Σάκοτα: «Ξορκίσαμε την "κατάρα", αρκετοί δεν θα περάσουν από τον Άρη»

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Ξορκίσαμε την "κατάρα", αρκετοί δεν θα περάσουν από τον Άρη»

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μιλάει στο gazzetta.gr για την νίκη της ΑΕΚ στην έδρα του Άρη (77-81), το 7-0 που «τρέχει» η ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και το κρίσιμο ματς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ (11/12, 19:45).

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Μετά από 17 χρόνια, οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν στην έδρα του Άρη τη νίκη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αφού επικράτησαν με 77-81, για την 8η αγωνιστική.

Παρά τις απουσίες (Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Καββαδάς), οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι τα πήγαν περίφημα και δεν έπαθαν... black out, όταν οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς στα τελευταία λεπτά.

Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν εκ των πρωταγωνιστών (11π., 3ασ., 2ρ., 1κλ.) και υποστήριξε στο gazzetta.gr για το νικηφόρο σερί 7-0 που «τρέχει» η ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά κι από αυτό το αποτέλεσμα: «Το ξέραμε πως ήταν κάτι σαν ένας... άγραφος κανόνας στο "Αλεξάνδρειο", δεν μπορεί να τελειώσει απλά το παιχνίδι. Πάντα κάτι γίνεται και χρειάζεται να κάνουμε κάτι στο τέλος, για να νικήσουμε. Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα που παλεύει με την καρδιά της και τιμάει την ιστορία της, άσχετα που περνά τώρα άσχημη περίοδο», είπε ο αρχηγός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου: «Πρόκειται για μια ομάδα που παλεύει και παίζει σωστά και πειθαρχημένα. Ξέραμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο κι έπαιξαν πολύ καλά, για να πάρουν τη νίκη».

Όσο για το αν γνώριζε πως η ΑΕΚ είχε να νικήσει από τον Οκτώβριο του 2001 στο «Nick Galis Hall»; «Αν το γνωρίζω; Καλύτερα από όλους! Κι ήμουν κι εδώ κιόλας τότε. Ξορκίσαμε μια... κατάρα, αλλά η έδρα του Άρη θα είναι πάντα πολύ δύσκολη. Παλιότερα ήταν από τις πιο δύσκολες στην Ευρώπη, αλλά ακόμα παραμένει. Αρκετοί δεν θα περάσουν από εδώ, ακόμα και φέτος», δήλωσε με σιγουριά.

Πλέον ακολουθεί η αναμέτρηση με την Χάποελ στην Ιερουσαλήμ (11/12, 19:45), για την 8η αγωνιστική του BCL. Η «Βασίλισσα» παίζει με την ομάδα του Όντετ Κάτας για την πρωτιά του ομίλου και ο 32χρονος φόργουορντ τόνισε: «Είναι ένα ματς για την πρωτιά. Θα φανούμε και θα είμαστε έτοιμοι. Πρόκειται για μεγάλο ματς».

Όσο για το πως νιώθει ο ίδιος, μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν; «Νιώθω πολύ καλά. Είχα 2-3 τραυματισμούς που με κράτησαν πίσω, αλλά πλέον είμαι εδώ!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα