Το στοίχημα «Τολιόπουλος» και ο ρόλος του στον Άρη

Το στοίχημα «Τολιόπουλος» και ο ρόλος του στον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Το στοίχημα «Τολιόπουλος» και ο ρόλος του στον Άρη

bet365

Η απόκτηση του Βασίλη Τολιόπουλου στοιχειοθετεί την τελευταία ενέργεια του Άρη ούτως ώστε να βρει ισορροπία στο παιχνίδι του και να βρει τις νίκες που θα τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και σούπερ αποδόσεις στην Εuroleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η περίπτωση του 22χρονου γκαρντ έχει… παρασκήνιο διότι ήταν στη μεταγραφική λίστα του Άρη από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, έγιναν αρκετές επικοινωνίες μεταξύ του Βαγγέλη Αγγέλου με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά η απάντηση των Πειραιωτών ήταν αρνητική. Η χρονιά κυλούσε με τον Τολιόπουλο να βρίσκεται εκτός αγωνιστικών πλάνων και με τον Χαλκιδαίο προπονητή να επιμένει για την απόκτησή του. Για να φτάσουμε λίγες ημέρες πριν το τέλος της συνεργασίας του Άρη με τον Αγγέλου. Τότε φάνηκε η πρόθεση αποδέσμευσης του παίκτη από τον Ολυμπιακό και την προπαραμονή του εκτός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, ο Άρης εισέπραξε τη θετική απάντηση του παίκτη. Το πρόβλημα ήταν ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν ήθελε την αποδέσμευση του νεαρού αθλητή πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης ενός άλλου γκαρντ.

Τις τελευταίες ημέρες κατέστη σαφές ότι το ζήτημα του Βασίλη Τολιόπουλου ήταν στη διακριτική ευχέρεια του Άρη. Μετά τη βαριά ήττα στην Κύμη, ο προπονητής των «κίτρινων», Γιάννης Καστρίτης, ρωτήθηκε τόσο για τον 22χρονο γκαρντ όσο και για τον Βαγγέλη Σακελλαρίου του Παναθηναϊκού και με την απάντησή του, μάλλον θόλωσε τα νερά. Ο λόγος ήταν απλός. Οι «κίτρινοι» είχαν πληροφορίες περί πρόθεσης αποδέσμευσης κι άλλων (τουλάχιστον) δύο παικτών από άλλες ελληνικές ομάδες και ήθελαν να επανεξετάσουν τις επιλογές τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπήρξε… οργασμός συναντήσεων την περασμένη Τετάρτη (2/1) στο Nick Galis Hall. Τελικώς, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου και ότι η ομάδα είχε άμεση ανάγκη ενός παίκτη των χαρακτηριστικών του Τολιόπουλου κι έτσι έκλεισε η μεταγραφή.

Ο Τολιόπουλος δεν είναι Σλούκας

Υπάρχουν ομοιότητες αλλά και διαφορές μεταξύ της περίπτωσης του Βασίλη Τολιόπουλου με την αντίστοιχη του Κώστα Σλούκα. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο δεύτερος είχε παραχωρηθεί υπό τη μορφή δανεισμού το καλοκαίρι του 2010, ενώ ο πρώτος αποκτήθηκε από τον Άρη ως ελεύθερη μεταγραφή. Η ακόμη πιο σημαντική διαφορά είναι ότι σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Τολιόπουλος δεν είναι Σλούκας. Στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του 22χρονου γκαρντ συμπεριλαμβάνονται α) η ικανότητά του στο οργανωτικό και δημιουργικό κομμάτι, β) οι παραστάσεις που απέκτησε μέσα από την καθημερινή συνεργασία με παίκτες όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι ένας παίκτης που προέρχεται από τέσσερις ανενεργούς μήνες (σ. σ. μέτρησε μόλις πέντε συμμετοχές), ο οποίος θα ψάξει να βρει αγωνιστικό ρυθμό και κυρίως να κάνει μια επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν περιμένει από τον Τολιόπουλο να κάνει τη διαφορά, δεν αποκτήθηκε εξάλλου με αυτόν τον σκοπό. Οι απαιτήσεις του επικεντρώνουν στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, στην αύξηση της δημιουργικότητας της ομάδας, στοιχείο το οποίο θα βελτιώσει την εικόνα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα