Άρης: Η βελτίωση προϋποθέτει (και) την επιστροφή του Ρομπέρτο Γκάλινατ

Άρης: Η βελτίωση προϋποθέτει (και) την επιστροφή του Ρομπέρτο Γκάλινατ

Ο Άρης

bet365

Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν το αγωνιστικό κόστος της απουσίας του Ρομπέρτο Γκάλινατ για τον Άρη, στη μόλις μία νίκη στους τελευταίους έξι αγώνες, γι’ αυτό οι «κίτρινοι» περιμένουν εναγωνίως την επιστροφή του Αμερικανού γκαρντ.

Σε μεγάλο βαθμό, αυτό θα φανεί στις δύο επόμενες προπονήσεις όπου ο Γκάλινατ θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης έπειτα από ένα τράβηγμα που ένιωσε, την περασμένη εβδομάδα, στο πόδι. Αυτός ήταν ο λόγος της απουσίας του στο παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Η δε επιστροφή του κρίνεται επιτακτική, στην πραγματικότητα εντάσσεται στις προϋποθέσεις για τη σταδιακή βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας του συνόλου.

Απόντος του Αμερικανού οι «κίτρινοι» εμφανίζονται ελαχίστως παραγωγικοί, τούτο φαίνεται από τους 66.3 πόντους που πέτυχαν στους τελευταίους έξι αγώνες έχοντας παθητικό δέκα επιπλέον πόντων, καθώς επίσης και από την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών εκτέλεσης. Στο συντριπτικό μέρος της αγωνιστικής περιόδου πορεύτηκαν με ποσοστό άνω του 50% στα σουτ εντός παιδιάς αλλά στα τελευταία έξι παιχνίδια τούτο μειώθηκε στο 45.8%. Αντίστοιχη πτώση (30.4%) παρουσιάζει και αυτό στα σουτ από μακρινή απόσταση.

Κυρίως όμως, κανείς δεν κατάφερε να μπει στα παπούτσια του Ρομπέρτο Γκάλινατ. Ο Τζόναθαν Σταρκ έχει περιοριστεί στην παροχή βοηθειών αλλά δεν έχει δείξει ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που αντιστοιχούν σ’ έναν ηγέτη και επιπροσθέτω. Για τον δε Έρικ Ριντ, το επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος αποδεικνύεται πιο υψηλό από αυτό που μπορεί να υπηρετήσει. Παράλληλά, μειώθηκε και ο μέσος όρος δημιουργίας. Το πρόσημο παραμένει αρνητικό στη σημαντική αναλογία μεταξύ ασίστ-λαθών (79-84) γεγονός το οποίο φαίνεται στην περιορισμένων προσφορά των ψηλών.

Εν τέλει, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με το Περιστέρι, ο Γιάννης Καστρίτης περιμένει την αντίδραση της ομάδας του έπειτα από την αποκαρδιωτική εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Προμηθέα. Η σχετική απαίτηση αφορά τους πάντες στην ομάδα. Αντιλαμβάνεται όμως ότι η ομάδα έχει ανάγκη την επιστροφή του Ρομπέρτο Γκάλινατ ο οποίος πρόσφερε περί των 15 πόντων κατά μέσο όρο, πέραν τούτου όμως άνοιγε χώρους για τους υπόλοιπους.

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα