Οι εκρήξεις του Λάκι Τζόουνς αλλάζουν τον Άρη

Οι εκρήξεις του Λάκι Τζόουνς αλλάζουν τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι εκρήξεις του Λάκι Τζόουνς αλλάζουν τον Άρη

bet365

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Λάκι Τζόουνς είναι ο παίκτης-βαρόμετρου του φετινού Άρη…

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για τον Αμερικανό, η φετινή χρονιά διαφέρει από κάθε άλλη διότι δοκιμάζεται σε διαφορετικό ρόλο. Γιατί είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στα παπούτσια του ηγέτη μιας ομάδας, γιατί επίσης δεν είχε σχετική ευθύνη στον πρότερο (εν Ελλάδι) αγωνιστικό βίο του. Υπό την έννοια ότι στον Προμηθέα Πατρών (τη σεζόν 2016-17) ειδικεύτηκε περισσότερο στις αμυντικές αποστολές και στην αλλαγή του ρυθμού ενός αγώνα, μέσα από την ένταση που δίνει με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αυτό το κριτήριο λήφθηκε υπόψη και το καλοκαίρι του 2017, όταν ο ΠΑΟΚ τον ενέταξε στο δυναμικό του. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στις πρώτες στροφές της περασμένης σεζόν και στο διάστημα των αλλαγών αλλά και της προσαρμογής της ομάδας σε κάτι διαφορετικό από αυτό που προέβλεπε το καλοκαιρινό πλάνο, ο Τζόουνς διαδραμάτισε ρόλο ηγέτη. Ωστόσο, σταδιακά έχασε αυτόν τον ρόλο, για να ακολουθήσει και η προσθήκη του Τεράν Πέτεγουεϊ με συνέπεια τον περιορισμό της επιθετικής δραστηριότητάς του.

Φέτος, ο Λάκι Τζόουνς δοκιμάζεται σε διαφορετικό ρόλο. Σ’ αυτόν του ηγέτη, του παίκτη ο οποίος έχει την ευθύνη της προσφοράς πόντων αλλά και της δημιουργίας για τους συμπαίκτες του. Αυτό φάνηκε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Βαγγέλης Αγγέλου επέμεινε για την απόκτησή του, σε σημείο να του παραχωρήσει διάστημα (σχεδόν) δύο μηνών έως ότου αποσπάσει τη θετική απάντησή του.

Αυτή η μετάβαση, δηλαδή σε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, δεν είναι τόσο εύκολη για τον Αμερικανό. Υπάρχουν αγώνες όπου παίζει με τη… στόφα του ηγέτη και σε άλλους, στους οποίους δεν μπορεί να διακριθεί. Το βέβαιο είναι ότι, κάθε φορά που ο Τζόουνς ανταποκρίνεται στη μεγάλη ευθύνη, παρασέρνει όλη την ομάδα.

Πλέον τα παραδείγματα είναι αρκετά. Από τον αγώνα απέναντι στο Λαύριο, τους εννιά πόντους στην τελευταία περίοδο – όπου κρίθηκαν όλα – και κυρίως το τρίποντο με το οποίο εδραιώθηκε η νίκη της ομάδας του. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Τζόουνς άλλαξε τη ροή του αγώνα. Από το 28-46 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αμερικανός έκανε τη διαφορά, ευστόχησε σε πέντε διαδοχικές προσπάθειες τριών πόντων και φυσικά έκανε ανταγωνιστική την ομάδα του.

Στον τελευταίο αγώνα Πρωταθλήματος με τον Κολοσσό στη Ρόδο, σημείωσε 12 πόντους στην τελευταία περίοδο, (περίπου) τους μισούς της ομάδας του σ’ αυτό το διάστημα και φυσικά στο επιμέρους 14-25 που έκανε στην τελευταία πράξη της αναμέτρησης. Χθες (14/11) απέναντι στη Ντνίπρο, ήταν ο βασικός λόγος της εξασφάλισης διψήφιας διαφοράς από το πρώτο δεκάλεπτο (24-12), με τους εννιά πόντους που πέτυχε, κυρίως όμως με τον τρόπο λειτουργίας του στο transition game.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα