Παναθηναϊκός - Κολοσσός 96-73: Με πλουραλισμό και rotation

bet365

Ο Παναθηναϊκός ένιωσε την αντίσταση του Κολοσσού για 15 λεπτά αλλά στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε προβλήματα και έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση με 96-73. Ο Αταμάν άνοιξε το rotation μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής σε όλους. Σκόραραν και οι 12 παίκτες!

Μετά την μεγάλη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός έψαχνε μια καλή προπόνηση στην Stoiximan Basket League απέναντι στον Κολοσσό.Οι Ροδίτες, μάλιστα, φάνηκε να βάζουν... δύσκολα στους «πράσινους» για 15 λεπτά ωστόσο δεν... άντεξαν περισσότερο απέναντι στο μεγάλο φαβορί.

Με τον Εργκίν Αταμάν να μοιράζει εξαιρετικά τον χρόνο συμμετοχής και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους ώστε να μην χάσουν και τον ρυθμό ενόψει της συνέχειας και του αγώνα με την Βιλερμπάν την επόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» γκάζι από το 15' και μετά και... εξαφανίστηκε στον ορίζοντα.

Μάλιστα στηρίχθηκε στον επιθετικό πλουραλισμό καθώς σκόραραν και οι 12 παίκτες που αγωνίστηκαν, με πέντε από αυτούς να είναι διψήφιοι και άλλοι δύο στο.. όριο. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά απ' όλους και άφησε εκ νέου καλές εντυπώσεις ύστερα και από το ολοκληρωτικό παιχνίδι του στη Μαδρίτη.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Εργκίν Αταμάν έδωσε από το ξεκίνημα του αγώνα χρόνο συμμετοχής στην secind unit καθώς πλαισίωσαν τους Γκραντ και Ναν στην πρώτη πεντάδα οι Καλαϊτζάκης, Χουάντσο και Μπαλτσερόφσκι. Μάλιστα, τόσο ο Πολωνός σέντερ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ ανταποκρίθηκαν πολύ καλά ωστόσο οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα και δη από τους Σίτου και Πόλεϊ οι οποίοι είχαν πετύχει τους πρώτους 14 πόντους του Κολοσσού (20-14 στο 7'). Ο Μπαλτσερόφσκι είχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4/4 δίποντα ωστόσο στον αντίποδα οι παίκτες του Σεγκούρα δεν σταμάτησαν να... πυροβολούν και έχοντας 6/9 τρίποντα στην 1η περίοδο έφεραν το ματς στην ισοπαλία (26-26) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια του αγώνα, ο Κολοσσός ήταν «σκληρό καρύδι» για τους «πράσινους». Μάλιστα στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου είχε περάσει μπροστά στο σκορ με 28-29 αλλά στη συνέχεια ακολούθησε ένα αρχικό 8-0 του Παναθηναϊκού για το 36-29, το οποίο έγινε επιμέρους 17-5 για το +11 (45-34) τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» δεν πρόλαβε να... χαρεί το «διψήφιο» προβάδισμα καθώς δέχθηκε άμεσα σερί 7-0 για το 45-41 στο 28'.

Ο Αταμάν ανακάτευε συνέχεια την τράπουλα δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους, την ώρα που ο Κολοσσός είχε σε εξαιρετική μέρα τον Πόλεϊ, ο οποίος είχε πετύχει 17 πόντους (4/4τρ.) στο πρώτο μισό του αγώνα (51-42). Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον Παναθηναϊκό είχαν σκοράρει και οι 11 παίκτες που είχαν χρησιμοποιηθεί (σ.σ. μόνο ο Μήτογλου δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής), οι οποίοι είχαν 15/21 δίποντα (71%!), 5/12 τρίποντα, 6/11 βολές, 11-8 ριμπάουντ και 14 ασίστ για 6 λάθη, ενώ αντίστοιχα οι Ροδίτες είχαν μετρήσει 7/18 δίποντα, 7/14 τρίποντα, 7/11 βολές, 7-6 ριμπάουντ και 11 ασίστ για 6 λάθη.

Οι «πράσινοι» θέλησαν να ανεβάσουν την έντασή τους στην άμυνα με την έναρξη του β' ημιχρόνου με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 17 πόντους διαφορά (62-45 στο 23') και ουσιαστικά να αρχίσουν να «κλειδώνουν» το ματς. Στο επιμέρους 11-3 ο Καλαϊτζάκης είχε πετύχει τους 7 πόντους (σ.σ. όλοι συνεχόμενοι) οι οποίοι βοήθησαν το «τριφύλλι» να πάρει ισχυρό προβάδισμα ασφαλείας. Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +18 για τουν Παναθηναϊκό (68-50 στο 26') με τον Ντίνο Μήτογλου να παίρνει τη σκυτάλη. Η 3η περίοδος έκλεισε με την μέγιστη (έως εκείνο το σημείο) διαφορά (79-58) με τον Κώστα Σλούκα να βάζει τη δική του «υπογραφή» με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Έκτοτε το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Ο Αταμάν συνέχισε το rotation έχοντας δώσει συμμετοχή σε όλους τους παίκτες. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς ήταν το +23 (90-67 στο 35'), Μάλιστα στο παρκέ βρέθηκε και σχήμα με τον Μαντζούκα στο «πέντε» (μετά την αποβολή του Μπαλτσερόφσκι με πέντε φάουλ) και έχοντας δίπλα του, τους Μωραΐτη, Χουάντσο, Παπαπέτρου και Καλαϊτζάκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου όπου ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα σε διψήφιες παρυφές όπως επίσης στο ξέσπασμα της 3ης περιόδου όπου οι «πράσινοι» καθάρισαν το ματς στο πρώτο τρίλεπτο του β' μέρους.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Αν πρέπει να ξεχωρίσει κάποιος από το γενικό σύνολο του Παναθηναϊκού ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος είχε το καλύτερο rating με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στα ρηχά οι Γκάουντλοκ (1/5 σουτ) και Πετρόπουλος (0/6 σουτ).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κώστας Σλούκας θα μπορούσε να χριστεί και MVP καθώς μέτρησε 11 πόντους, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 ριμπάουντ σε 17 λεπτά.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Πολύ καλό ματς από τον Πόλεϊ ο οποίος είχε 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4/7 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πολυ καλό ποσοστό του Παναθηναϊκού στα δίποντα με 69% (27/39) αλλά και η αναλογία των ασίστ (26) με τα λάθη (13).

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στη Ρόδο του Κολοσσού με 81-78.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Βιλερμπάν (8/3, 21:15) για την 28η αγωνιστική της Euroleague, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (10/3, 16:30) για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 51-42, 79-58, 96-73.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα