Κολοσσός-Άρης 61-72

Βασίλης Βλαχόπουλος
Κολοσσός-Άρης 61-72

bet365

Ο Άρης αναγεννήθηκε στη Ρόδο καθώς επικράτησε του Κολοσσού με 61-72 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Οι «κίτρινοι» έβαλαν όλα τα μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο όπου έκαναν επιμέρους σκορ 14-25.

Ο Κολοσσός βγήκε νικητής από την… κακοποίηση του αθλήματος στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως από την πλευρά του Άρη. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στο σετ παιχνίδι, ήταν απελπιστικά άστοχοι σε ελεύθερα σουτ τριών πόντων και μέσα από τους πόντους στο transition game προηγήθηκαν με 9-5 έπειτα από περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά. Η αντίδραση του Άρη με το 0-8 σερί σε διάστημα δύο λεπτών αποδείχθηκε στιγμιαία καθώς στο τέλος του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 16-15.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν ακόμη χειρότερη. Για την ακρίβεια είχε 3/16 σουτ, 5/9 βολές και τρία λάθη. Ο Κολοσσός πηγαίνοντας το παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός και με τον νεοφερμένο Πίνκστον να κάνει τη διαφορά προηγήθηκε με 24-16 (14’). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά για να βρει καλάθι ο Αρης και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 34-26 με buzzer beater από τον Ντιγκς για τον Κολοσσό ο οποίος είχε 1/10 τρίποντα και οι «κίτρινοι» 1/9!

Ο Κολοσσός Ρόδου πάτησε σε διψήφια διαφορά (38-28) έπειτα από δύο λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί ο Αρης βρήκε ισορροπία στο παιχνίδι του μέσα από την παρουσία του Φλιώνη στην οργάνωση και τους Σλαφτσάκη-Κάιζερ στη γραμμή των ψηλών. Ένα έμμεσο του τρίποντο του πρώτου και δύο ασίστ του Σλαφτσάκη στον Κάιζερ στοιχειοθέτησαν την αρχική αντίδραση του Αρη (45-44, 28’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 47-47 έπειτα από δύο εύστοχες βολές από τον Άσκα.

Ο Άρης συνέχισε να βρίσκει πόντους στον αιφνιδιασμό στις αρχές της τελευταίας περιόδου και με πρωταγωνιστή τον Λάκι Τζόουνς προηγήθηκε με 51-55 (33’). Ο Βαγγέλης Αγγέλου προχώρησε σε αλλαγές με συνέπεια η ομάδα του να χάσει τη συνοχή της και ο Κολοσσός Ρόδου να απαντήσει με δικό του σερί (57-55, 35’). Εκεί ο Άρης βρήκε στήριγμα στο μακρινό σουτ καθώς τρία τρίποντα από τους Φλιώνη-Μπελ έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (60-66), 100’’ πριν το τέλος. Ο Κολοσσός δεν είχε τρόπο αντίδρασης και ο Άρης πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί οι παίκτες του πάγκου κάλυψαν το κενό των βασικών. Φλιώνης, Σλαφτσάκης και Κάιζερ πρόσφεραν αυτά που δεν έδωσαν οι… πενταδάτοι. Και στο κρίσιμο σημείο ο Άρης είχε αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ σε αντίθεση με τους γηπεδούχους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δημήτρης Φλιώνης και Γκάρι Μπελ έβαλαν τα κρίσιμα τρίποντα στα τελειώματα του αγώνα. Κυρίως ο πρώτος έδωσε οργάνωση και κατεύθυνση στην ομάδα του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης ο οποίος έδωσε μυαλό και συνεργασία στον Άρη στη δύσκολη στιγμή, έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα με το 61-68.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γκιμπς ήταν άστοχος για τον Κολοσσό Ρόδου και δεν έβαλε κανένα από τα κρίσιμα σουτ που επιχείρησε. Ομοίως και ο Ντουρέν. Για τον Άρη, ο Νταλό μετά την καλή πρώτη παρουσία του στην ομάδα εξαφανίστηκε, ο Μποχωρίδης μέτρησε ένα καλό πεντάλεπτο και ο Χάρις με την απόδοσή του έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Σλαφτσάκη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τρία τρίποντα από τους Φλιώνη, Μπελ με τα οποία ο Άρης προηγήθηκε με 60-64 και ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός ήταν απελπιστικά άστοχος στο μακρινό σουτ (2/22), ενώ ο Άρης συνεχίζει να έχει πολλά νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η συνεργασία του Φλιώνη με τον Κάιζερ στο τρίτο δεκάλεπτο η οποία κατέληξε με εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-26, 47-57, 61-72

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα