Πόρτερ στο Gazzetta: «Ακομη κι αν γυρισω στο ΝΒΑ, θελω να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ»

Ο Πόρτερ

bet365

Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ μίλησε στο Gazzetta μετά το τέλος του Λαύριο-ΠΑΟΚ και στάθηκε στο ντεμπούτο του, την απόφαση του να έρθει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει φέτος στην Ευρώπη και όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, δίνοντας άλλο... αέρα. Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ αποτελεί εδώ και λίγες μέρες παίκτη του ΠΑΟΚ και στο ντεμπούτο του κόντρα στο Λαύριο το κοντέρ έγραψε 14 πόντους, ενώ πρόσφερε και μερικές εντυπωσιακές φάσεις.

Από τα γήπεδα του ΝΒΑ, τους Ρόκετς και τους Καβς, πλέον στο κλειστό της Λαυρεωτικής και στο PAOK Sports Arena με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος του ματς ο Αμερικανός περιφερειακός μίλησε στο Gazzetta και στάθηκε στα συναισθήματα του για τον ΠΑΟΚ, την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το ελληνικό μπάσκετ. Τέλος τόνισε πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

«Από την πρώτη ημέρα με αγκάλιασαν στον ΠΑΟΚ»

Πώς ήταν η πρώτη σου εμπειρία να παίζεις για τον ΠΑΟΚ;

«Ήταν καλή. Ειλικρινά, δεν έπαιξα στο καλύτερο επίπεδο των δυνατοτήτων μου. Είχα μία αργή αρχή , παίζοντας όμως με αυτούς τους παίκτες, με βοήθησαν να μείνω συγκεντρωμένος και θετικός. Η χημεία στην ομάδα είναι πολύ καλή οπότε δεν ήμουν ποτέ πεσμένος. Περνούσα συνέχεια καλά μέσα στο παρκέ, κάτι το οποίο έχω να κάνω εδώ και πολύ καιρό. Οπότε ήταν καλό που βρήκα ένα γκρουπ παικτών όπως αυτοί ώστε να επιστρέψω. Ήταν φοβερό»

Ήσουν πιο χαλαρός στο δεύτερο ημίχρονο;

«Ναι, σίγουρα. Προσπαθούσα να βρω τον ρυθμό του αγώνα. Είναι η πρώτη μου φορά σε αυτού του είδους το πρωτάθλημα και σε μικρότερο αγωνιστικό χώρο. Διαφορετικό στιλ στην άμυνα και διαφορετικό στην επίθεση, οπότε μπήκα στο παιχνίδι και απλά ήθελα να προσαρμοστώ σε αυτού του είδους το παιχνίδι, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, στο στιλ παιχνιδιού. Δεν περίμενα πολλά από τον εαυτό μου καθώς έχει περάσει τόσο καιρός αλλά ναι ήταν ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο»

Γιατί επέλεξες να παίξεις για τον ΠΑΟΚ;

«Από την πρώτη ημέρα μου έδειξαν, με αγκάλιασαν. Από τις πρώτες επαφές, όταν έψαχνα για μία ομάδα ώστε να πάω και να τελειώσω τη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα που με τράβηξε και είναι σα να βρίσκομαι σε μία σχέση όπως αυτή της οικογένειας από την αρχή. Με έφεραν και μου έδειξαν τόση αγάπη που δεν είχα ποτέ πριν. Ήταν απίθανο».

Γιατί σου πήρε τόσο πολύ να επιστρέψεις στη δράση;

«Γιατί εκεί που ήμουν πριν στο NBA, τα πράγματα άλλαξαν και έπρεπε να πάρω μία απόφαση για το τι ήταν καλύτερο για εμένα. Δεν ήθελα να μείνω εκτός δράσης για έναν χρόνο και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να παίξω και είπα το ναι. Είμαι εδώ 6 ημέρες και νιώθω ήδη σαν το σπίτι μου.

«Να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, εξαιρετικό το ελληνικό πρωτάθλημα»

Τι σε κάνει να νιώθεις τόσο άνετα εδώ;

«Πέραν από την ομάδα που με καλωσόρισαν, ήμουν στο αεροδρόμιο και οι οπαδοί με υποδέχτηκαν, κάτι το οποίο δεν το είχα βιώσει ξανά στο παρελθόν. Από τη στιγμή που ήρθα εδώ είναι πολύ προσεκτικοί για εμένα, και όπως είπα, ποτέ μου δεν είχα βιώσει ξανά αυτή την εμπειρία και αυτή τη στήριξη»

Τι ήξερες για το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ πριν έρθεις εδώ;

«Ήξερα λίγα πράγματα. Έπρεπε να κάνω αρκετή έρευνα όταν εμφανίστηκε αυτή η ευκαιρία στην αρχή. Πραγματικά είναι ένα υπέροχο πρωτάθλημα. Ξέρω λίγο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά τώρα ξέρω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό. Θέλω να μείνω εδώ, έχουν μείνει 3 ματς νομίζω και θέλουμε να τελειώσουμε δυνατά.

Βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον στην Ευρώπη ή το NBA;

Σίγουρα θα πρέπει να δούμε τι γίνεται. Σίγουρα όμως βλέπω τον εαυτό μου να γυρίζει εδώ πίσω. Σίγουρα κάποια στιγμή της καριέρας μου. Όχι να γυρίσω απλά στην Ευρώπη αλλά εδώ, να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο ευγνώμων είμαι».

*Κατόπιν συνεννόησης με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, οι ερωτήσεις αφορούσαν μόνο αγωνιστικά θέματα...

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα