Πιτίνο: «Κάρι και Ντουράντ δεν περνάνε από τη πόρτα των αποδυτηρίων μας!»

Πιτίνο: «Κάρι και Ντουράντ δεν περνάνε από τη πόρτα των αποδυτηρίων μας!»

Πιτίνο: «Κάρι και Ντουράντ δεν περνάνε από τη πόρτα των αποδυτηρίων μας!»

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στην αμυντική του φιλοσοφία και χρησιμοποίησε ένα... τραβηγμένο -πλην όμως χαρακτηριστικό για τους παίκτες του- παράδειγμα, λέγοντας ότι οι... Κάρι και Ντουράντ (που ειναι καθαρά επιθετικοί παίκτες) δεν θα μπορούσαν να περάσουν από την πόρτα των «πράσινων» αποδυτηρίων! 

«Εκτιμώ πολύ την προσπάθεια που έχει κάνει ο Καλάθης, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ παρόλα αυτά, έπαιξε απόψε και έκανε μεγάλη προσπάθεια. Ο Νίκος Παππάς μας ανέβασε πολύ, πήρε μεγάλα σουτ, καλά σουτ και βοήθησε στο παιχνίδι. Είμαι περήφανος πραγματικά για αυτόν» ήταν τα πρώτα λόγια του Πιτίνο, ο οποίος συνέχισε κάνοντας εκ νέου αναδρομή στο ΝΒΑ.

«Πριν πολλά χρόνια, πριν γεννηθούν οι περισσότεροι από εσάς, υπήρχε μια στατιστική στους Νικς. Αν είχες 35 deflection ανά αγώνα, τότε κερδίζεις στο 90% των παιχνιδιών που παίζεις. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να χάσεις, είναι να σουτάρει η άλλη ομάδα με 60-65% στο τρίποντο. Αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχεις. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε 31, δεν είναι το τέλειο αλλά είναι καλό. Είναι πέντε κατηγορίες. Τα deflection, τα κλεψίματα, τα κοψίματα, οι χαμένες μπάλες και τα τιπ στη μπάλα από πίσω. Αυτό ήταν ένα σημείο που μας δίδαξε πολλά απόψε».

Και συνέχισε: «Πριν 36 ώρες παίξαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και στο ημίχρονο είχαμε 5 deflections. Το χαμηλότερο στην προπονητική μου καριέρα ως τώρα. Είπα στους παίκτες μου πως αυτό είναι ένα τέλειο σημείο για να διδαχτείτε κάτι. Αν και είστε εξαιρετικοί παίκτες στην επίθεση, ο Στεφ Κάρι και ο Κέβιν Ντουράντ δεν περνάνε μέσα από αυτή την πόρτα των αποδυτηρίων. Θα πρέπει να κάνετε τα πάντα μέσα από την άμυνα. Σε κάθε βραδιά, σε κάθε παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 36% στο δίποντο, στο δεύτερο 33%. Ο Παναθηναϊκός είχε 26 deflection, επιστρέφουμε λοιπόν στο 31. Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο πρώτο είχαμε 9 ασίστ, στο δεύτερο είχαμε 15. Οπότε ο δρόμος προς τη νίκη είναι να πασάρεις σωστά και να παίζεις άμυνα. Είναι ένα μάθημα που είναι καλό να το παίρνεις όταν κερδίζεις, γιατί η ήττα δεν είναι αποδεκτή επιλογή».

Όσο για την παρουσία του κόσμου;: «Όπως είπα είναι σαν τους οπαδούς στο Κεντάκι. Για εμένα είναι σπουδαίο να έχουμε αυτή τη στήριξη, νιώθω πως είμαι σαν στο σπίτι μου. Με πήγαν μια βόλτα στην παραλία, ήταν πολύ ωραία, όπως και τα βουνά με το χιόνι στην κορυφή. Όταν η οικογένειά μου με ρώτησε για την Ελλάδα, όμως, δεν τους είπα για τις παραλίες και τα βουνά. Τους είπα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που τους αγαπάω πάρα πολύ. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και κοουτσάρω, απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο».