Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-71: Κυριαρχικό «πράσινο» πλεονέκτημα έδρας (vids)

Σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση των ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε για 3η φορά του Ολυμπιακού στην Stoiximan Basket League σε ισάριθμα ματς (77-71) και ουσιαστικά «κλείδωσε» το αβαντάζ της έδρας ενόψει των φετινών τελικών.

Όπως φαίνεται οι «πράσινοι» έχουν πάρει τον... αέρα του Ολυμπιακού στο εγχώριο πρωτάθλημα καθώς έφτασαν στο 3/3 όσον αφορά τις αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League και έφτασαν στο πολυπόθητο αβαντάζ έδρας, το οποίο, έτσι και αλλιώς, πολύ δύσκολα θα το έχαναν.

Οι δύο ομάδες απέδειξαν περίτρανα ότι κανένα ντέρμπι «αιωνίων» δεν είναι αδιάφορο, με τους «αιώνιους» να προσφέρουν μοναδικές στιγμές, εφάμιλλες ενός αγώνα play off. Ο Κώστας Σλούκας (10π., 7ασ.) ήταν εκείνος που έδωσε την χαριστική βολή στην πρώην ομάδα του με τρίποντο στα 37'' πριν από το τέλος, το οποίο και «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Πολύ καλό ματς από τον Χουάντσο (11π., 8ριμπ.) ο οποίος αγωνίστηκε 34 λεπτά και πήρε πολύ καλό βαθμό σε άμυνα και επίθεση, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Κέντρικ Ναν (17π.), Ντίνος Μήτογλου (15π.) και Ματίας Λεσόρ (13π.)

Στον αντίποδα, πήγε... στράφι η πολύ καλή απόδοση του Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος, όπως επίσης και αυτή του Αϊζάια Κάνααν οι οποίοι συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε να επιστρεψει ο Ολυμπιακός από το -17.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Λόγω της απουσίας του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τον Μήτογλου στο «πέντε» ώστε να έχει ο Λεσβόρ τη δυνατότητα να περάσει πιο «φρέσκος» στο παρκέ. Αν μη τι άλλο υπήρχε ένταση στο ντέρμπι από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ ήταν υψηλού επιπέδου το θέαμα και οι συνεργασίες.

Οι γηπεδούχοι πήραν στο πρώτο δεκάλεπτο πολλά από τον Σλούκα (4ασ.) όσον αφορά τη δημιουργία και τους Χουάντσο (6π.), Μήτογλου (7π.) στην επίθεση, την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να περάσει την μπάλα στον Φαλ. Από τη στιγμή που ο Γάλλος σέντερ τράβαγε δύο παίκτες πάνω του μοίραζε τη μπάλα στην περιφέρεια και ο Κάνααν εκμεταλλεύονταν τις ασίστ του συμπαίκτη του.

Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα με 15-16 στο 1:37 πριν από το τέλος του α' δεκαλέπτου, αλλά ένα «πράσινο» ξέσπασμα έφερε σερί 8-0 με αποτέλεσμα να κλείσει η περίοδος στο +7 (23-16). Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός είχε 7/11 δίποντα και 3/7 τρίποντα, όπως επίσης και 8 ασίστ για μόλις ένα λάθος. Κι όλα αυτά την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μετρήσει τέσσερα λάθη με 4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα και δύο ριμπάουντ περισσότερα (9 έναντι 7).

Το μομέντουμ των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο, με το επιμέρους σκορ να φτάνει 19-1 (!) και τη διαφορά στο +17 με double score (34-17 στο 14')! Ο Κέντρικ Ναν είχε πάρει την επιθετική σκυτάλη ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν πολύ να σκοράρει εντός παιδιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην 2η περίοδο ύστερα από 7:30' και συνολικά εννέα λεπτά μετά το... 15-16. Μέχρι τότε είχε σκοράρει μόνο με βολές.

Παρόλα αυτά τα τελευταία 2:34 του ημιχρόνου ήταν αυτά που έφεραν τα πάνω κάτω στις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί στο ντέρμπι. Με τους Γκος, Κάνααν και Φαλ να ξεχωρίζουν, οι φιλοξενούμενοι «ροκάνισαν» γρήγορα τη διαφορά και μείωσαν στους 5 πόντους (38-33) έχοντας εκμεταλλευτεί τις «ανάσες» του Σλούκα που βρίσκονταν στον πάγκο. Ένα σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας στο σύνολο 8/13 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 8/12 βολές, 14-3 ριμπάουντ, 11 ασίστ για 9 λάθη. Αντίστοιχα οι «πράσινοι» είχαν μετρήσει 13/22 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 0/1 βολή, 9-3 ριμπάουντ και 11 ασίστ για 3 λάθη.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές με +9 πόντους (42-33 και 45-36) ωστόσο ο Αϊζάα Κάνααν συνέχισε από εκεί που είχε... σταματήσει (τόσο από το ματς με τη Φενέρμπαχτσε, όσο και από το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι) βοηθώντας την ομάδα του να κάνει την ολική ανατροπή και να προσπεράσει στο σκορ (47-48 στο 26'). Ουσιαστικά το επιμέρους σκορ μετά το -17 του 18' είχε φτάσει στο 31-13

Έκτοτε το παιχνίδι έγινε... κανονικό ντέρμπι «αιωνίων» με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονταν στο σκορ. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +4 (59-55), δείγμα και της μεγάλης ανταγωνιστικότητας στο ματς. Έως το 30' ο Παναθηναϊκός είχε 18/30 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 8/11 βολές, 13-4 ριμπάουντ και 18 ασίστ για 3 λάθη (με 9 κλεψίματα) ενώ ο Ολυμπιακός (Κάνααν 15π., 4/10τρ.) είχε μετρήσει 13/20 δίποντα, 6/19 τρίποντα, 11/15 βολές αλλά η μεγάλη διαφορά ήταν στα ριμπάουντ έχοντας «κατεβάσει» 12 περισσότερα (29 στο σύνολο) συμπληρώνοντας τη στατιστική με 18 ασίστ και 11 λάθη.

Στα μέσα της τελευταίας περιόδου, δύο τρίποντα από Ναν και Μήτογλου έφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση δύο κατοχών από τον «αιώνιο» αντίπαλό του (68-63) στο 35') αλλά ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν σε τρομερό βράδυ και έσπρωξε τους «ερυθρόλευκους» σε 5-0 σερί για την ισοφάριση του σκορ (68-68) τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Ντέρμπι με τα... όλα του, το οποίο δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση «αδιάφορο ματς» όπως είχε επικρατήσει πριν από το τζάμπολ. Βέβαια σ' εκείνο το χρονικό σημείο υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι και να «πέσει» η ένταση και ο ρυθμός του αγώνα.

Μετά την επανέναρξη του ματς ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε 4-0 σερί για το 72-68 αλλά ο Ολυμπιακός έφερε και πάλι το ματς στον πόντο (72-71). Όμως ένα τρίποντο του Κώστα Σλούκα στα 40'' έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στους «πράσινους» οι οποίοι και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη και το αβανταζ της έδρας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τρίποντο του Κώστα Σλούκα στα 40'' πριν από το τέλος με το οποίο «σφράγισε» το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό στην Stoiximan Basket League.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Σλούκας ήταν σταθερός από την αρχή έως και το τέλος του ματς και χάρη στο «καθαρό» του μυαλού δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη. Τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 31:55.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επιθετικά άστοχος ο Παπανικολάου με 0/5 τρίποντα και μάλιστα σε ελεύθερα σουτ. Ούτε ο Ράιτ βοήθησε τον Ολυμπιακό.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Κέντριν Ναν (17π.), Ντίνος Μήτογλου (15π.) και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (11π., 8ριμπ.) συμπλήρωσαν τον αρχηγό τους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Εξαιρετικό ματς από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τρομερή αναλογία ασίστ/λάθη του Παναθηναϊκού με 21 τελικές πάσες για μόλις 6 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί το Περιστέρι bwin (19/4 ,20:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ αντίστοιχα ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Προμηθέα Πάτρας (18/4, 20:15) στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα