Παναθηναϊκός - Προμηθέας Πάτρας 93-62: Με... φόρα και «ξεκούραστος» στη Μπολόνια (vids)

bet365

Με τον Εργκίν Αταμάν να «ξεκουράζει» τους «βασικούς» και να ανοίγει το rotation ενόψει του αγώνα με την Βίρτους στην Μπολόνια, ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και μπροστά σε 7.000 φιλάθλους τον Προμηθέα Πάτρας με 93-62.

Πολύ πιο εύκολα απ' ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού επικράτησαν του Προμηθέα Πάτρας στην αυλαία της regular season της Stoiximan Basket League. Άλλωστε το τελικό σκορ «μαρτυράει» τα όσα συνέβησαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Αυτό που δεν «μαρτυράει» είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η διαφορά των 31 πόντων η οποία είχε φτάσει και στο +38 λίγο πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Αταμάν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην second unit των «πρασίνων» έχοντας ξεκουράσει όλους τους παίκτες που είχαν τραβήξει το «κουπί» στην «διαβολοβδομάδα» που είχε προηγηθεί.

Αν μη τι άλλο «κέρδισε» παίκτες όπως είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ θετικός ήταν στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Εκτός αγώνα για τον Προμηθέα έμεινε ο Άντονι Κάουαν.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας

Ο Προμηθέας Πάτρας θέλησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του αγώνα και προσπάθησε να το κάνει μέσω της πιεστικής άμυνας με την οποία ανάγκασε τους «πράσινους» σε τρία λάθη (σ.σ. λήξη της επίθεσης των 24'') με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 9-12 στο 6' βάζοντας σε προβληματισμό τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά ο εν λόγω προβληματισμός του Αταμάν και των παικτών του δεν κράτησε περισσότερο. Η είσοδος του Κώστα Αντετοκούνμπο έδωσε αμυντική ενέργεια στους «πράσινους» οι οποίοι βρήκαν πόντους στο «transition» και με σερί 10-0 προηγήθηκαν με 19-12 έχοντας καταλύτη στην επίθεση και τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-15 για να ακολουθήσει πραγματικός... καταιγισμός από τους «πράσινους» οι οποίοι μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Στην εξίσωση μπήκαν... όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Τούρκος τεχνικός, με τον Γκριγκόνις (11π., 1/1δίπ., 3/3τρ.) στο ημίχρονο με να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Κέντρικ Ναν (10π., 4ασ., 2ριμπ.) και να συμβάλει τα μέγιστα ώστε η διαφορά να φτάσει και στο +22 (49-27) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός είχε 11/14 δίποντα και 9/15 τρίποντα έχοντας πραγματοποιήσει 30-12 επιμέρους στο 2ο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Συνολικά μέτρησε 17 ασίστ για 5 λάθη, ενώ την ίδια στιγμή ο Προμηθέας Πάτρας είχε μόλις 34% στα σουτ εντός παιδιάς με 5/13 δίποντα και 5/16 τρίποντα, ενώ είχε και 8 λάθη.

Στην 3η περίοδο η διαφορά έφτασε και στους 25 πόντους (58-33 στο 23'), με τους γηπεδούχους να είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους και την ίδια ώρα τον Αταμάν να «ξεκούραζε» τους βασικούς του ενόψει και του αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είχε πάρει για τα... καλά τα πάνω του πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) επιθετικά παιχνίδια στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα το 3ο δεκάλεπτο έφερε τους «πράσινους» να προηγούνται με +29 πόντους (75-46) έχοντας «καθαρίσει» οριστικά και αμετάκλητα με την υπόθεση της νίκης

Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός έστειλε την διαφορά στις παρυφές των 40 πόντων πόντους (91-53 στο 37'), στρέφονται ολοκληρωτικά΄την προσοχή και το ενδιαφέρον στο επόμενο ματς της Euroleague. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την πρεμιέρα του γ' γύρου στην Stoiximan Basket League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαν πέσει πρόωρα οι τίτλοι τέλους του ματς. Το επιμέρους 30-12 των πρασίνων και το +22 με τη λήξη του ημιχρόνου (49-27) δεν άφηναν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Προμηθέα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς πρωταγωνιστές στο ματς. Παρόλα αυτοί εκείνος που κέρδισαν το περισσότερο χειροκρότημα για την «επιστροφή» στις καλές εμφανίσεις ήταν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκτός κλίματος αγώνα οι Χρυσικόπουλος και Στέφενς.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μωραΐτης ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε και «γέμισε» ιδανικά τη θέση του point guard σε αυτό το ματς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Χάντερ Χέιλ ήταν η απειλή για το πράσινο καλάθι έχοντας 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Εξαιρετικά ποσοστά ο Παναθηναϊκός στα δίποντα με 20/27 και στα τρίποντα (14/25) ενώ είχε και 28 τελικές πάσες.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει του Προμηθέα στην Πάτρα με 69-54.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Μπολόνια για το παιχνίδι με την Βίρτους (29/3, 21:30) για την 32η αγωνιστική της Euroleague, ενώ ο Προμηθέας θα... επιστρέψει και πάλι στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του γ' γύρου στην Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 49-27, 75-46, 93-62.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα