Τρίκαλα - Άρης 64-83

Τρίκαλα - Άρης 64-83

bet365

Ο Άρης (8-15) έκανε επιβλητικό πέρασμα από τα Τρίκαλα (3-20) επικρατώντας με 64-83 στο ένα από τα δύο βήματα που απαιτείται να κάνει για την επιβίωσή του.

Οι Θεσσαλοί αφημένοι στην μοίρα τους, αποχαιρέτησαν και τυπικά την Basket League καθώς έχασαν και τις μαθηματικές ελπίδες παραμονής τους.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο πατώντας πάνω στο γεμάτο ρόστερ του καθώς τα Τρίκαλα στο μεγαλύτερο διάστημα αγωνίστηκαν χωρίς ψηλό. Με τον Σλαφτσάκη να «βαφτίζεται» σέντερ. Υπό αυτές τις συνθήκες οι γηπεδούχοι αμυντικά δεν είχαν άλλη επιλογή από το zone press κι όταν ο Άρης διάβασε σωστά το παιχνίδι διευκόλυνε το έργο του καθώς βρήκε πολλούς πόντους σπάζοντας την πίεση του αντιπάλου.

Αυτό το στοιχείο συνδυάστηκε με την ευστοχία του Γκάρι Μπελ στο μακρινό σουτ, την αποτελεσματικότητα του Μάρας, αλλά και την υπεροπλία στα ριμπάουντ (1-11). Έτσι μετά το 8-2 (2’) ο Άρης έτρεξε 0-9 σερί (8-11, 4’) για να ακολουθήσει επιμέρους σκορ 8-22. Η διαφορά έφτασε έως τα επίπεδα των 17 πόντων (16-33, 9’).

Μη έχοντας άλλη επιλογή καθώς δεν έβγαιναν τα μαρκαρίσματα στο man to man, τα Τρίκαλα έπαιξαν άμυνα ζώνης στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου και είδαν τον Άρη να είναι άστοχος. Ωστόσο, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη (σ. σ. 6) κλωτσώντας έτσι την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά (25-40, 17:30). Ο δε Άρης δεν πλήρωσε το τίμημα του δικού του κακού διαστήματα και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 31-45.

Η άμυνα ήταν ο κινητήριος μοχλός για τον Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς μέσα από αυτή βρήκε και πάλι το καλάθι. Η διαφορά έφτασε μάλιστα έως και στα επίπεδα των 23 πόντων (33-56) σχεδόν στα μισά της περιόδου και με τα Τρίκαλα να μην έχουν τρόπο αντίδρασης. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 44-62.

Στα πρώτα περίπου τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου, με επιμέρους σκορ 3-12 η διαφορά ανέβηκε στα επίπεδα των 27 πόντων (67-74), με τους Λευτέρη Μποχωρίδη - Ομάρ Προύιτ να δίνουν λύσεις στον Άρη και φυσικά διαδικαστικό χαρακτήρα στον εναπομείναντα χρόνο. Με τους Τάλτον, Τέγιτς καθηλωμένους στον πάγκο, τα Τρίκαλα μετά από ένα σημείο δεν είχαν τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί τα δύο ρόστερ δεν συγκρίνονται. Και από την πρώτη περίοδο ο Άρης φρόντισε να εγκαταστήσει διψήφια διαφορά στο παιχνίδι την οποία σταδιακά αύξανε. Τα δε Τρίκαλα έπαιξαν χωρίς ψηλό – ο Τέγιτς λόγω τραυματισμού πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής – και η ρακέτα τους ήταν ανοιχτή σαν… τριαντάφυλλο. Καθόλου τυχαία ο Άρης μάζεψε τα διπλάσια(25-50) ριμπάουντ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γκάρι Μπελ έδωσε στον Άρη αυτό που του έλειπε. Την αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ. Ο δε Ιβάν Μάρας τελείωσε τις περισσότερες φάσεις που πήρε κοντά στο καλάθι, αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί ότι στο μεγαλύτερο διάστημα είχε να αντιμετωπίσει τον Σλαφτσάκη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Μετά από αρκετό καιρό ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε καλό παιχνίδι και κυρίως διάβαζε σωστά τις φάσεις. Ο Μπράις Ντουβιέ «κατέβασε» πολλά ριμπάουντ και στην άμυνα ήταν από τους πιο συνεπείς παίκτες.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τάλτον χρησιμοποιήθηκε 6:35 αλλά και σε αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτε απολύτως.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία ψηλού για τα Τρίκαλα «χτυπώντας» με τους Μάρας-Ντουβιέ-Μούρτο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Τα 19 λάθη ήταν πάρα πολλά για τα Τρίκαλα αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί και ο αριθμός των παικτών που είχε στη διάθεσή του ο Φώτης Τακιανός. Ο δε Άρης στο δεύτερο δεκάλεπτο έπεσε στην παγίδα των Τρικάλων και προσπάθησε να σπάσει την άμυνα ζώνης με διαδοχικά τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 19-33, 21-45, 44-62, 64-83

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα