Η έκρηξη, το δάχτυλο και ο αγγελιοφόρος

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η έκρηξη, το δάχτυλο και ο αγγελιοφόρος

bet365

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κοκορομαχία μεταξύ Βαγγέλη Αγγέλου-Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησε και… τελείωσε από ένα κούνημα του δείκτη της δεξιάς παλάμης. Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια.

Καταρχήν, κριτήριο σωστής αξιολόγησης της όλης ιστορίας είναι η παρουσία στο Nick Galis Hall. Δηλαδή, για κάποιους λόγους, η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς και οι μοναδικοί οι οποίοι (ενδεχομένως) δεν το ένιωσαν ήταν οι διαιτητές. Κάθε δευτερόλεπτο που κυλούσε, μια μπαλίτσα μπαρούτι κυλούσε στην μπαρουταποθήκη η οποία συνεχώς απλωνόταν στο παρκέ. Για να φθάσουμε στην επίμαχη φάση, 2’43’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Παναγιώτου καταλόγισε το φάουλ του Καλάθη, ο διεθνής γκαρντ δεν το αποδέχεται, ο Αγγέλου ζητάει επίμονα την τεχνική ποινή, όταν διαπιστώνει την έξτρα τιμωρία του αθλητή… ηρεμεί και ακολουθεί ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, κινήθηκε προς τον Βαγγέλη Αγγέλου και ο προπονητής του Άρη απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Στα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα όλα είναι «οκ». Μετά του λέει κάτι κουνώντας τον δείκτη του δαχτύλου του. Εκεί ο Αγγέλου βγήκε εκτός εαυτού, τρελάθηκε κυριολεκτικά και τον κράτησαν συνεργάτες και παίκτες του. Ο Πασκουάλ επίσης εκνευρίστηκε και με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων αλλά και την αποβολή τους από το γήπεδο, εκτονώθηκε η κρίση. Στην πορεία του παιχνιδιού όμως τα νεύρα παρέμειναν τεντωμένα καθώς τα διαδοχικά trash talking με τελευταίο αυτό του Λευτέρη Μποχωρίδη με τον Στεφάν Λάσμε, έδειξαν ξεκάθαρα το κλίμα.

Μέσα στην όλη ένταση, τα άκουσε από φίλους του Άρη και ο Στέλιος Συμεωνίδης ο οποίος ήταν ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα. Ο ένας των αρχιδιαιτητών της ΚΕΔ τα άκουσε για τη διαιτησία του σημερινού αγώνα όπου αμφότεροι εξέφρασαν (δικαιολογημένα) παράπονα αλλά και για τον αγώνα του Λαυρίου.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου παρακολούθησε το παιχνίδι από ένα δωματιάκι στον χώρο των αποδυτηρίων του Άρη και ο γιος του Διονύσης έκοβε… χιλιόμετρα καθώς λάμβανε εντολές από τον πατέρα και τις παρέδιδε στον Σάββα Καμπερίδη. Υπήρξαν και 2-3 επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου αλλά με τον θόρυβο που επικρατούσε στο Παλέ, ήταν αδύνατο να υπάρξει επικοινωνία. Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε αγκαλιά ένα λαπ τοπ και είδε τον αγώνα στα αποδυτήρια.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα