό είναι κάτι το τρελό, το ότι μειώθηκε η διαφορά με τόσες χαμένες βολές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα