Σύσταση και πρόστιμο 800 ευρώ στον Ολυμπιακό, απαλλαγή για Παναθηναϊκό, αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής

Η ένταση στο φινάλε του αγώνα.
Διαβάστε τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ για το Game 4 των τελικών της Stoiximan Basket League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με έγγραφη επίπληξη την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη φραστική επίθεση «εκ μέρους μεμονωμένων οπαδών εκτός αγωνιστικού χώρου, πριν την έναρξη του αγώνα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή του.

Παράλληλα, επέβαλλε πρόστιμο 800 ευρώ στους «ερυθρόλευκους» για υβριστικά συνθήματα.

Τέλος απάλλαξε τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό για πειθαρχικές κατηγορίες που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας.

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή

112/14-6-2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) των πειθαρχικών κατηγοριών για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), που διεξήχθη την 12-6-2024.

111/14-6-2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Α. Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ): α) έγγραφη σύσταση με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο, για παράπτωμα μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα (φραστική επίθεση εκ μέρους μεμονωμένων οπαδών εκτός αγωνιστικού χώρου, πριν την έναρξη του αγώνα) και β) χρηματικό πρόστιμο οκτακοσίων (800,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, παραπτώματα κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ), που διεξήχθη την 12-6-2024 και
Β. Απαλλάσσεται η ως άνω ΚΑΕ των πειθαρχικών κατηγοριών α) περί χρήσης δεικτών laser και β) περί χρήσης πανώ, ήτοι για παραπτώματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ως άνω αγώνα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα