Μαρούσι - Απόλλων Π.: Ο Βετούλας κόντρα στην... ομάδα του για την παραμονή (vids)

Ο Νίκος Βετούλας

bet365

Ο Νίκος Βετούλας καλείται να τα «βάλει» ως προπονητής του Αμαρουσίου για την παραμονή κόντρα στην ομάδα με την οποία άρχισε τη φετινή σεζόν και με την οποία έχει ζήσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές τις καριέρας του, τον Απόλλωνα Πάτρας.

Με τη δράση στη 19η αγωνιστική να φτάνει σε λίγες ώρες στο τέλος της, έτσι και το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League μετράει πλέον αντίστροφα ώστε να ολοκληρωθεί, με τον πρώτο μεγάλο «τελικό» στη μάχη της παραμονής να είναι προγραμματισμένος για απόψε, Δευτέρα (4/3, 17:15) στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες καθώς τόσο το Μαρούσι (11ο, 5-13) όσο και ο Απόλλωνας Πάτρας (12ος, 3-15), έχουν καταγράψει τη δική τους ξεχωριστή πορεία στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ενώ σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι της τύχης, «συνδετικός κρίκος» των δύο συλλόγων φέτος αποτελεί ο Νίκος Βετούλας.

Ο 50χρονος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία του Αμαρουσίου στις αρχές Φεβρουαρίου με σκοπό να οδηγήσει στην παραμονή της ομάδας από τα Βόρεια προάστια στη Stoiximan Basket League, με τον ίδιο ωστόσο να καλείται να δώσει ίσως το πιο σημαντικό για αυτόν τον στόχο ματς, κόντρα στον σύλλογο στον οποίο άρχισε τη φετινή σεζόν!

Το ισχυρό «δέσιμο» με τον Απόλλωνα Πάτρας

Ο Νίκος Βετούλας ως παίκτης του ΑΠόλλωνα

Βέβαια το ιστορικό του Βετούλα με τη συγκεκριμένη ομάδα της Πάτρας δεν είναι μικρό. Στις 19 Ιουνίου του 2020 μετά από απουσία 5 ετών υπέγραψε με τον Απόλλωνα και την επόμενη σεζόν πανηγύρισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, όπου και παρέμεινε μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου του 2023, όταν παρά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του, με γραπτή δήλωση έκανε γνωστό πως θα φύγει από τον σύλλογο.

Ο Πατρινός τεχνικός βέβαια έχει περάσει κατά το παρελθόν και ως παίκτης από την ομάδα, την πενταετία από το 1994 έως και το 1999. Μέσα σε αυτό το διάστημα έφτασε στον τελικό κυπέλλου του 1997 όπου και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς οριακά με 80-78, κατέκτησε την 8η θέση στο κύπελλο Κυπελλούχων την ίδια χρονιά, μία θέση πάνω από τον Ηρακλή αλλά και την 6η θέση στο κύπελλο Κόρατς του 1999, σε ένα τουρνουά όπου από την Ελλάδα έλαβαν μέρος επίσης ο Πανιώνιος (5ος), το Ηράκλειο (7ο) και η ομάδα του Παπάγου (8η). Το 1997 μάλιστα, ο ίδιος είχε αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παίκτης στις ασίστ στο πρωτάθλημα, τίτλο που κατέλαβε ακόμη δύο φορές (1998 και 2003).

Ο Βετούλας έχει ακόμη δύο θητείες στον πάγκο του Απόλλωνα. Το 2016 όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Ιούλιο και παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους., ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, ολοκληρώνοντας μισή δεκαετία παρουσίας, οδήγησε την ομάδα από την Πάτρα στον τελικό του κυπέλλου το 2015, όπου και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 68-53.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα