AEK - Ολυμπιακός 64-90: Με κορυφαίο Βεζένκοβ... πέταξε στους τελικούς πριν το Final Four (vid)

Νίκος Καρφής
Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο Βεζένκοβ (18 πόντοι και 11 ριμπάουντ) επικράτησε της ΑΕΚ με 90-64 και πέρασε στους τελικούς της Stoiximan GBL πριν το Final Four της Euroleague.

Το εισιτήριο του για τους τελικούς της Stoiximan GBL εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε με 90-64 της ΑΕΚ στη SUNEL Arena, η οποία για άλλο ένα ματς είχε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Οι Πειραιώτες θα παίξουν με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Ο Σάκοτα που αποθεώθηκε από τον κόσμο της Ένωσης, ήταν έξαλλος για ορισμένα σφυρίγματα των διαιτητών, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, παίρνοντας και τεχνική ποινή.

Για την ΑΕΚ ο Χέιλ είχε 14 πόντους και ο Χαμπ με τον Τάκερ από 11. Από την άλλη πλευρά για τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ μέτρησε 18 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Πίτερς είχε 16.

Πλέον η Ένωση θα παίξει με τον Προμηθέα ένα ματς στη SUNEL Arena για την τρίτη θέση της κατάταξης.

Υπήρξαν και κάποια υβριστικά προς τον Λαρεντζάκη, ο οποίος έδειξε το σήμα του Ολυμπιακού προς τον κόσμο της ΑΕΚ και δημιουργήθηκε μια μίνι αναστάτωση η οποία όμως τελείωσε γρήγορα.

 

Στα 2 τελευταία λεπτά ο Μπαρτζώκας έβαλε τους Σπάρταλη και Μπουρνελέ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το ματς

Ο Ολυμπιακός ευστόχησε στις τρεις πρώτες επιθέσεις του με Φαλ, Βεζένκοβ και Μήτρου Λονγκ για 2-7 στο 2', με τον Χαμπ να μειώνει πετυχαίνοντας τους 4 πρώτους πόντους της ΑΕΚ. Ο Βεζένκοβ μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και έγραψε το 4-16 φτάνοντας τους 12 πόντους σε φοβερό ρεσιτάλ χωρίς να χάσει σουτ. H AEK αντέδρασε και με τον Γκρέι μείωσε σε 11-18, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Πίτερς έγραψε το 17-27 στο 9' από μέση απόσταση, ενώ ο Χέιλ απάντησε για το 19-27.

Ο Λαρεντζάκης έκανε το 21-34 με τρίποντο στο 13'. Μικροένταση είχαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού υπήρξαν κάποια υβριστικά για τον Λαρεντζάκη, ο οποίος γύρισε προς τον κόσμο της ΑΕΚ και έδειξε το σήμα του Ολυμπιακού. Ακολούθησε μια μίνι... έκρηξη στον κόσμο για λίγα δευτερόλεπτα, η οποία όμως ηρέμησε γρήγορα. Ο Νετζήπογλου έκλεψε και σκόραρε για το 32-37 στο 17'. Ο Κουζέλογλου κάρφωσε για το 36-42, ενώ ο Χέιλ σκόραρε για το 39-42 στο 19', το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και με τον Φαλ έκανε το 40-49 στο 22΄. Ο Μήτρου Λονγκ έγραψε το 43-53, φτάνοντας τους 6 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Τάκερ βρήκε χώρο στο 3ο δεκάλεπτο και μείωσε σε 45-53 στα μέσα της περιόδου. Ο Λι με τρίποντο έκανε το 47-62 στο 28'.

Ο Τάκερ έκανε το 57-73 για την ΑΕΚ, όμως ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα το ματς. O Mιλουτίνοφ έκανε το 57-76, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και απλοποίησε την κατάσταση. Το ματς δεν γινόταν να γυρίσει και ο Ολυμπιακός πέρασε στους τελικούς του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα παίξει με τον Παναθηναϊκό με τη σειρά να κρίνεται στις 3 νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 39-42, 50-63, 64-90

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η ΑΕΚ σούταρε με 6/22 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κοντά στο καλάθι με 47 ριμπάουντ αντί τα 29 της ΑΕΚ

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Βεζένκοβ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του ματς.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Πίτερς ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους σε άλλο ένα μεστό ματς με τη φανέλα της ομάδας.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Δεν έφταναν οι 14 πόντου του Χέιλ για την ΑΕΚ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γκρει με 5 πόντους και 2/9 σουτ δεν βοήθησε όσο θα ήθελε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 7 λάθη της ΑΕΚ σε συνδυασμό με τα 13 του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά η διαφορά ήταν μεγάλη στο τελικό σκορ για τους νικητές.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός παίζει στις 23 Μάη ημιτελικό Euroleague με την Μονακό, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στη SUNEL Arena για την τρίτη θέση κόντρα στον Προμηθέα.

υθ

θι

@Photo credits: INTIME
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα