Οι τρεις εξηγήσεις μιας ανακοίνωσης

Οι τρεις εξηγήσεις μιας ανακοίνωσης

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος ρίχνει μια ματιά στην τελευταία ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης και προσπαθεί να την ερμηνεύσει…

Δεν ξέρω αν ταιριάζει αυτό που λένε… «εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» ή αν (η ανακοίνωση) προέκυψε έπειτα από πολλή σκέψη και με την ταυτόχρονη απόφαση ότι αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο εφαρμογής ενός μεταγραφικού πλάνου. Στο μυαλό των περισσοτέρων όμως δηλώνει (περισσότερο) αδυναμία, παρά τη δυναμική τους συλλόγου και σίγουρα δεν εκπέμπει στιβαρότητα και σοβαρότητα.

Στην ανακοίνωση, ο Άρης ουσιαστικά παγώνει τα μεταγραφικά ζητήματα για διάστημα δύο εβδομάδων γιατί προφανώς δεν πήρε τις απαντήσεις που ήθελε ή αυτές δεν ήταν θετικές. Και κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί αυτή η επίσημη θέση με το σκεπτικό ότι θα αναγκάσει τους αθλητές να γίνουν πιο προσιτοί και να μειώσουν τις απαιτήσεις τους είτε να απαντήσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ενδεχομένως να κρίθηκε ότι αυτός ο επικοινωνιακός τρόπος είναι ο καταλληλότερος βάσει της εξέλιξης της υπόθεσης Φλιώνη. Δηλαδή, το Σάββατο οι «κίτρινοι» απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τον 21χρονο και δύο ημέρες αργότερα υπέγραψαν συμβόλαιο μαζί του. Ωστόσο, οι γνώστες της υπόθεσης ξέρουν ότι ο Φλιώνης - λόγω και των πανεπιστημιακών σπουδών του στην ιατρική - δεν ήθελε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη, οπότε η παραμονή του στον Άρη ήταν δεδομένη. Ως εξήγηση όμως, είναι υπαρκτή.

Μια δεύτερη είναι να βρήκε τρόπο ο Άρης ούτως ώστε να αποδεσμευτεί από το ban και να θεωρείται θέμα χρόνου να αποκτήσει το δικαίωμα ελεύθερων μεταγραφών. Αυτό το σενάριο θα ήταν εξόχως όμορφο, αλλά δεν είναι αληθινό καθώς δεν έχει βρεθεί σημείο προσέγγισης με τους περισσότερους παίκτες που δικαιώθηκαν στη FIBA.

Μια τρίτη εξήγηση είναι να προσπαθεί μ’ αυτόν τον άκομψο τρόπο να στείλει μήνυμα σε ατζέντηδες και παίκτες ότι δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης του αγωνιστικού προϋπολογισμού και κατ’ επέκταση δεν θα αναπροσαρμοστούν οι προτάσεις. Ο προϋπολογισμός θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο και σε περίπτωση που οι «κίτρινοι» πάρουν τους παίκτες που θέλουν δίχως να ξοδέψουν ούτε ευρώ παραπάνω από το ποσό που όρισαν ως μπάτζετ, τότε θα πρέπει η περίπτωσή τους να διδάσκεται στο πανεπιστήμιο και πιο συγκεκριμένο στο μάθημα του αθλητικού μάνατζμεντ.

Η ουσία είναι ότι ο Άρης πληρώνει το τίμημα της απαγόρευσης ελεύθερων μεταγραφών. Υποχρεούται να ψωνίσει από μια μικρή λίστα παικτών, προσπαθεί να κλείσει το ρόστερ και οι βασικοί συνοδοιπόροι του είναι η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, το κακό όνομα που δημιουργήθηκε και επί ημερών Λάσκαρη και η πίεση του χρόνου. Με συνέπεια να βγάζει (και επισήμως) εκνευρισμό, όπως στη χθεσινή(7/7) ανακοίνωση και να εκτιμάται ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για την επίτευξη στόχων.

Και κάτι τελευταίο. Μια ομάδα των παραπάνω αναγκών δεν έχει την πολυτέλεια να… κατεβάσει ρολά για δύο εβδομάδες όταν στο ίδιο διάστημα διακυβεύονται τουλάχιστον δύο μεταγραφικές υποθέσεις (σ. σ. Μποχωρίδης, Μπρέι) οι οποίες θα καθορίσουν την εφαρμογή του πλάνου. Κι επειδή ο Άρης δεν έχει άπλετο χρόνο στη διάθεσή του, προφανώς δεν θα απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι Βαγγέλης Αγγέλου, Δημήτρης Γουλιέλμος οι οποίοι εργάζονται επί της εφαρμογής του πλάνου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.