Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Basket League ο Ποκουσέφσκι

Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Basket League ο Ποκουσέφσκι

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Basket League ο Ποκουσέφσκι
Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ακόμη δεν έχει βγάλει ελληνικό διαβατήριο κι έτσι πιάνει θέση ξένου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πολλά στον 15άχρονο φόργουορντ εδώ και καιρό, ωστόσο θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμη.

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι βρίσκεται στην Ελλάδα αρκετά χρόνια, ωστόσο ακόμη δεν έχει βγάλει διαβατήριο της χώρας. Αυτομάτως λοιπόν δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Basket League μιας και πιάνει θέση ξένου.

Οι Πειραιώτες έχουν λοιπόν εφτά ξένους τυπικά και στον ΕΣΑΚΕ έχουν δηλωθεί οι Μιλουτίνοφ, Ουίλιαμς Γκος, ΛεΝτέι, Στρέλνιεκς, Τίμα και Τουπάν.

Στον Ολυμπιακό εδώ και καιρό κάνουν προσπάθειες για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου, ωστόσο βρίσκουν ορισμένα εμπόδια.

Ο 16 ετών και 9 μηνών παίκτης με ύψος 2.15, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο εφηβικό πρωτάθλημα και στην Euroleague (αν και δύσκολα θα του δοθεί ευκαιρία).

Ο Ποκουσέφσκι αγωνίστηκε με την Εθνική Σερβίας στο πρόσφατο Eurobasket U16, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού μετά τα 18 θα πρέπει να επιλέξει με ποια εθνική ομάδα θα παίζει. Για παράδειγμα δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να αγωνιστεί στην Εθνική Ανδρών της Ελλάδας κι ας έπαιξε φέτος με τις μικρές εθνικές των Σέρβων.

Τα πάντα για την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου θα γίνουν πιο εύκολα αν ο Ποκουσέφσκι κι η οικογένειά του αποφασίσουν να απαρνηθούν την Εθνική Σερβίας και να επιλέξουν την Εθνική Ελλάδας.

Σε αυτή την περίπτωση θα κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες για το διαβατήριο και η ΕΟΚ. Αξίζει να αναφέρουμε πως η έκδοση διαβατηρίου μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή και μεσούσης της σεζόν να αποκτήσει ελληνική μπασκετική υπηκοότητα και να μπορεί να παίξει κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα