Μόνο οι εγγυήσεις θα φέρουν τη συμφωνία

Μόνο οι εγγυήσεις θα φέρουν τη συμφωνία

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μόνο οι εγγυήσεις θα φέρουν τη συμφωνία

bet365

Καμία συμφωνία δεν υφίσταται μεταξύ του Νίκου Λάσκαρη με την ομάδα επιχειρηματιών που εκπροσωπεί ο Παναγιώτης Καπάζογλου. Για να υπάρξει θα πρέπει να δώσει ο νυν ιδιοκτήτης ΚΑΕ τις εγγυήσεις για την πληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, οι συζητήσεις χρονολογούνται από τον περασμένο Ιούνη – υπήρξαν βέβαια και κάποια… κενά διαστήματα. Για την ακρίβεια, η πρόταση είχε κατατεθεί στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, τότε όμως ο Νίκος Λάσκαρης είχε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, καθώς επίσης και ότι θα έμπαινε η ΚΑΕ σε καθεστώς κανονικότητας. Είχε προαναγγείλει παράλληλα την επίτευξη συνεργασιών με εταιρίες-κολοσσούς μέσα από τις οποίες η ΚΑΕ θα αποκτούσε σημαντική χρηματοδότηση. Ο χρόνος κάθε άλλο παρά δικαίωσε τον κ. Λάσκαρη καθώς αυτή η χρηματοδότηση δεν ήρθε ποτέ, η ΚΑΕ βρίσκεται στα πρόθυρα καταστροφής και υπό αυτές τις συνθήκες, η πρόταση του Παναγιώτη Καπάζογλου επέστρεψε στο προσκήνιο.

Αυτή (αρχικά) περιλάμβανε την απόκτηση του 90% των μετοχών – δηλαδή την ολοκληρωτική απεμπλοκή του Νίκου Λάσκαρη από την ΚΑΕ – με την ταυτόχρονη ανάληψη των χρεών προς τρίτους (περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ) και τη δέσμευση του κ. Λάσκαρη να πληρώσει τα αντίστοιχα προς το Δημόσιο (περίπου 1.5 εκατομμύρια ευρώ). Ζητήθηκε μάλιστα από τον τελευταίο να εγγυηθεί για την ανάληψη του συγκεκριμένου χρέους είτε μέσω εγγυητικής επιταγής ή προσημείωσης ακινήτου. Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Λάσκαρης αντιμετωπίζει σφοδρό οικονομικό πρόβλημα, δεν ήταν σε θέση μάλιστα να καταθέσει το ποσό των 200.000 ευρώ που είναι η εγγύηση για να αποφύγει την προφυλάκιση (σ. σ. στη γνωστή δικαστική υπόθεση) και ζήτησε να το πράξει μέσω προσημείωσης ακίνητης περιουσίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με τον χρόνο να πιέζει, η πρόταση του Παναγιώτη Καπάζογλου διαφοροποιήθηκε σε ότι αφορά το κομμάτι των μετοχών. Η ομάδα επιχειρηματιών θα αποκτήσει ποσοστό που θα είναι τουλάχιστον το 60 κι ένα ποσοστό θα διατηρήσει ο Νίκος Λάσκαρης. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι νομικοί των δύο πλευρών βρίσκονται σε συζητήσεις και ανταλλαγές εγγράφων εδώ κι αρκετές ημέρες, αλλά δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα