Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…

Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…

Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη διαφαινόμενη ιστορική αλλαγή στην ΚΑΕ Άρης η οποία βρίσκεται σε φάση υλοποίησης αλλά και για το trend της εποχής που θέλει τους «κίτρινους» να ενδιαφέρονται για κάθε ελεύθερο παίκτη.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, τέσσερις διαφορετικές (νέες) ιδιοκτησίες εμφανίστηκαν ως υποψήφιες στην ειδησεογραφία της ΚΑΕ Άρης. Αρκετές μάλιστα παρουσιάστηκαν ως τελειωμένες υποθέσεις. Όλες πήγαν… άπατες διότι το υπόβαθρο τους ήταν από αμφίβολο έως ανύπαρκτο. Πλέον είναι ευρέως αντιληπτό ότι η ιστορική αλλαγή δρομολογείται από έναν επενδυτικό οργανισμό το ενδιαφέρον του οποίου ελάχιστοι γνώριζαν. Και η αλήθεια είναι ότι ουδείς θα το μάθαινε αν δεν το υποχρέωναν οι συνθήκες.

Εκείνη η (ενημερωτική) ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης βγήκε εξ’ ανάγκης και σε διάστημα βάναυσης παραπληροφόρησης και ψευδούς παρουσίασης των προθέσεων των μελών του δ. σ. της ΚΑΕ. Έτσι υποχρεώθηκε να μιλήσει επισήμως για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς όφελος οριστικής διακοπής της παραπλάνησης του κοινού το οποίο έχει εξελιχθεί σε τέλειο θύμα των «δραστών» των social media. Μπορώ να γράψω πολλά γι’ όσα έγιναν μέσα στον περασμένο Μάη έως και την ανακοίνωση της ΚΑΕ, αμφιβάλλω όμως αν έχουν αξία. Εξάλλου, από αυτό το δαιμονισμένο το internet κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει.

Τώρα όλοι μετρούν αντίστροφα. Κανείς δεν αμφιβάλλει για την επόμενη μέρα, έστω κι αν βιάζεται αφελώς να την προνοήσει υιοθετώντας πληροφορίες αμφιβόλου εγκυρότητας. Ο οικονομικός έλεγχος βρίσκεται στην τελευταία φάση του και με την ολοκλήρωσή του θα ακολουθήσει η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών για την επικύρωση της ιστορικής αλλαγής.

Η χρησιμοποίηση αυτού του όρου, από το Gazzetta, δεν έγινε τυχαία αλλά ήταν ενδεικτική της πλήρους γνώσης του θέματος. Αυτό αποτυπώθηκε στην πραγματική διάστασή του. Το τωρινό επενδυτικό ενδιαφέρον διαχωρίστηκε έναντι κάθε άλλου και η συνολική στάση υποδήλωσε τον σεβασμό στην ΚΑΕ Άρης η οποία χρόνια τώρα αναζητεί την αποκατάστασή της και τις προϋποθέσεις ουσιαστικής επιστροφής, αφήνοντας ολοκληρωτικά πίσω της την εποχή των πυροτεχνημάτων.

 

Ακόμη και οι πληροφορίες που έχουν καταγραφεί για το fund σχηματίζουν απλά ένα κλαδάκι από το δέντρο της αλήθειας. Δεν πρόκειται για κεντρικό πρόσωπο αλλά για οικογένεια ασιατικής καταγωγής. Ο δε επενδυτικός οργανισμός επενδύει σε διάφορους τομείς. Έμμεσα απορροφά καινοτόμες ιδέες και τις υποστηρίζει οικονομικά. Έτσι έγινε η κουμπαριά. Ιδιοκτήτες start up εταιρίας οι οποίοι πέτυχαν σε απόλυτο βαθμό στο καινοτόμο εγχείρημά τους έριξαν την ιδέα του Άρη γνωρίζοντας ότι ο επενδυτικός οργανισμός επενδύει στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Προφανώς η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Εκτιμήθηκε επίσης ότι η απόκτηση ενός ισχυρού brand με έντονη προοπτική έναντι ενός ποσού περί των 2.5 εκατ. ευρώ στοιχειοθετεί επενδυτική ευκαιρία.

Προφανώς ο Άρης θα ρωτήσει για κάθε ποιοτικό Έλληνα παίκτη

Η κουβέντα για το αγωνιστικό μοιάζει ολίγον άτοπη καθώς προέχει η ολοκλήρωση ουσιαστικών ζητημάτων, είναι όμως και αναπόφευκτη υπό την έννοια της ύπαρξης ατζέντας. Στην πυραμίδα της αγοράς, ο Άρης του περιορισμένου αγωνιστικού προϋπολογισμού είχε καταταχθεί συγκεκριμένη βαθμίδα. Είναι ευνόητο ότι δεν θα ισχύσει το ίδιο από την ημέρα επικύρωσης του deal. Γιατί θα είναι σε θέση συνδυασμού αρκετών προϋποθέσεων. Δυνατότητα παροχής μεγαλύτερων συμβολαίων παράλληλα της αξίας της παρουσίας σε club με ισχυρό brand αλλά και της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Περισσότερο θα μετρήσει η προοπτική και το περιεχόμενο ενός πενταετούς πλάνου. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε διαπραγμάτευση, θα είναι σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με την αντίστοιχη των προηγούμενων ετών.

Ο Ζήσης

Οι πληροφορίες περί ενδιαφέροντος για συνεργασία με τον Νίκη Ζήση είναι αληθινές και απολύτως λογικές. Ο νυν GM της Εθνικής ομάδας έχει αποδείξει τη σοβαρότητά του. Διαθέτει πληθώρα παραστάσεων, δεν αμφισβητείται ο κύκλος επαφών του αλλά και η γνώση του για την αγορά. Έχει την προσωπικότητα να μιλήσει με καθένα στο ευρωπαϊκό μπασκετικό γίγνεσθαι γνωρίζοντας από πρώτο χέρι αρκετούς από τους υποψηφίους προπονητές. Στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα αποδεχθεί ή όχι την πρόταση του Άρη.

Το ίδιο λογική είναι η επιδίωξη συνεργασιών με Έλληνες παίκτες οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους εν δυνάμει διεθνείς πέραν της δεδομένης ανανέωσης της συνεργασίας με τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Είτε πρόκειται για τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη είτε άλλους οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Eurocup αλλά και στην GBL Basketleague. Ωστόσο, αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Προέχει η πρόσληψη προπονητή κι αυτή θα εξαρτηθεί από την απάντηση του Νίκου Ζήση. Σε κάθε σοβαρή αθλητική εταιρία, ο GM αποφασίζει για τον τεχνικό ηγέτη. Και τα πρόσωπα που θα ηγηθούν στην ΚΑΕ Άρης είναι θιασώτες του αμερικανικού μοντέλου διοίκησης.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.