ΠΑΟΚ - Απόλλων Π. 87-63: Ένα σερί 20-0 έστειλε κατά 99% τους Πατρινούς στην Α2 (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τη διαδικασία του play out (87-63), ένα αποτέλεσμα που έστειλε τον Απόλλωνα Πάτρας με το ενάμισι πόδι στην Α2 και ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του 3ου γύρου στην Stoiximan Basket League.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (87-63) και έστειλε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τον Απόλλωνα Πάτρας στην Α2 (Elite League), ενώ η διαδικασία των play out μόλις ξεκίνησε! Ο Απόλλωνας (έχοντας αρκετές απουσίες) έπαιζε την κατηγορία στην αναμέτρηση, πάλεψε, είχε το προβάδισμα, αλλά στο τέλος ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε ανώτερος.

Πήρε τη νίκη, ελπίζει να τερματίσει στις δύο θέσεις που οδηγούν στις θέσεις των play off (7η και 8η), ενώ αντίθετα, ο Απόλλωνας χρειάζεται ένα θαύμα για να σώσει την κατηγορία, αφού θέλει το 4/4 και αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Αυτό απαιτεί αρχικά την ήττα της Καρδίτσας στο Λαύριο (31/3, 20:15).

Αν οι Καρδιτσιώτες επικρατήσουν, τότε ο Απόλλωνας υποβιβάζεται μετά από τρία σερί χρόνια στην Α1.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε μετά από πέντε ήττες, συμπτωματικά η προηγούμενη νίκη του ήταν επίσης κόντρα στον Απόλλωνα στην Πυλαία (87-70).

ΠΑΟΚ - Απόλλων Π.: Το ματς

Το ματς ήταν ισορροπημένο. Τουλάχιστον όσο ο Απόλλωνας ήταν ανταγωνιστικός. Μην ξεχνάμε ότι έπαιζε μία κατηγορία σε ένα ματς. Οι Πατρινοί, παρά τα πολλά λάθη, είχαν ένα μικρό προβάδισμα, με τον Μπλόντιν να οδηγεί την ομάδα του (24π.). Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε στον ίδιο κακό ρυθμό των τελευταίων αγωνιστικών.

Μέχρι που ένα ξέσπασμα του έδωσε το προβάδισμα και καταδίκασε τον Απόλλωνα. Με το σκορ στο 54-56 (στο τέλος της 3ης) και ενώ ο Απόλλωνας είχε ξεφύγει μέχρι και με 7 πόντους, οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 20-0 (!) και καθάρισαν το ματς.

Μάλιστα, ένα φάουλ από τους διαιτητές υπέρ του Σχίζα και εις βάρος του Μπλόντιν, έφεραν την... έκρηξη του Γιάννη Χριστόπουλου. Η ένταση μεταφέρθηκε από το παρκέ στην εξέδρα, με αποτέλεσμα ο προπονητής του Απόλλωνα να αποβληθεί (8:07 πριν το τέλος).

Ο Απόλλωνας σκόραρε μόλις ο χρόνος πέρασε το όριο των πέντε λεπτών, αλλά πλέον ήταν αργά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο σερί 20-0 του ΠΑΟΚ, όταν το σκορ ήταν 54-56.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μίχαλακ μέτρησε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 21:18.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Είναι άδικο να μπει κάποιος στην κατηγορία, με δεδομένο ότι ο Απόλλωνας αγωνίστηκε με... 6.5 παίκτες.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Μπλόντιν μέτρησε 24 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ, αλλά έκανε και 9 λάθη σε 32:17 στο παρκέ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τσιακμάς μέτρησε 13 πόντους σε 16 λεπτά, αρκετούς στο σερί που οδήγησε στη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 24 λάθη του Απόλλωνα σε ένα ματς δίχως γυρισμό.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Απόλλωνας υποδέχεται την ΑΕΚ στην Πάτρα (6/4, 20:15), ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από το Λαύριο (6/4, 17:15).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-26, 44-41, 57-56, 87-63.

PAOK - Apollon stats

PAOK - Apollon stats

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα