Καστρίτης: «Θυμηθήκαμε πώς είναι να παίζουμε άμυνα με ενέργεια και ένταση»

Καστρίτης: «Θυμηθήκαμε πώς είναι να παίζουμε άμυνα με ενέργεια και ένταση»

Ο Καστρίτης

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στην απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε σε όλο το τελευταίο διάστημα υποστηρίζοντας ότι αυτό που βίωσε η ομάδα του ήταν φυσιολογικό.

Ο 42χρονος τεχνικός του Άρη υποστήριξε αρχικά ότι… «δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας μ’ έναν τρόπο ο οποίος είναι κοντά στον τρόπο και στο επίπεδο που θέλουμε. Αυτόν τον τρόπο θέλουμε να έχουμε στη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Είναι μια περίοδος αρκετά δύσκολη για εμάς, με πολλούς τραυματισμούς κι έπειτα από ένα τρομερά απαιτητικό διάστημα με επιτυχίες. Από τη μία πλευρά είχαμε την ανάγκη ξεκούρασης αλλά στο διάστημα της διακοπής βγήκαν συσσωρευμένα, κόπωση και τραυματισμοί. Δυστυχώς αυτά δεν μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε τον ρυθμό που είχαμε. Είναι φυσιολογικό. Πλέον έχουμε μπει σε μια διαδικασία έναρξης μιας προσπάθειας από την αρχή. Περιμένουμε και τον Γκάλινατ να επιστρέψει στις προπονήσεις και θέλουμε, όταν έρθει η ώρα, να είμαστε έτοιμοι για να τελειώσουμε τη σεζόν όπως πρέπει».

Ο Γιάννης Καστρίτης ρωτήθηκε για τη βελτιωμένη εικόνα στην άμυνα αλλά και την ευστοχία στο μακρινό σουτ. «Θυμηθήκαμε πώς είναι να παίζουμε άμυνα με ενέργεια και ένταση και φάνηκαν τα αποτελέσματα μέσα από την αυτοπεποίθηση που είχαμε στην επίθεση. Σε κάθε περίπτωση είμαστε δίπλα στα παιδιά, θα αγαπήσουμε τα λάθη τους και τους στηρίζουμε. Είναι αδύνατο για μια ομάδα όπως η δική μας να παίζει στα κόκκινα έξι σερί μήνες. Κάποια στιγμή έρχεται η κόπωση σώματος και μυαλού. Από εκεί και πέρα, αν δούμε μεμονωμένα κάποια παιχνίδια, όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν σουτάραμε καλά και ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, παίζουμε βάσει των αρχών μας και προσπαθώντας περισσότερο στην άμυνα και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έρθουν τα σουτ, ο ρυθμός στην επίθεση και ο τρόπος παιχνιδιού που θέλουμε, αυτός που δεν θα σε εξαντλεί και σε επίπεδο λήψης μιας απόφασης».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα