Παραλίγο το Μαρούσι να ρίξει βόμβα μεγατόνων στην 19η αγωνιστική της Stoiximan GBL ωστόσο δεν άντεξε προκειμένου να νικήσει τον κουρασμένο και ελλιπέστατο Παναθηναϊκό AKTOR. Με όπλο την επίθεση, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βρεθεί στο σημείο να προηγηθούν και με 17 πόντους διαφορά, να κρατάνε το προβάδισμα μέχρι και πέντε λεπτά πριν από το τέλος και να διεκδικούν τη νίκη έως και την «crunch time» της αναμέτρησης.
Όμως όταν η μπάλα άρχισε να «καίει» επικίνδυνα, ανέλαβε δράση ο Κέντρικ Ναν (21π., 4ασ., 3ριμπ.), ο οποίος με προσωπικές ενέργειες και μεγάλα σουτ έριξε τους τίτλους τέλους στο ματς βάζοντας παράλληλα και «φρένο» στα όνειρα των γηπεδούχων για τη μεγάλη έκπληξη! Ο Μάρκους Κιν έκανε πράγματα και θαύματα για το Μαρούσι με 29 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας παραλίγο να «πληγώσει» την ομάδα στην οποία ανήκει έχοντας 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Στον αντίποδα οι νικητές είχαν το βάθος και την ποιότητα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε στενό rotation μετά και τις απουσίες των Παπαπέτρου, Γκραντ οι οποίοι έμειναν εκτός αγώνα. Συν φυσικά οι Πλάις (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Stoiximan GBL) και οι μόνιμοι απόντες Λεσόρ, Γκριγκόνις και Γιούρτσεβεν. Πολύ καλό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό και από τους Ερνανγκόμεθ (16π., 10ριμπ.), Καλαϊτζάκης (15π.), Μήτογλου (15π., 10ριμπ.) και Σλούκας (13π., 9ασ.)
Το ματς: Μαρούσι – Παναθηναϊκός
Κάτι παραπάνω από ονειρεμένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για το Μαρούσι και αντίθετα... εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό! Οι γηπεδούχοι ευστοχούσαν στο ένα σουτ μετά το άλλο λόγω και της (σχεδόν) ανύπαρκτης άμυνας των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +17 (26-9) έχοντας κυριαρχήσει μέσα στο (άδειο) κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο Μάρκους Κιν ήταν «άχαστος», ενώ τον συμπλήρωνε ιδανικά ο Κάμερον Ρέινολντς. Ο Αταμάν αναγκάστηκε να αλλάξει σχεδόν όλη την πεντάδα του και να εμπιστευτεί τα 4/5 σε Έλληνες και δη στους Σλούκα, Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Μήτογλου, οι οποίοι έμελλε να αλλάξουν και την εικόνα του αγώνα.
Οι «πράσινοι» άρχισαν να βγάζουν περισσότερο ενέργεια στην άμυνα και με τους Καλαϊτζάκη (11π., 1/1δίπ., 3/4τρ.) Μωραΐτη (8π., 1/1δίπ., 2/3τρ.)να αποδεικνύονται οι «x factors» της ομάδας τους, ο Παναθηναϊκός «ψαλίδισε» την διαφορά, έφερε το ματς στα ίσια (40-40) έχοντας ολοκληρώσει ένα επιμέρους σκορ 31-14 (!) ενώ βρέθηκε στο ημίχρονο να προηγείται με 52-54! Η διαφορά αποτυπώθηκε και στην στατιστική καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 4/11 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ έκλεισε το πρώτο μισό του ματς με 11/19 δίποντα (7/8 στο β'), 9/20 τρίποντα (6/14 στο β').
Αντίστοιχα το Μαρούσι είχε τρομερά ποσοστά στην 1η περίοδο καθώς σούταρε με 7/9 δίποντα και 6/8 τρίποντα, έχοντας 10 ασίστ για 2 λάθη, ενώ στο ημίχρονο είχε 11/22 δίποντα (4/13 στο δεύτερο δεκάλεπτο) και 8/14 τρίποντα (2/6 στο δεύτερο δεκάλεπτο), ενώ περιορίστηκαν οι παίκτες του Φώτη Τακιανού σε μόλις τρεις ασίστ στην 2η περίοδο.
Αν και ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το μομέντουμ και έδειχνε να «γυρίζει» το ματς, το Μαρούσι δεν έλεγε να παραδώσει τα όπλα. Το αντίθετο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν αρχικά με +5 πόντους διαφορά (64-69 στο 23') και στη συνέχεια με +4 (62-66) ωστόσο οι γηπεδούχοι φρόντιζαν να μην (τους) ξεφύγει το ματς. Με σερί 11-0 (!) έφεραν τα πάνω-κάτω και πήραν προβάδισμα με 71-66 λίγο πριν από το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (73-69).
Το θρίλερ συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο του αγώνα, με τον Λευτέρη Μαντζούκα να γίνεται παράγοντας του αγώνα συμπληρώνοντας «double double» στην στατιστική του. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 87-84 στα μέσα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου και το ντέρμπι... καλά κρατούσε στον Άγιο Θωμά. Ο Μάρκους Κιν συνέχισε να δίνει τις λύσεις στην επίθεση του Αμαρουσίου καθώς δεν μπορούσε κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού να του κόψει τον ρυθμό, ενώ την ίδια ώρα οι Σλούκας, Ναν και Μήτογλου είχαν βγει μπροστά δίνοντας στην ομάδα τους αέρα τεσσάρων πόντων (92-96) στο 1:21 για το τέλος. Με τον Αμερικανό γκαρντ να σημειώνει έξι σερί πόντους στο τέλος για το τελικό 95-102!
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα μεγάλα σουτ του Κέντρικ Ναν στο τέλος ο οποίος πέτυχε τους τελευταίους έξι πόντους του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και στην άμεση επιστροφή του Παναθηναϊκού στην 2η περίοδο ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 17 πόντους διαφορά.
O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Το βραβείο του MVP πηγαίνει στα χέρια των Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (16π., 10ριμπ.) και Ντίνο Μήτογλου (15π., 10ριμπ.) οι οποίοι ήταν καταλυτικοί σε επίθεση και ριμπάουντ.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δεν βοήθησαν το Μαρούσι οι Λάνγκεβαϊν (2π., 1/4 σουτ) και Νικολαΐδης (1/4 σουτ).
ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κέντρικ Ναν (21π.) όχι μόνο ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά και εκείνος που «καθάρισε» στο τέλος για την ομάδα του. Αξιοσημείωτη η παρουσία του Καλαϊτζάκη στο πράσινο comeback (15π.) ενώ ο Σλούκας έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα (13π., 9ασ.)
ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Τρομερό ματς από τους Κιν (29π.) και Μαντζούκα (15π., 11ριμπ.)
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το υψηλό ποσοστό των δύο ομάδων στα τρίποντα, με το Μαρούσι να έχει 17/33 (51%) και τον Παναθηναϊκό 16/34 (47%).
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί του Αμαρουσίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 100-74.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης (6/3, 21:45) για την 27η αγωνιστική της Euroleague ενώ το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Καρδίτσα (8/3, 18:00) για την 20η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Τα δεκάλεπτα: 32-20, 52-54, 73-69, 95-102.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
