Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο-Αγγελόπουλους: «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, τέλος στην τοξικότητα»!

Newsroom
Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση της Βουλής ο νέος αθλητικός νόμος
Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης απέστειλε επιστολή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο καλώντας τους σε επείγουσα συνάντηση. Στους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ κοινοποιήθηκε η μέρα και η ώρα της συνάντησης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρχει περαιτέρω ανοχή.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος επισημοποίησε την αναβολή του τρίτου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που επρόκειτο να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 4/6 «για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης κάλεσε με επιστολή τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ σε επείγουσα συνάντηση, κοινοποιώντας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και στους αδερφούς Αγγελόπουλους τη μέρα και την ώρα που τους περιμένει προκειμένου «να μπει ένα οριστικό τέλος στο κεφάλαιο της τοξικότητας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του κ. Βρούτση προς τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ

«Σε συνέχεια της αναβολής του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός Ολυμπιακός, της 4ης Ιουνίου, εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός της 1ης Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σας καλώ σε κοινή συνάντηση στο γραφείο μου, στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση οφείλει –και είναι αποφασισμένη– να διαφυλάξει την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων, την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών, την κοινωνική συνοχή και πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών.

 

Κάθε μορφή παρότρυνσης, ανοχής ή συγκάλυψης της βίας, από δημόσιες τοποθετήσεις και από πράξεις και παραλείψεις, δεν γίνεται αποδεκτή.

Η επανάληψη τέτοιων φαινομένων –ανεξαρτήτως υπαιτιότητας– θα οδηγήσει σε άμεση διακοπή της διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη μετατροπή του αθλητισμού σε όχημα διχασμού, πόλωσης και οργανωμένης βίας.

Είναι καθήκον όλων να συμβάλουμε, άμεσα και έμπρακτα, στην αποκατάσταση της στοιχειώδους αθλητικής τάξης και του σεβασμού στους κανόνες και τους θεσμούς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 15:00, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σκοπός της, να μπει ένα οριστικό τέλος στο κεφάλαιο της τοξικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα κληθείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και να αναλάβετε, με υπευθυνότητα, τη δέσμευση για ένα νέο ξεκίνημα στο ελληνικό μπάσκετ, βασισμένο στον αμοιβαίο σεβασμό, που ορίζει το φίλαθλο πνεύμα!

Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή».

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα