Ολυμπιακός: Πρώτος και με τη... βούλα ο Μπαρτζώκας, milestones από τρεις ξένους

Ολυμπιακός: Πρώτος και με τη... βούλα ο Μπαρτζώκας, milestones από τρεις ξένους

Newsroom
Μπαρτζώκας Κανααν
Η νίκη του Ολυμπιακού στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, ήταν και σημείο αναφοράς για... κάμποσα ρεκόρ των «ερυθρολεύκων».

Πριν από μία εβδομάδα; ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγραψε ιστορία στην Stoiximan Basket League καθώς είχε «γράψει» 112 νίκες σε 118 αγώνες «σκαρφαλώνοντας» στην 1η θέση των προπονητών του Ολυμπιακού με τις περισσότερες νίκες στην κανονική περίοδο.

Βέβαια είχε «ισοφαρίσει» τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά μετά και τη νίκη των «ερυθρολεύκων» στην Πάτρα απέναντι στον γηπεδούχο Απόλλωνα, άρχισε να απολαμβάνει την... μοναξιά της κορυφής. Συγκεκριμένα έφτασε τις 113 νίκες ύστερα από 119 παιχνίδια και έγινε και με τη... βούλα ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των Πειραιωτών όσον αφορά το επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα καταγράφηκαν και τρία ακόμα milestones τα οποία αφορούν τους ξένους παίκτες του Ολυμπιακού. Τον Αϊζάια Κάνααν, τον Μουστάφα Φαλ και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο ΕΣΑΚΕ «ο Αϊζάια Κάνααν σημείωσε όλους τους πόντους του χθες με τρίποντα. Έχοντας 5/7 έφτασε τα 93 στη Stoiximan Basket League και με αυτά «έπιασε» στην 5η θέση των ξένων του Ολυμπιακού τον Γιοτάμ Χαλπερίν που φόρεσε τα ερυθρόλευκα στην τριετία 2008-11.

Ο Μουσταφά Φαλ φόρεσε για 69η φορά τη φανέλα σε παιχνίδι Πρωταθλήματος και έτσι μπήκε στη 10άδα των ξένων του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού «έπιασε» στη 10ή θέση τον Μπράιαντ Ντάνστον. Ο Αμερικανός σέντερ πέρασε από το ΣΕΦ στη διετία 2013-15.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος μοίρασε τις 6 από τις 28 ασίστ του Ολυμπιακού στην Πάτρα και με αυτές έγινε ο 6ος ξένος πασέρ στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 147 και προσπέρασε τον Γιοτάμ Χαλπερίν που είχε 146.»

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα