Αγγέλου: «Είχα υποχρέωση απέναντι στον Άρη»

Αγγέλου: «Είχα υποχρέωση απέναντι στον Άρη»

Αγγέλου: «Είχα υποχρέωση απέναντι στον Άρη»

bet365

Ο Βαγγέλης Αγγέλου παρουσιάστηκε από την ΚΑΕ Άρης και εξήγησε τους λόγους της επιστροφής του στους «κίτρινους», υποστηρίζοντας ότι στον Άρη οφείλει πολλά κυρίως για την ευκαιρία που του είχε δώσει πριν από περίπου έξι χρόνια.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, παρουσίασε τον Βαγγέλη Αγγέλου λέγοντας αρχικά ότι: «Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι παλιός γνώριμος της ομάδας γιατί είναι η τρίτη φορά που έρχεται στον Άρη. Έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ιστορία μας κι αυτό τον τιμά ιδιαιτέρως. Γνωρίζει καλά το υλικό της ομάδας, πρόσωπα και πράγματα. Τον ευχαριστώ και τον βεβαιώνω ότι έχει τη στήριξη όλων. Είμαι βέβαιος ότι θα πάμε καλά και στόχος είναι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε αρχικά και ρωτήθηκε για το αν σκέφτηκε τις ευθύνες λόγω των χρεών. «Ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του Άρη από το 1971, ήμουν και φίλαθλος της ομάδας. Όποτε μου ζητήθηκε, ήταν αυτονόητη η παρουσία μου στα κοινά του Άρη και θεωρώ υποχρέωσή μου να ανταποκρίνομαι πάντοτε όποτε μου ζητείται σε οποιοδήποτε . Για μένα ήταν τιμή, να συνδράμω κι εγώ για να ξεπεράσουμε τα όποια αδιέξοδα για να φθάσουμε σε καλύτερες ημέρες».

Ο Βαγγέλου Αγγέλου στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται: «Θα προτιμούσα να είχαμε αποφύγει αυτήν την παρουσίαση και οι λόγοι είναι προφανείς. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι πρέπει να μιλήσουμε για την προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε και τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να κινηθούμε. Κι εγώ και οι παίκτες εκπροσωπούμε μια ευρύτερη προσπάθεια ανθρώπων που είναι γύρω στην ομάδα. Είναι μια ειδική κατάσταση για τον σύλλογο. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχει χημεία μεταξύ μας και πιστεύω ότι αυτό θα έχει αντανάκλαση και στους παίκτες γιατί αυτοί εκφράζουν στο γήπεδο τον σύλλογο. Υπάρχουν και απρόοπτοι παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε, όπως για παράδειγμα ο τελευταίος τραυματισμός του Μπελ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε αλληλεγγύη και συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα απρόοπτα», είπε και συμπλήρωσε:

«Θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον Άρη πολλές ώρες, να ψάξουμε να δούμε θετικά και αρνητικά, αλλά συμφωνήσαμε όλοι να εστιάσουμε στον βασικό στόχο ξεκινώντας από τις μικρές νίκες. Μένουν 39 ημέρες μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Έχουμε δύο αγώνες σε διάστημα τεσσάρων ημερών και ακολουθούν ακόμη τρία σε διάστημα 19 ημερών. Έχει φτιαχτεί ένα πρόγραμμα για να είναι οι παίκτες σε ετοιμότητα».

Σε ερώτηση για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας κι αυτά που συνάντησε αναλαμβάνοντας στον Άρη, είπε: «Στις πρώτες συζητήσεις που κάναμε, βρήκαμε χημεία και προσπάθεια για τον κοινό στόχο. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ με κάποιον για να συνεργαστώ μαζί του. Ο Άρης έχει δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τον αγώνα κάποιων ανθρώπων με τα οικονομικά και νομικά θέματα και η δεύτερη αφορά τους παίκτες. Μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι που είναι γύρω από τον σύλλογο ξεχώρισαν αυτές τις δύο κατευθύνσεις και διαχειρίζονται διάφορα πράγματα σε σχέση με τη λειτουργία του. Η ομάδα σε μικρό διάστημα έχει αποκτήσει μια χημεία κι έχει εστιάσει την προσπάθειά της με ανακατανομή ρόλων».

Ρωτήθηκε για το αν είχε συζητήσει με τον Άρη και επί ημερών Λάσκαρη. «Δεν είχε γίνει καμία συζήτηση για να έρθω. Όταν η ομάδα είχε έρθει στη Χαλκίδα απλά ήπιαμε έναν καφέ. Δεν έγινε καμία συζήτηση και δεν θα την έκανα ποτέ. Υπήρχε ένας προβληματισμός. Η ομάδα πέρασε μια δοκιμασία και δεν πρέπει να αδικούμε την προσπάθεια που έγινε πριν έρθω».

Σχετικά με το αν φοβήθηκε την πρόκληση επιστρέφοντας στον Άρη σε μια δύσκολη στιγμή, είπε: «Στις ομάδες όλες, όταν αλλάζει ο προπονητής, συνήθως έρχεται ένα αποτέλεσμα κι αυτό δεν ισχύει μόνο με μένα αλλά με όλες τις ομάδες. Νιώθω καλά γιατί δεν έχω αναλάβει κάτι εγώ ατομικά αλλά είναι μια συνεργασία ανθρώπων. Υπάρχουν κι άλλες προσπάθειες που γίνονται – πέρα από το κομμάτι προπονητή και παικτών – και πιστεύω ότι οι αθλητές καταλαβαίνουν τη μάχη που δίνουν κάποιοι άνθρωποι για τον σύλλογο. Έχω μια αρχή, να φοβάσαι λιγότερο απ’ ότι φοβούνται οι άλλοι. Είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε και να δεχθούμε το κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ή κριτική».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό σχετικά με την ψυχολογία των παικτών αλλά και για το αν έχει συζητήσει για την επόμενη χρονιά, είπε: «Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάποιος όνειρα για την επόμενη χρονιά, πολλώ δεν μάλλον αν γνωρίζει τα προβλήματα του συλλόγου για την επόμενη χρονιά. Αν κάνεις το λάθος να σκεφτείς το αύριο, δεν θα συγκεντρωθείς στο σήμερα. Για να το ξεκαθαρίσω λοιπόν, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση.

Σε ότι αφορά την ψυχολογία των παικτών, είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι το οποίο δύσκολα εκφράζεται. Ο καθένας περνά πολλά προβλήματα και πρέπει να μάθουμε να τα αντέχουμε. Οι παίκτες προέρχονται από μια επώδυνη πορεία και προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ζητώντας να κάνουν μια έξτρα προσπάθεια το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς για τον καθένα ώστε να τον βοηθήσουμε. Δεν κάναμε καμία συζήτηση για την επόμενη χρονιά».

Σε ερώτηση για τους λόγους της επιστροφής του και το ρίσκο που αναλαμβάνει: «Δεν θέλω να μιλήσω για μένα και να φύγουμε από την ομάδα. Δεν έχω βάλει κανένα προσωπικό στοίχημα και δεν ήρθα για κανέναν προσωπικό στόχο. Μετά σκέφτηκα ότι με τον τρόπο που έφυγα – που για μένα ήταν ξεκάθαρος, γιατί όταν έφυγα αλλά και τώρα που ήρθα υπήρχαν και πλέον υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Ίσως αυτή η απόφαση έχει σχέση με το ότι έχω στο μυαλό μου ότι σ’ αυτή την ομάδα οφείλω. Γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμαστώ σε καλές και κακές στιγμές. Μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Υπήρχε και υποχρέωση».

Σχετικά με τις νίκες που χρειάζονται για την επιβίωση, είπε: «Δεν κοιτάω πέρα από το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα που αφορούν την ομάδα. Η ομάδα στο BCL είχε την 31η επίθεση και είναι η τελευταία στην Basketleague. Προσπαθούσε να παίξει μπάσκετ λίγων κατοχών. Εφυγαν επτά παίκτες που ήταν παίκτες κορμού, ήρθαν τέσσερις, έγινε ανακατανομή ευθυνών δίχως να υπάρχει χρόνος εξάσκησης. Η ομάδα αλλιώς προετοιμάστηκε κι αλλιώς πορεύτηκε. Πάνω σ’ αυτά τα προβλήματα η ομάδα δεν μπορούσε να γίνει καλύτερη γιατί δεν υπήρχε χρόνος για δουλειά. Πρώτα πρέπει να γνωριστούμε μεταξύ μας. Η χημεία αυτή μπορεί να επιτευχθεί με πρώτο άξονα την ψυχική επαφή. Θα επιλέξουμε στόχους αγωνιστικούς με πρώτο στόχο την επίθεση. Για παράδειγμα πρέπει να βρούμε τρόπους να παίξουμε πιο γρήγορα στην επίθεση και με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Για παράδειγμα, πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό η ομάδα έκανε 71 κατοχές και τώρα κάναμε 82 αλλά με περισσότερα λάθη Να βρούμε τρόπο στην επίθεση να παίξουμε πιο γρήγορα και χωρίς λάθη. Με τον Παναθηναϊκό είχαμε 42 κατοχές, η ομάδα μέχρι τώρα έπαιζε με 71 και με Παναθηναικό 82. Θέλω νίκη στον πρώτο αγώνα με την Κύμη. Όλοι έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας. Πάντα υπάρχει το τι λέει το περιβάλλον, αν ακούσει ο κόσμος τι λέει για το πρωτάθλημα θα πάθει περιδίνηση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντεμέτρις Μοράντ, είπε ότι… «ενημερώθηκα ότι το παιδί είναι εξελίξιμο και το ότι ο σύλλογος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Ταυτόχρονα αν είναι ελπιδοφόρο μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της επόμενης χρονιάς. Ο παίκτης έχει οικογενειακό πρόβλημα, δεν έχω εικόνα για το πότε έρχεται ή αν θα έρθει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα